Velykų stalui – kalakutienos vyniotinis

 (4)
Patiekalas, tinkantis Šv. Velykų stalui. Valgomas ir šiltas, ir šaltas, tad galima išsikepti iš anksto ir laikyti šaldytuve.
© aj-receptai.blogspot.com nuotr.

Formai 10 х 28 cm.

Reikės:

600 g maltos kalakutienos
1 didelis svogūnas
4 v.š. manų kruopų
3 v.š. grietinės
1 kiaušinis
3 skiltelės česnako
šakelė šviežių krapų
druska, pipirai, prieskoniai

Įdaras:

150 g sūrio
1 didelė kriaušė (kad nebūtų labai vandeninga)
kelios šakelės krapų ir baziliko

Velykų stalui – kalakutienos vyniotinis
© aj-receptai.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Krapus susmulkinti. Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti svieste. Į faršą sudėti krapus, svogūną, manus, grietinę, išplaktą kiaušinį, smulkintą česnaką. Įberti druskos, pipirų norimų prieskonių.

* Įdarui sūrį sutarkuoti, kriaušę supjaustyti mažais kubeliais, žalumynus smulkiai supjaustyti. viską sumaišyti.

* Formą ištepame aliejumi (aš iškloju kepimo popieriumi). 3/4 faršo paskirstome ant formos dugno ir ant sienelių, t.y. padarome "griovelį" įdarui. Dedame įdarą, uždedame ant viršaus likusį faršą. Ant viršaus galima padėlioti kelis gabaliukus sviesto. Kepame 180 C orkaitėje apie 40 min. Jei valgysime šiltą - palaikome 10-15 min., kad truputį atvėstų ir pjaustant nebėgtų sūris.

* Galima valgyti ir šaltą, tuomet jis puikiai pjaustomas - įdaras būna sutvirtėjęs (nuotraukoje matote pastovėjusį apie 30 min.). Skanaus!

aj-receptai.blogspot.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Vištienos kepsneliai su žiediniais kopūstais, paprika ir žalumynais (4)

Labai skanūs kepsneliai, su daug daržovių, prie kurių praktiškai daržovių garnyras ir nereikalingas.

Orkaitėje kepta sultinga kiauliena (2)

Šiuo būdu paruošta ir iškepta kiauliena tiesiog tirpo burnoje, nors didelių pastangų visai nereikėjo. Kepiau kiaulienos paslėpsnius, bet marinatas puikiai tiks ir kiaulienos šoninei.

Obuolių spurgutės

Minkštos cinamonu kvepiančios spurgutės su obuoliais.

B. Nicholson: 2 savaičių mitybos planas, kuris leis per dieną suvartoti iki 1400 kcal ir nejausti alkio (8)

Beata Nicholson pristato naują praktišką knygą visiems, norintiems tapti lengvesniais.

Bandelės su lašinukais (2)

Jau ne kartą gamintos bandelės, kurios retai kada sulaukia rytojaus. Pirmą kartą jas gaminau būdama kaime. Įprastai bandeles visada kepdavo močiutė, tačiau šį kartą ją pavadavau aš. Bandeles noriai valgė ir senelis, matyt, tikrai skanios! O ypač ką tik iškeptos... mmm… Nesusigundėt?

Nesudėtingas jautienos troškinys (1)

Šiam lengvai paruošiamam jautienos troškiniui reikės vos keleto ingredientų, kurių šaldytuve greičiausiai rasite be išankstinių specialių produktų paieškų. Tereikia turėti pačios jautienos.

Grikių salotos su cukinija ir morkomis

Labai mėgstu grikius, todėl progai pasitaikius, būtinai juos verdu. Šį kartą – lengvos ir skanios salotos.

Užkandėlė: bulvės su šonine ir padažu (2)

Dar vienas skanus patiekalas su bulvėmis, ypač tinkantis patiekti kaip užkandį.

Trapūs naminiai žagarėliai

Palepinkite vaikus ir pasilepinkite patys puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu.

Tobulos amerikietiškos spurgos. VIDEO pamoka

Tobulų, minkštų amerikietiškų spurgų receptas + VIDEO.

Avižinių dribsnių blyneliai su bananais (3)

Pasmaližiaukime šį kartą sveikiau ir vietoj įprastinių miltų naudokite avižinius dribsnius. Turiu pasakyti, kad labai skanūs ir sotūs.

Makaronų salotos su avinžirniais ir daržovėmis (1)

Daugelis šiuos makaronus maišo su ryžiais, nes jie panašūs savo forma. Jie labai tinka naudoti sriuboms ir salotoms.

Raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Mišrainė su krabais, kiaušiniais ir skrebučiais

Labai mėgstu mišraines su skrebučiais – jie valgant suteikia kažkokį lengvumo pojūtį, nors salotos yra pakankamai sočios. Skrebučius dėkite prieš pat patiekiant, kitaip jie suminkštės.

Makaronai su vištiena, grybais ir špinatais

Labai skanūs itališki „Fettuccine“ makaronai su vištiena, grybais, špinatais ir baltu padažu.