Varškiniai žagarėliai

Vargu, ar rasime jų nemėgstančių?
© MOTERIS / G.Barauskienė

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Kiekis – 0,8 kg

Reikės:

2 trynių
1 kiaušinio
4 šaukštų cukraus
1 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
100 ml romo (arba brendžio)
3 šaukštų grietinės (30 proc.)
0,5–0,6 kg miltų (ir dar šiek tiek stalui pabarstyti)
200 g varškės (9 proc., grūdeliais)
400 ml aliejaus
1 šaukšto miltelinio cukraus

Varškiniai žagarėliai
© MOTERIS / G.Barauskienė

Gaminame

* Kiaušinį ir trynius išplakite su cukrumi, druska ir vanilės ekstraktu, įmaišykite romą (jis neleis kepiniui prisigerti riebalų), grietinę, galiausiai – miltus.

* Suminkykite tešlą ir plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Ant pusės tešlos paskleiskite pusę varškės. Ant varške užbertos tešlos užlenkite neapibertąją. Vėl iškočiokite. Ant pusės tešlos užberkite likusią varškę, ant jos užlenkite kitą tešlos dalį. Iškočiokite tešlą iki 0,5 cm storio ir supjaustykite 3 ar 4 cm pločio juostelėmis, šias – rombais. Kiekvieno rombo viduryje padarykite įpjovą ir per ją perkiškite vieną rombo viršūnę.

* Žagarėlius virkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros. Kai gražiai paruduos, išgriebkite ant popierinio rankšluosčio ir pabarstykite milteliniu cukrumi.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Cukinijų blyneliai su avinžirniais

Nepraleidžiu progos pasilepinti tokio tipo blyneliais, kai būnu viena. Dažniausiai persivalgau, bet aiii, o kam nepasitaiko?

Savaitgalio receptai: plikytos tešlos pyragas ir vištienos ir daržovių sriuba su avokadu (1)

Italas kulinaras Gian Luca Demarco ir jo kolega Ali Gadžijevas pristato šeštadienio ryto patiekalus.

Uzbekiškas plovas su vištiena

Kam teko ragauti uzbeko paruoštą plovą, žino, kad jo skonis smarkiai skiriasi nuo mums įprasto. Dauguma pripažins: uzbekiškas plovas yra be galo skanus.

Ypatingai dienai – išskirtinės vaišės

Gimtadienis, jubiliejus, vestuvės, Velykos ar Kalėdos – svarbios šventės proga stalą dažnai puošia nepakeičiami lietuviški skanėstai.

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.