Varškės švilpikai

 (3)
Čia yra mano naujas mėgstamiausias varškės patiekalas. Labai mėgstu švilpikus ir dar labiau mėgstu, kai nereikia nieko papildomai virti, lupti ir malti.
© omnomnom.lt nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

3 porcijoms:

500 g birios pusriebės varškės
2 kiaušiniai
žiupsnis druskos
šaukštelis kepimo miltelių
100 g miltų + šiek tiek kočiojimui
žiupsnis džiovinto peletrūno

padažui:

šaukštas sviesto
nedidelis svogūnas
200 ml neriebios grietinėlės (10-13% rieb.)
druskos
šviežiai maltų pipirų
saujelė šviežių ar šaldytų krapų

Gaminame

* Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Kepimo skardą ištepame aliejum.

* Varškę šauktu išsukame su kiaušiniais ir druska. Beriame miltus, kepimo miltelius ir peletrūną. Minkome, kol nelieka sausų miltų, ir nebambame, kad tešla limpa - taip turi būt.

* Miltais gausiai nubarstome stalviršį ir imame pusę varškės masės. Apvoliojame miltuose, kad mažiau prie rankų liptų ir delnais išvoliojame iki poros centimetrų skersmens dešros (kaip verdamiems varškėčiams). Truputį suplojame viršų ir supjaustome poros centrimetrų pločio gabalėliais. Dėliojame ant skardos palikdami centimetro tarpelius - varškė kepdama pučiasi.

* Kepame 40-50 minučių, kol dailiai apskrunda.

* Padažui puode išlydom sviestą, suberiam smulkiai sukapotą svogūną ir kepame, kol šie suminkštėja. Pilame grietinėlę, beriame druskos, įmalame pipirų ir kaitiname, kol truputį sutirštėja. Įdedame susmulkintų krapų, išmaišome ir pilame ant dar karštų švilpikų (kuriuos, žinoma, jau perkėlėm iš skardos į patogaus dydžio dubenį). Gerai išmaišome, keletą minučių palaukiame, kol padažas susigers, ir pietaujame.

* Galima valgyt ir tiesiog su grietine, tik, įspėju, plutelė kietoka.

omnomnom.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Skanusis plokštainis „Magdė“ (4)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų pyragas su razinomis ir kakavine glazūra (4)

Rudeninių spalvų turtingo skonio pyragas.

Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa

Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite.

Tortas „Paukščių Pienas“ (1)

Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.

Žuvies pyragas su bulvių košės plutele (1)

Nerealiai skanu! Nežinau, ar manim kas betikės, nes kasdien rėkiu, koks fatastiškas patiekalas.

Airiška duona su razinomis

Skani, saldi airiška sodos duona su razinomis ir apelsinų žievele.

Pyragėliai su uogų įdaru

Mini galette su bruknių įdaru. Idėją pamačiau viename užsienio tinklaraštyje. Kadangi tokią tešlą esu gaminusi jau ne kartą, tai ėmiau savo seną išbandytą receptą, tik įdarą beveik nubeždžionavau. Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….