Vasariška lazanija

Ši lazanija neabejotinai yra pats gražiausias šią vasarą mano pagamintas patiekalas. Labai gražiai atrodo tik ką iškepta ir nesupjaustyta, bet supjausčius vaizdas nei kiek ne prastesnis.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Supjausčius porcijos atrodo labai dailiai ir tvarkingai: niekas niekur nebėga ir nesidraiko, matosi visi atskiri sluoksniukai, ryškūs ir spalvoti. Tai toks patiekalas, kuriam galima sunaudoti prisikaupusias paprikas, pademonstruoti gražiuosius, gal net pačių užaugintus pomidorus.

Su tokia lazanija Jums bus labai paprasta sublizgėti prieš svečius, arba prieš, tarkime, uošvius, arba padaryti kerinti įspūdį esamai arba potencialiai antrąjai pusei.

Be viso to grožio ir nepriekaištingos prekinės išvaizdos lazanija yra tobulai skani. Paprikos kepamos suminkštėja, bet nepavirsta į košę. Daug rikotos, daug grūdėtos varškės, viskas paskaninta pakepintais svogūniukais, čiobreliais ir šviežiais bazilikais.

Lazanija kreminė bet visiškai nesunki, toks šimtaporcentinai vasariškas, nepaprasto gerumo patiekalas ir tiek. Išsikepkite būtiniausiai.

Vasariška lazanija
© Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai

1 svogūnas, susmulkintas
4 skiltelės česnako, supjaustytos griežinėliais
700 g rikotos
450 g grūdėtos varškės
1 kiaušinis, išplaktas
1 stilinė šviežių bazilikų lapų, susmulkintų
1 šaukštelis šviežių čiobrelių lapų
1 šaukštelis anyžių sėklų
2 l konservuotų trintų pomidorų savo sultyse
½ kg šviežių dešrelių
6 saldžiosios paprikos supjaustytų griežinėliais
2-3 pomidorai, supjaustyti riekelėmis
250 g šviežios mocarelos, supjaustytos riekelėmis
lazanijos lakštų
druskos
pipirų

Gaminame

* Vidutinio dydžio keptuvėje pakaitinti aliejų, suberti smulkintą svogūną ir kepti kol suminkštės. Suberti česnaką, kepti, kol suminkštes ir krašteliai lengvai apskrus. Nukelti nuo ugnies.

Vasariška lazanija
© Asmeninio albumo nuotr.

* Dubenyje sumaišyti rikotą, grūdėtą varškę, išplaktą kiaušinį ir keptų svogūnų mišinį. Suberti bazilikų lapus ir čiobrelius. Paskaninti druska ir pipirais.

* Didokoje gilioje keptuvėje apkepinti dešreles, jas vis pasmulkinant į mažus gabalėlius. Supilti konservuotus pomidorus ir kaitinti, kol padažas šiek tiek sutirštės, maždaug 20 minučių.

* Išvirti arba išmirkyti lazanijos lakštus (prilklausomai nuo instrukcijų ant pakuotės).

Vasariška lazanija
© Asmeninio albumo nuotr.

* Didelį gilų kepimo indą ištepti arba išpurkšti aliejumi. Ant indo dugno dėti pomidorų padažo sluoksnį; ant padažo išdėlioti lasanijos lakštus, užtepti rikotos mišinio sluoksnį, išdėlioti paprikų griežinėlius, vėl užpilti pomidorų padažo.

* Toliau sluoksniuoti, kol bus sunaudoti visi lakštai. Ant viršaus užpilti pomidorų padažo, išdėlioti pomidorų, paprikų ir mocarelos griežinėlius. Indą su lasagna pašauti į įkaitintą iki 190oC orkaitę. Kepti maždaug 1 valandą, kol lazanija perkais ir sūris išsilydys.

Vasariška lazanija
© Asmeninio albumo nuotr.

* Iškeptą lazaniją traukti iš orkaitės. Palikti, kad šiek tiek atvėstų. Pjaustyti porcijomis ir tiekti į stalą.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Traškūs senoviniai vafliai

Saulėtą vasaros rytą susigundykite praleisti virtuvėje: tyla ir ramybė, šviesioje virtuvėje ant grindų besivoliojanti saulė, šviežios kavos kvapas ir naminiai pusryčiai. Senoviniai pusryčiai. Tiesiog visas senoviškų vaflių kepimo ritualas.

Minkštos varškės spurgytės

Pasigaminkite gardžių varškės spurgyčių.

Be galo skani namuose sūdyta skumbrė su krapais ir kadagio uogomis

Pagaminti nesudėtinga, o skonis kaip restorane!

Vasariškas kalakutienos kepeninės receptas

Ši kepeninė tiesiog tirpsta burnoje kartu su sproginėjančiomis uogomis.

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas morkų pyragas

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą.

Gardieji bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Vasaros užkandžiai: tortilijų suktinukai su kumpiu

Receptas labai paprastas. Vienas du ir oplia – tortilijų suktinukai su kumpiu. Paprasčiau nebūna. Bet kai skanu... Nors variantų galima sugalvoti milijoną!

Mindaugo karūnavimo puotos valgiai – pasigaminkite troškinio

Liepos 6-ąją minime pirmojo (ir, deja, vienintelio) Lietuvos karaliaus – Mindaugo – karūnavimą 1253 metais. Pabandykime panagrinėti, kokie patiekalai galėjo puikuotis ant Mindaugo karūnacijos proga iškeltos puotos stalo?