Varškės tinginys

 (6)
Jau ilgai šis skanėstas laukė savo eilės ir štai jis pūpso mano virtuvėje ir po keletos kąsnių visi skuba girti šio nuostabiai papasto varškės tinginio skonį.
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Paprastas gaminimo procesas, kaip ir visada džiugina, juo labiau, kad tas paprastumas sukuria nuostabų skonį. Dedu riebų pliusą ir dar tikrai gaminsių ne kartą.

Varškės tinginys
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Šį skanėstą gaminau iš vakaro, tai visi matyt labai neramiai miegojo, nes rytą jau žadino mane „Ei, labas rytas, kelkis, einam varškės tinginio ragauti!“

Reikės:

500 g pertrintos varškės;
360 g sausainių;
220 g kondensuoto pieno;
100 g džiovintų vaisių;
100 g riešutų;
200 g kambario temperatūros sviesto;
2 v.š. vanilinio cukraus;
šaukštelis migdolų kvapo esencijos (nebūtina);
2 v.š. citrinos sulčių.

Gaminame

* Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais ir atidedame į šalį.

Varškės tinginys
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Į dubenį sudedame sviestą, kondensuotą pieną, vanilinį cukrų, migdolų kvapo esenciją, citrinos sultis, išsukame iki vientisos masės. Sudedame varškę ir gerai viską išmaišome. Galiausiai suberiame džiovintus vaisius, riešutius ir sausainus, permaišome.

Varškės tinginys
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Skardą išklojame maistine plėvele ir sudedame varškės masę. Dedame į šaldytuvą bent 6 valandom, geriausia laikyti per nakt. Skanaus!

sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Kvapnioji riešutų duona

Linkime, kad visi namai kvepėtų namine duona.

Sultingieji mėsos ir cukinijų kepsniai (3)

Sotūs, minkšti kepsniukai patiks ir suaugusiems, ir vaikams.

Prancūziški rageliai arba kruasanai

Kas gi nemėgsta nemėgsta prancūziškų ragelių, dar kitaip vadinamų kruasanais? Jie tiesiog puikūs. Bent aš labiausiai mėgstu pačius paprasčiausius sviestinius kruasanus, be jokių migdolinių ar kitokių įdarų.

Makaronų apkepas sūrio padaže ir traškia plutele (1)

Kreminis patiekalas su trupučiu traškios plutelės – tai, ką mėgsta, ko gero, visi. Tam, kad jų paragautumėte, reikės makaronų „vamzdelių“ ir šio recepto.

3 receptai su pomidorais: sriuba, pyragas, užkandis

Vasara įsibėgėjo ir jau nudžiugino pomidorų gerbėjus gausiu derliumi. Lietuvoje ypač vertinami šviežiai užauginti pomidorai, kurie išsiskiria savo spalva, sultingu skoniu ir kvapu.

Užkandžiui – įdarytas prancūziškas batonas (1)

Vienas didelis karštas sumuštinis. O iš tikrųjų tai šauni idėja jūsų pusryčių stalui.

Bulvių paplotėliai su įdaru (2)

Bulvių mėgėjams paplotėliai neabejotinai patiks. O skanus įdaras privers „čepsėti“ iš skanumo.

Režisierė Saulė Degutytė: vasara – atradimų metas. RECEPTAS

Aktorė, režisierė, scenografė, netradicinės menininkų grupės „Stalo teatras“ įkūrėja Saulė Degutytė pasakoja apie savo vasaros dienas, kaip nepasiduoti liūdesiui, jei už lango lyja, ir dalinasi savo receptu.

360 puslapių pasaka apie Lietuvą

Ši istorija prasideda prie vakarienės stalo, lėkštėje, pilnoje stebuklingų kvapų, skonių, emocijų ir prisiminimų. Tankiuose mūsų mažos šalies, vardu Lietuva, miškuose, plačiose pievose ir šaltuose upių mėliuose. Laukuose ir ežeruose. Nuo žemės iki dangaus. Laikais, kai mūsų gyvenimo istorijos buvo apjuostos persipynusių įvykių grandine: gamtos gimimu, brendimu, mirtimi ir atgimimu.

Kokosiniai sausainiai – tiesiog tirpsta burnoje!

Gardžių kokosinių sausainių receptas.