"Vienos" sausainiai (arba trapios juostelės)

Šį puikiai mums žinomą skanumyną galima pasigaminti ir namie.

Stiklinė – 200 ml

Reikės:

250 g margarino arba sviesto
1 stiklinė cukraus
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
0,5 a.š. sodos
1,5-2 stiklinės miltų

Gaminame

* Sviestą arba margariną ištirpinti. Suberti cukrų, įmušti kiaušinius, žiupsnelį druskos ir gerai išmaišyti. Miltus persijoti ir berti, tiek, kad būtų kočiojama tešla.

* Padalyti tešlą į 2 dalis. Vieną iškočioti ir dėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą, o kitą dalį įdėti 15 min. į šaldiklį.

* Iškočiotą lakštą aptepkite rūgštesne uogiene (aš vieną pusę aptepiau juodųjų serbentų, o kitą – raudonųjų slyvučių uogiene). Ant viršaus per stambią tarką užtarkuoti likusią tešlą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

* Iškeptą pabarstyti cukraus pudra ir supjaustyti juostelėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis