Virtiniai su špinatų ir rikotos įdaru

Pavasariui įžengus vis labiau ieškome sveikesnių patiekalų.
© MOTERIS / G.Barauskienė

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

4 ar 5 porcijos

Tešlai reikės:

400 g miltų
4 kiaušinių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
šiek tiek miltų ant stalviršio pabarstyti

Įdarui reikės:

200 g špinatų (nuplautų ir nusausintų)
200 g rikotos
30 g tarkuoto parmezano
žiupsnio tarkuotų muskatų riešutų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Pagardui reikės:

60 g sviesto
4 šaukštų skrudintų kedrinių pinijų
saujelės šalavijų lapų
2 šaukštų tarkuoto parmezano

Gaminame

* Tešla. Į dubenį suberkite miltus, į jų vidurį įmuškite kiaušinius, įpilkite aliejų ir maišykite šakute užgriebdami vis daugiau miltų. Paskui rankomis minkykite tešlą, kol ši nebelips prie delnų. Apvyniokite ją maistine plėvele, kad nedžiūtų, ir palikite 1 val. ant stalo.

* Įdaras. Špinatus susmulkinkite peiliu ir sumaišykite su rikota, parmezanu, tarkuotais muskatų riešutais, trupučiu druskos ir pipirų.

* Plonai iškočiokite tešlą ir formuokite virtinius su įdaru. Juos sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai iškils į paviršių, virkite dar maždaug 2 min. Kiaurasamčiu išgriebkite juos į lėkštes.

* Pagardas. Keptuvėje su įkaitintu sviestu pakepkite šalavijų lapelius – iki ims darytis traškūs. Tada juos išgriebkite ir sudėkite ant virtinių lėkštėse, užpilkite šalavijų sviestą iš keptuvės, užberkite kedrines pinijas ir parmezaną.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Blynai su obuoliais ir šokoladu

Jau senokai bemėginau naujų blynų receptų, vis kepdavau išmėgintus ir pamėgtus. Niekas įdomaus neužkliūdavo už akių. Iki į rankas paėmiau mažą šokoladinių receptų knygelę. Sudomino amerikietiško stiliaus blynai su šokoladu, plius tarkuotu obuoliu. Kiek baiminausi, jog bus per sausi, tačiau blynai puikūs, labai skanūs.

Skaniausio šeimos kugelio receptas

Sako nebevartotinas toks šio patiekalo pavadinimas. Siūlo vadinti tarkainiu. Na, nežinau kaip jums, bet man šis pavadinimas neprilipo, o kadangi asmeninėje erdvėje dar galime rašyti ką beužsigeidžią, tebūnie tai klasikinis pavadinimas. Nes ir receptas, kurį aprašysiu, yra labiau klasikinis, nei modernus.

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Pikantiška mišrainė su vištiena, pupelėm ir česnakiniais duonos skrebučiais

Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Keksiukai su šokolado gabaliukais (1)

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.