Varškės tinginys

Jau ilgai šis skanėstas laukė savo eilės ir štai jis pūpso mano virtuvėje ir po keletos kąsnių visi skuba girti šio nuostabiai papasto varškės tinginio skonį.

Paprastas gaminimo procesas, kaip ir visada džiugina, juo labiau, kad tas paprastumas sukuria nuostabų skonį. Dedu riebų pliusą ir dar tikrai gaminsių ne kartą.

sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Šį skanėstą gaminau iš vakaro, tai visi matyt labai neramiai miegojo, nes rytą jau žadino mane „Ei, labas rytas, kelkis, einam varškės tinginio ragauti!“

Reikės:

500 g pertrintos varškės;
360 g sausainių;
220 g kondensuoto pieno;
100 g džiovintų vaisių;
100 g riešutų;
200 g kambario temperatūros sviesto;
2 v.š. vanilinio cukraus;
šaukštelis migdolų kvapo esencijos (nebūtina);
2 v.š. citrinos sulčių.

Gaminame

* Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais ir atidedame į šalį.

sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Į dubenį sudedame sviestą, kondensuotą pieną, vanilinį cukrų, migdolų kvapo esenciją, citrinos sultis, išsukame iki vientisos masės. Sudedame varškę ir gerai viską išmaišome. Galiausiai suberiame džiovintus vaisius, riešutius ir sausainus, permaišome.

sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Skardą išklojame maistine plėvele ir sudedame varškės masę. Dedame į šaldytuvą bent 6 valandom, geriausia laikyti per nakt. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis