Vasariška lazanija

Ši lazanija neabejotinai yra pats gražiausias šią vasarą mano pagamintas patiekalas. Labai gražiai atrodo tik ką iškepta ir nesupjaustyta, bet supjausčius vaizdas nei kiek ne prastesnis.

Supjausčius porcijos atrodo labai dailiai ir tvarkingai: niekas niekur nebėga ir nesidraiko, matosi visi atskiri sluoksniukai, ryškūs ir spalvoti. Tai toks patiekalas, kuriam galima sunaudoti prisikaupusias paprikas, pademonstruoti gražiuosius, gal net pačių užaugintus pomidorus.

Su tokia lazanija Jums bus labai paprasta sublizgėti prieš svečius, arba prieš, tarkime, uošvius, arba padaryti kerinti įspūdį esamai arba potencialiai antrąjai pusei.

Be viso to grožio ir nepriekaištingos prekinės išvaizdos lazanija yra tobulai skani. Paprikos kepamos suminkštėja, bet nepavirsta į košę. Daug rikotos, daug grūdėtos varškės, viskas paskaninta pakepintais svogūniukais, čiobreliais ir šviežiais bazilikais.

Lazanija kreminė bet visiškai nesunki, toks šimtaporcentinai vasariškas, nepaprasto gerumo patiekalas ir tiek. Išsikepkite būtiniausiai.

Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai

1 svogūnas, susmulkintas
4 skiltelės česnako, supjaustytos griežinėliais
700 g rikotos
450 g grūdėtos varškės
1 kiaušinis, išplaktas
1 stilinė šviežių bazilikų lapų, susmulkintų
1 šaukštelis šviežių čiobrelių lapų
1 šaukštelis anyžių sėklų
2 l konservuotų trintų pomidorų savo sultyse
½ kg šviežių dešrelių
6 saldžiosios paprikos supjaustytų griežinėliais
2-3 pomidorai, supjaustyti riekelėmis
250 g šviežios mocarelos, supjaustytos riekelėmis
lazanijos lakštų
druskos
pipirų

Gaminame

* Vidutinio dydžio keptuvėje pakaitinti aliejų, suberti smulkintą svogūną ir kepti kol suminkštės. Suberti česnaką, kepti, kol suminkštes ir krašteliai lengvai apskrus. Nukelti nuo ugnies.

Asmeninio albumo nuotr.

* Dubenyje sumaišyti rikotą, grūdėtą varškę, išplaktą kiaušinį ir keptų svogūnų mišinį. Suberti bazilikų lapus ir čiobrelius. Paskaninti druska ir pipirais.

* Didokoje gilioje keptuvėje apkepinti dešreles, jas vis pasmulkinant į mažus gabalėlius. Supilti konservuotus pomidorus ir kaitinti, kol padažas šiek tiek sutirštės, maždaug 20 minučių.

* Išvirti arba išmirkyti lazanijos lakštus (prilklausomai nuo instrukcijų ant pakuotės).

Asmeninio albumo nuotr.

* Didelį gilų kepimo indą ištepti arba išpurkšti aliejumi. Ant indo dugno dėti pomidorų padažo sluoksnį; ant padažo išdėlioti lasanijos lakštus, užtepti rikotos mišinio sluoksnį, išdėlioti paprikų griežinėlius, vėl užpilti pomidorų padažo.

* Toliau sluoksniuoti, kol bus sunaudoti visi lakštai. Ant viršaus užpilti pomidorų padažo, išdėlioti pomidorų, paprikų ir mocarelos griežinėlius. Indą su lasagna pašauti į įkaitintą iki 190oC orkaitę. Kepti maždaug 1 valandą, kol lazanija perkais ir sūris išsilydys.

Asmeninio albumo nuotr.

* Iškeptą lazaniją traukti iš orkaitės. Palikti, kad šiek tiek atvėstų. Pjaustyti porcijomis ir tiekti į stalą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis