Virtiniai su špinatų ir rikotos įdaru

Pavasariui įžengus vis labiau ieškome sveikesnių patiekalų.
© MOTERIS / G.Barauskienė

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

4 ar 5 porcijos

Tešlai reikės:

400 g miltų
4 kiaušinių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
šiek tiek miltų ant stalviršio pabarstyti

Įdarui reikės:

200 g špinatų (nuplautų ir nusausintų)
200 g rikotos
30 g tarkuoto parmezano
žiupsnio tarkuotų muskatų riešutų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Pagardui reikės:

60 g sviesto
4 šaukštų skrudintų kedrinių pinijų
saujelės šalavijų lapų
2 šaukštų tarkuoto parmezano

Gaminame

* Tešla. Į dubenį suberkite miltus, į jų vidurį įmuškite kiaušinius, įpilkite aliejų ir maišykite šakute užgriebdami vis daugiau miltų. Paskui rankomis minkykite tešlą, kol ši nebelips prie delnų. Apvyniokite ją maistine plėvele, kad nedžiūtų, ir palikite 1 val. ant stalo.

* Įdaras. Špinatus susmulkinkite peiliu ir sumaišykite su rikota, parmezanu, tarkuotais muskatų riešutais, trupučiu druskos ir pipirų.

* Plonai iškočiokite tešlą ir formuokite virtinius su įdaru. Juos sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai iškils į paviršių, virkite dar maždaug 2 min. Kiaurasamčiu išgriebkite juos į lėkštes.

* Pagardas. Keptuvėje su įkaitintu sviestu pakepkite šalavijų lapelius – iki ims darytis traškūs. Tada juos išgriebkite ir sudėkite ant virtinių lėkštėse, užpilkite šalavijų sviestą iš keptuvės, užberkite kedrines pinijas ir parmezaną.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Sausas agurkų raugimo būdas - valgysite jau po 3 val.

Būna, kad šviežiai raugintų agurkėlių užsimanote šiandien. Bet vakar anei užvakar jų neparaugėte... Išeitis yra!

Traškūs senoviniai vafliai

Saulėtą vasaros rytą susigundykite praleisti virtuvėje: tyla ir ramybė, šviesioje virtuvėje ant grindų besivoliojanti saulė, šviežios kavos kvapas ir naminiai pusryčiai. Senoviniai pusryčiai. Tiesiog visas senoviškų vaflių kepimo ritualas.

Minkštos varškės spurgytės

Pasigaminkite gardžių varškės spurgyčių.

Be galo skani namuose sūdyta skumbrė su krapais ir kadagio uogomis

Pagaminti nesudėtinga, o skonis kaip restorane!

Vasariškas kalakutienos kepeninės receptas

Ši kepeninė tiesiog tirpsta burnoje kartu su sproginėjančiomis uogomis.

Bruknių pyragėliai su burnoje tirpstančia tešla

Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas morkų pyragas

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą.

Gardieji bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.