Velykų stalui – kalakutienos vyniotinis

 (4)
Patiekalas, tinkantis Šv. Velykų stalui. Valgomas ir šiltas, ir šaltas, tad galima išsikepti iš anksto ir laikyti šaldytuve.
Velykų stalui – kalakutienos vyniotinis
© aj-receptai.blogspot.com nuotr.

Formai 10 х 28 cm.

Reikės:

600 g maltos kalakutienos
1 didelis svogūnas
4 v.š. manų kruopų
3 v.š. grietinės
1 kiaušinis
3 skiltelės česnako
šakelė šviežių krapų
druska, pipirai, prieskoniai

Įdaras:

150 g sūrio
1 didelė kriaušė (kad nebūtų labai vandeninga)
kelios šakelės krapų ir baziliko

Velykų stalui – kalakutienos vyniotinis
© aj-receptai.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Krapus susmulkinti. Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti svieste. Į faršą sudėti krapus, svogūną, manus, grietinę, išplaktą kiaušinį, smulkintą česnaką. Įberti druskos, pipirų norimų prieskonių.

* Įdarui sūrį sutarkuoti, kriaušę supjaustyti mažais kubeliais, žalumynus smulkiai supjaustyti. viską sumaišyti.

* Formą ištepame aliejumi (aš iškloju kepimo popieriumi). 3/4 faršo paskirstome ant formos dugno ir ant sienelių, t.y. padarome "griovelį" įdarui. Dedame įdarą, uždedame ant viršaus likusį faršą. Ant viršaus galima padėlioti kelis gabaliukus sviesto. Kepame 180 C orkaitėje apie 40 min. Jei valgysime šiltą - palaikome 10-15 min., kad truputį atvėstų ir pjaustant nebėgtų sūris.

* Galima valgyti ir šaltą, tuomet jis puikiai pjaustomas - įdaras būna sutvirtėjęs (nuotraukoje matote pastovėjusį apie 30 min.). Skanaus!

aj-receptai.blogspot.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Kepta vištiena garstyčių marinate

Nesudėtingas marinatas, bet labai skanus, ir vištiena bus pikantiško skonio.

Gaivus jogurto ir agurkų padažas

Šįkart norisi pasiūlyti kai ką nuostabaus! Neatsibostantis, gaivinantis, lengvai pagaminamas ir prie daug ko tinkantis padažas, kurį lengva patobulinti ir pritaikyti savo skoniams.

Konservai žiemai - perlinių kruopų sriuba su agurkais (7)

Tai pirmas kartas, kai sriubą ruošiau žiemai. Iš tikrųjų labai gera idėja, „pavargsti" vieną dieną prie puodo ir turi atsargų ilgam.

Kodėl tobula kava skrudinama lėtai?

Kava yra lėta ir įnoringa. Kol šiltų kraštų šalyse kavamedžiai iš lėto sunokina raudonas uogas, prabėga šešetas mėnesių. Dar tiek pat užtrunka, kol ūkininkai surinktas kavos pupeles kruopščiai išplauna, išdžiovina ir palieka susigulėti.

Energijos užtaisas - bananų ir braškių kokteilis (2)

Karštis gerai, bet šaltas gaivinantis gėrimas karštą dieną yra dar geriau. Kaip aš džiaugiuosi, kad pagaliau prasidėjo braškių sezonas. Anądien turguje jau gavau lietuviškų braškyčių. Matyt, pradėsiu į turgų važinėti kasdien ir kaskart namo grįšiu saldžių raudonų uogų pilnais maišais. Vasara !!!

Špinatų pesto

Tradicinis itališkas pesto daromas su bazilikais, bet aš turėjau špinatų, kuriuos reikėjo sunaudoti - man patiko dar labiau, nei su bazilikais. Riešutus galite naudoti ir kitus, pvz. anakardžių.

Cinamoninis rabarbarų pyragas

Greitas ir skanus pyragas, ypač šiltas ir su ledu kaušeliu!

Renkatės putojantį vyną prie patiekalo? Atkreipkite dėmesį į cukrų

Visi putojantys vynai turi tam tikrą cukraus kiekį. Todėl jie skirstomi į saldų, pusiau sausą, sausą ir briutą.

Minkštas ir purus vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Tuno užtepėlė (1)

Skanūs sumuštinukai vėlyviems pusryčiams, lengvai vakarienei ar šiaip kokiai progai, kai galite ją patiekti ant mažų skrebučių, kaip vieno kąsnio užkandėlę.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (14)

Šis marinatas pagal receptą buvo naudojamas cukinijoms, bet tinka ir agurkams bei kitoms daržovėms – agurkai bus saldžiarūgščiai.

Varškės apkepas

Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.

Vištienos troškinys su pupelėmis ir kukurūzais (1)

Įvairūs troškinukai ypač tinkami vėsesniu oru, todėl šiandien siūlau pasigaminti gardų ir šiek tiek aštrų vištienos troškinuką.

Varškės pyragas (1)

Paprastas varškės pyragas, pagardintas „Twix“ saldainiais. Labai skanu, tik kitą kartą saldainių dėčiau dvigubai daugiau. Galima dėti ir kitokių saldainių ar šokoladukų, o galima ir visai nedėti.
Št lie. 02d.
17°...30°
Sk lie. 03d.
15°...29°
Pr lie. 04d.
12°...20°
An lie. 05d.
13°...20°
Tr lie. 06d.
13°...19°