Velykų stalui – kalakutienos vyniotinis

 (4)
Patiekalas, tinkantis Šv. Velykų stalui. Valgomas ir šiltas, ir šaltas, tad galima išsikepti iš anksto ir laikyti šaldytuve.
© aj-receptai.blogspot.com nuotr.

Formai 10 х 28 cm.

Reikės:

600 g maltos kalakutienos
1 didelis svogūnas
4 v.š. manų kruopų
3 v.š. grietinės
1 kiaušinis
3 skiltelės česnako
šakelė šviežių krapų
druska, pipirai, prieskoniai

Įdaras:

150 g sūrio
1 didelė kriaušė (kad nebūtų labai vandeninga)
kelios šakelės krapų ir baziliko

Velykų stalui – kalakutienos vyniotinis
© aj-receptai.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Krapus susmulkinti. Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti svieste. Į faršą sudėti krapus, svogūną, manus, grietinę, išplaktą kiaušinį, smulkintą česnaką. Įberti druskos, pipirų norimų prieskonių.

* Įdarui sūrį sutarkuoti, kriaušę supjaustyti mažais kubeliais, žalumynus smulkiai supjaustyti. viską sumaišyti.

* Formą ištepame aliejumi (aš iškloju kepimo popieriumi). 3/4 faršo paskirstome ant formos dugno ir ant sienelių, t.y. padarome "griovelį" įdarui. Dedame įdarą, uždedame ant viršaus likusį faršą. Ant viršaus galima padėlioti kelis gabaliukus sviesto. Kepame 180 C orkaitėje apie 40 min. Jei valgysime šiltą - palaikome 10-15 min., kad truputį atvėstų ir pjaustant nebėgtų sūris.

* Galima valgyti ir šaltą, tuomet jis puikiai pjaustomas - įdaras būna sutvirtėjęs (nuotraukoje matote pastovėjusį apie 30 min.). Skanaus!

aj-receptai.blogspot.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Paprastas ir skanus varškės apkepas (6)

Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.

Amerikietiški blynai

Purūs, minkšti, saldūs kefyro blynai.

Šokoladinis karamelinis tortas su lazdyno riešutais

Kartais tai, kas labai skanu ir gražu, gimsta spontaniškai... Taip nutiko su šiuo tortu. Visai nesiruošiau tokio torto kepti, apskritai tą vakarą nesiruošiau nieko daugiau daryti. Jau ruošiausi ilsėtis, tačiau smalsumas nugalėjo.

Gardieji „Pūkučiai“

Faršas, faršas, faršas…ką gi iš jo pagaminti? Juk neretai pritrūksta idėjų, o kotletai, apkepai ir visi kiti populiarieji patiekalai iš faršo taaaip pabosta, kad net žodis „kotletas“ tampa lyg keiksmažodis!

Čili sriuba–troškinys (8)

Čili sriuba-troškinys yra kilęs iš Teksaso patiekalas. Žiemos metu norisi sušildyti skrandukus karšta, deginančia aštrumu sriubyte.

Greitai ir skaniai – bulviniai kukuliai (2)

Paprasčiausias receptukas, kai lieka iš vakaro virtų bulvių. Jei neturite, galima tiesiog išvirti bulvių (geriau su lupenomis).

Kitokie. Plikytos tešlos koldūnai

Tešla elastinga, minkšta, koldūnai lengvai formuojami ir nepasileidžia. Aš dariau su varškės įdaru, nurodau ir mėsos įdarą, bet tešlos kiekis skirtas tik vienai įdaro rūšiai.

Grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!

Mielinės bandelės su cinamonu (2)

Kai norisi ir pasilepinti, ir namus iškvėpinti cinamono aromatu…

Paprastas kefyro pyragas su kriaušėmis (4)

Pyragas itin paprastai pagaminamas, greitas, neįmantrus. Toks, kokį galima greitai sumeistrauti ir ragauti.

Sočioji žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Sūrio sausainiai-žvaigždutės

Labai greitai ir lengvai iškepami sūrio sausainiai.

Greitai paruošiami grietininiai sausainiukai (3)

Šiai tešlai nereikia nei kiaušinių, nei cukraus...

Ryžių užkepėlė su vištiena ir sūriu

Šią užkepėlę lengva „paversti“ vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle.