Velykų pynė

Nėra nieko maloniau, kaip ant šventinio Velykų stalo padėti savo rankomis gamintą skanėstą. Ypač jei jis dar pretenduoja tapti stalo puošmena.

Skaitomiausi tekstai:
- 5 grožio kryptys ir moterys, kuriomis verta sekti ateinantį sezoną
- Insulto požymiai – kaip padėti ir išgelbėti gyvybę
- Savaitės horoskopas: iki švenčių situacija pasikeis
- Savaitės ikona. S. Nainė: drabužių beveik neperku, ką noriu, pasisiūnu pati
- Velykų boba, kurios receptui - daugiau nei 200 metų

Reikės:

500 g miltų
120 g cukraus
2 kiaušinių + 1 trynio
150 ml aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus
50 g pieno

Fotolia nuotr.

Kaip gaminti:

* Ant stalo išsijokite miltus, į paruoštą duobutę įpilkite 100 ml alyvuogių aliejaus, supilkite cukrų ir sumaišykite.

* Supilkite pieną ir toliau minkykite tešlą. Jei ji per kieta, pridėkite dar 1 šaukštą aliejaus. Pabaigoje tešla turi būti minkšta, tvirta ir elastinga.

* Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis ir rankomis kiekvieną jų „iškočiokite“ į ilgą juostą.

* Sujunkite tas juostas ir susukite į vieną kasą, pabaigoje galus sujunkite lengvu piršto paspaudimu.

* Ištepkite riebalais kepimo indą, paguldykite ten pynę.

* Išplaktu kiaušinio tryniu aptepkite visą pyragą, jei norisi, apiberkite sezamo sėklomis, cukrumi ir pašaukite jį į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 40 minučių.

* Iškepusį ir atvėsusį pyragą „papuoškite“ margučiais.

****

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis