Varškės švilpikai

 (3)
Čia yra mano naujas mėgstamiausias varškės patiekalas. Labai mėgstu švilpikus ir dar labiau mėgstu, kai nereikia nieko papildomai virti, lupti ir malti.
© omnomnom.lt nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

3 porcijoms:

500 g birios pusriebės varškės
2 kiaušiniai
žiupsnis druskos
šaukštelis kepimo miltelių
100 g miltų + šiek tiek kočiojimui
žiupsnis džiovinto peletrūno

padažui:

šaukštas sviesto
nedidelis svogūnas
200 ml neriebios grietinėlės (10-13% rieb.)
druskos
šviežiai maltų pipirų
saujelė šviežių ar šaldytų krapų

Gaminame

* Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Kepimo skardą ištepame aliejum.

* Varškę šauktu išsukame su kiaušiniais ir druska. Beriame miltus, kepimo miltelius ir peletrūną. Minkome, kol nelieka sausų miltų, ir nebambame, kad tešla limpa - taip turi būt.

* Miltais gausiai nubarstome stalviršį ir imame pusę varškės masės. Apvoliojame miltuose, kad mažiau prie rankų liptų ir delnais išvoliojame iki poros centimetrų skersmens dešros (kaip verdamiems varškėčiams). Truputį suplojame viršų ir supjaustome poros centrimetrų pločio gabalėliais. Dėliojame ant skardos palikdami centimetro tarpelius - varškė kepdama pučiasi.

* Kepame 40-50 minučių, kol dailiai apskrunda.

* Padažui puode išlydom sviestą, suberiam smulkiai sukapotą svogūną ir kepame, kol šie suminkštėja. Pilame grietinėlę, beriame druskos, įmalame pipirų ir kaitiname, kol truputį sutirštėja. Įdedame susmulkintų krapų, išmaišome ir pilame ant dar karštų švilpikų (kuriuos, žinoma, jau perkėlėm iš skardos į patogaus dydžio dubenį). Gerai išmaišome, keletą minučių palaukiame, kol padažas susigers, ir pietaujame.

* Galima valgyt ir tiesiog su grietine, tik, įspėju, plutelė kietoka.

omnomnom.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Obuolių trupiniuotis

Pyragas, kuriam, mano nuomone, labiausiai tinka rūgštūs obuoliai. Aš apskritai kažkaip per mažai jų įpjausčiau, norėjosi daugiau drėgno sluoksnio. Kitą kartą obuolių naudosiu daugiau.

Nepamirštamo skonio grietininis obuolių pyragas (1)

Nė vieno savo pyrago taip gerai nejaučiu ir nepažįstu, kaip grietininio obuolių. Man jis labai gardus, ypač su ledais.

Aštrūs agurkai, marinuoti pagal bulgarišką receptą (3)

Šiuo receptu gaminti agurkai yra ypatingi – didelis kiekis cukraus, užgesintas actu, čili pipirai – nuostabus derinys, jei nebijote didelio kiekio konservantų ir mėgstate vadinamą “bulgarišką” marinuotų agurkų skonį.

Burnoje tirpstantis pyragas su avietėmis (1)

Purus, tirpstantis burnoje pyragas. Su traškia migdolų plutele ir avietine rūgštele! Nieko, ko būtų galima nemėgti.

Cukinijų uogienė su apelsinais

Saldi, skani cukinijų uogienė su apelsinais.

Specialistai pataria: kaip neapsigauti perkant žuvį

Manoma, kad žuvis, o ypač šviežia, žmogaus racione turėtų atsirasti bent kartą per savaitę. Kaip išsirinkti kokybišką žuvį ir kuo skiriasi jų rūšys?

Slyvų tyrė su cinamonu (1)

Ši uogienė bus nepakeičiama šalia blynų ar naminės varškės.

Naminė duona – raugo, maišinio ir tešlos receptas (1)

Duona yra neatsiejama nuo dažno lietuvio virtuvės. Dar skanesnė ji yra tuomet, kai kepta namuose.

Mielinis aguonų vyniotinis

Šiuo saldžiu vyniotiniu džiaugsis visa šeima – jis ypač skanus su pienu!

Naminė varškė – užtruksite vos kelias minutes (2)

Šis paprastas receptas leis džiaugtis ypatingo skonio namine varške, o ją pagaminti užtruks vos kelias minutes.

Troškintos triušių šlaunelės su grietinėlės padažu

Šis patiekalas – tai gardus palikimas, primenantis maistą, ragautą vaikystėje, pas mamą ar močiutę.

Silpnai raugintų agurkų receptai – TOP 5 (1)

Turbūt nerasime žmogaus, kuriam nepatiktų traškūs šviežiai parauginti agurkai. Parinkome jums kelis įdomius šio vasariško garnyro receptus. Palepinkite save ir artimuosius.

Naujas agurkų konservavimo būdas – žiemą valgysite lyg ką tik paraugtus (69)

Žiemą valgyti kaip šviežiai raugtus agurkus – vienas malonumas, o jie būtent tokie ir gaunasi.

Paskelbtas 30 geriausių šalies restoranų Lietuvoje reitingas

Susumavus Gero maisto akademijos narių balsus šiemet buvo sudarytas 30 geriausių restoranų sąrašas, o pirmosios 5 vietos buvo paskelbtos renginio metu Pirklių namuose Vilniuje, į kurį susirinko daugybė gastronomijos profesionalų, gurmanų, politikų.

Grilio meistrė: mėsainiai ant grilio – patys skaniausi! RECEPTAI

Įsibėgėjus vasarai vis dažniau maistą gaminame lauke. Kepti ant grilio tapo neatsiejama veikla iškylaujant gamtoje, sodyboje ar net mieste. Tai ne tik būdas skaniai pasigaminti įvairius patiekalus, bet ir puikus laiko praleidimas ir proga pabendrauti su draugais, ypač jei maisto gaminimas suburia bendrai veiklai.