Varškės švilpikai

 (3)
Čia yra mano naujas mėgstamiausias varškės patiekalas. Labai mėgstu švilpikus ir dar labiau mėgstu, kai nereikia nieko papildomai virti, lupti ir malti.
© omnomnom.lt nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

3 porcijoms:

500 g birios pusriebės varškės
2 kiaušiniai
žiupsnis druskos
šaukštelis kepimo miltelių
100 g miltų + šiek tiek kočiojimui
žiupsnis džiovinto peletrūno

padažui:

šaukštas sviesto
nedidelis svogūnas
200 ml neriebios grietinėlės (10-13% rieb.)
druskos
šviežiai maltų pipirų
saujelė šviežių ar šaldytų krapų

Gaminame

* Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Kepimo skardą ištepame aliejum.

* Varškę šauktu išsukame su kiaušiniais ir druska. Beriame miltus, kepimo miltelius ir peletrūną. Minkome, kol nelieka sausų miltų, ir nebambame, kad tešla limpa - taip turi būt.

* Miltais gausiai nubarstome stalviršį ir imame pusę varškės masės. Apvoliojame miltuose, kad mažiau prie rankų liptų ir delnais išvoliojame iki poros centimetrų skersmens dešros (kaip verdamiems varškėčiams). Truputį suplojame viršų ir supjaustome poros centrimetrų pločio gabalėliais. Dėliojame ant skardos palikdami centimetro tarpelius - varškė kepdama pučiasi.

* Kepame 40-50 minučių, kol dailiai apskrunda.

* Padažui puode išlydom sviestą, suberiam smulkiai sukapotą svogūną ir kepame, kol šie suminkštėja. Pilame grietinėlę, beriame druskos, įmalame pipirų ir kaitiname, kol truputį sutirštėja. Įdedame susmulkintų krapų, išmaišome ir pilame ant dar karštų švilpikų (kuriuos, žinoma, jau perkėlėm iš skardos į patogaus dydžio dubenį). Gerai išmaišome, keletą minučių palaukiame, kol padažas susigers, ir pietaujame.

* Galima valgyt ir tiesiog su grietine, tik, įspėju, plutelė kietoka.

omnomnom.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Karamelinis riešutų pyragas

Riešutai ir karamelė - ar gali būti tobuliau? Mūsų šeimoje švenčių be šio pyrago nebūna, o kartais kepu jį dovanoms.

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.

Naminė pica su dešrelėmis ir daržovėmis

Ne kartą teko įsitikinti, kad namie kepta pica visuomet pateisina lūkesčius, nes tai tik jūsų pasirinkti mėgstami ingridientai. Ir nors kartais atrodo dedi tą patį, bet kas kartą ji gaunasi vis skirtinga.

Pyragėliai su obuoliais

Prieš kelias savaites dalyvavau TV laidoje apie maisto gamybą, ir žinote ką? Galutinai užsitvirtinau sau, kad tai, ką gaminu aš, iš šono daugeliui atrodo labai sudėtinga. Gaila, kad montažo metu prapuolė keletas esminių dalykų, kuriuos pasakojau apie tai, kodėl man viskas taip paprasta.

Kiaulienos pjausniai

Tai gana paprastas, nesudėtingas kiaulienos pjausnių receptas.

Gardieji grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Kondensuoto pieno pyragas su persikais

Minkštas, skanus, paprastas kondensuoto pieno pyragas su konservuotais persikais.

Sūriu pagardintas bulvių plokštainis

Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote.

Traškieji sezamų sausainiai

Paprasti, greiti, pigūs, traškūs ir labai skanūs sezamų sausainiai.

Tradicinis tinginys be pieno produktų (4)

Naminį tinginį aš labai mėgstu, laaaabai, bet pradėjus riboti pieno produktus, supratau, kad šito skanėsto teks atsisakyti.