Varškiniai žagarėliai

Vargu, ar rasime jų nemėgstančių?
© MOTERIS / G.Barauskienė

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Kiekis – 0,8 kg

Reikės:

2 trynių
1 kiaušinio
4 šaukštų cukraus
1 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
100 ml romo (arba brendžio)
3 šaukštų grietinės (30 proc.)
0,5–0,6 kg miltų (ir dar šiek tiek stalui pabarstyti)
200 g varškės (9 proc., grūdeliais)
400 ml aliejaus
1 šaukšto miltelinio cukraus

Varškiniai žagarėliai
© MOTERIS / G.Barauskienė

Gaminame

* Kiaušinį ir trynius išplakite su cukrumi, druska ir vanilės ekstraktu, įmaišykite romą (jis neleis kepiniui prisigerti riebalų), grietinę, galiausiai – miltus.

* Suminkykite tešlą ir plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Ant pusės tešlos paskleiskite pusę varškės. Ant varške užbertos tešlos užlenkite neapibertąją. Vėl iškočiokite. Ant pusės tešlos užberkite likusią varškę, ant jos užlenkite kitą tešlos dalį. Iškočiokite tešlą iki 0,5 cm storio ir supjaustykite 3 ar 4 cm pločio juostelėmis, šias – rombais. Kiekvieno rombo viduryje padarykite įpjovą ir per ją perkiškite vieną rombo viršūnę.

* Žagarėlius virkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros. Kai gražiai paruduos, išgriebkite ant popierinio rankšluosčio ir pabarstykite milteliniu cukrumi.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Minkštutėliai keksiukai, kuriuos net vaikai įvertino 10 balų

Dalinuosi keksiukų, kuriems nereikės baltų miltų, pieno produktų ar pridėtinio cukraus, receptu.

Šefas Gian Luca Demarco: itališka virtuvė išgyvena renesansą

Šią vasarą maisto naujovių ieškotojai, kulinarai ir šefai pabrėžia, kad itališka virtuvė išgyvena renesansą – namie gamintas, natūralus maistas populiarėja, o kartu su juo – ir šiuos atributus atspindinti itališka virtuvė.

Silpnai rauginti agurkai. TOP 5 receptai

Turbūt nerasime žmogaus, kuriam nepatiktų traškūs šviežiai parauginti agurkai. Parinkome jums kelis įdomius šio vasariško garnyro receptus. Palepinkite save ir artimuosius.

7 geriausio Lietuvos baristos patarimai, kaip paruošti skanią kavą namie

Pasirodo, puikia kava galima pasimėgauti ir namuose.

Gruzdinti ryžių kukuliai su įdaru

Apie mano santykį su Italija artimesni draugai žino, o jums pasakysiu tiek – kadaise ši šalis man tapo startu į tai, kuo esu dabar. Ir štai jau daugel metų apsilankau joje, paragauju naujų skonių, susipažįstu su naujais žmonėmis. Ir visada atrandu kažko nematyto, neragauto.

Receptai savaitgaliui: kepkite orkaitėje ir grilyje

Kadangi paskutinis pavasario mėnuo tikrai lepina gerais orais, šį šeštadienį kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas Gediminas paruoš net tris receptus, kad savaitgalis tiek namie, tiek gamtoje su šeima ar draugais būtų ypatingai skanus.

Pyragėliai su vafliais ir kalakutiena (čeburekai)

Ragavusieji šiuos pyragėlius ne kartą sakė, kad „gardūs tavo čeburekai“.

Bananiniai varškėtukai su avižiniais dribsniais

Sveikuoliškas patiekalas, kurio noriai ragaus ir mažieji šeimos nariai. Skanaus!

Pasigaminkite pienių medaus (1)

Pienių medus nėra visai kaip medus - labiau kaip saldus gėlių sirupas, kiek panašus į klevų sirupą. Dažniausiai juo skaninu ką tik iškeptus blynus ar gardinu saldžius gėrimus. Jis - puikus cukraus sirupo pakaitalas, kvepiantis pavasariu ir ką tik pražydusiomis pienėmis.

Kinų virtuvė: makaronai su daržovėmis ir saldžiarūgščiu padažu

Rekomenduoju rytiečių virtuvės gerbėjams - labai greita, paprasta ir skanu.