Varškės švilpikai

 (3)
Čia yra mano naujas mėgstamiausias varškės patiekalas. Labai mėgstu švilpikus ir dar labiau mėgstu, kai nereikia nieko papildomai virti, lupti ir malti.
© omnomnom.lt nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

3 porcijoms:

500 g birios pusriebės varškės
2 kiaušiniai
žiupsnis druskos
šaukštelis kepimo miltelių
100 g miltų + šiek tiek kočiojimui
žiupsnis džiovinto peletrūno

padažui:

šaukštas sviesto
nedidelis svogūnas
200 ml neriebios grietinėlės (10-13% rieb.)
druskos
šviežiai maltų pipirų
saujelė šviežių ar šaldytų krapų

Gaminame

* Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Kepimo skardą ištepame aliejum.

* Varškę šauktu išsukame su kiaušiniais ir druska. Beriame miltus, kepimo miltelius ir peletrūną. Minkome, kol nelieka sausų miltų, ir nebambame, kad tešla limpa - taip turi būt.

* Miltais gausiai nubarstome stalviršį ir imame pusę varškės masės. Apvoliojame miltuose, kad mažiau prie rankų liptų ir delnais išvoliojame iki poros centimetrų skersmens dešros (kaip verdamiems varškėčiams). Truputį suplojame viršų ir supjaustome poros centrimetrų pločio gabalėliais. Dėliojame ant skardos palikdami centimetro tarpelius - varškė kepdama pučiasi.

* Kepame 40-50 minučių, kol dailiai apskrunda.

* Padažui puode išlydom sviestą, suberiam smulkiai sukapotą svogūną ir kepame, kol šie suminkštėja. Pilame grietinėlę, beriame druskos, įmalame pipirų ir kaitiname, kol truputį sutirštėja. Įdedame susmulkintų krapų, išmaišome ir pilame ant dar karštų švilpikų (kuriuos, žinoma, jau perkėlėm iš skardos į patogaus dydžio dubenį). Gerai išmaišome, keletą minučių palaukiame, kol padažas susigers, ir pietaujame.

* Galima valgyt ir tiesiog su grietine, tik, įspėju, plutelė kietoka.

omnomnom.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Burnoje tirpstantis karamelinis tinginys

Tinginys - labai skanus, saldus, su karameliniu-šokoladiniu prieskoniu.

Naminis tepamas sūrelis

Mano šeimai labai patinka tepami sūreliai. Radusi internete receptą pagaminau naminio - labai skanu!

Jurga Lago: mano dilgėlių pyragą valgo ir vaikai (11)

Garsi juvelyrė Jurga Lago labai laukia pavasario, kai šeimos meniu gali praturtinti šviežiais žalumynais.

Kavos pyragas su kokosais

Savaitgaliui – sodraus skonio pyragas.

Sumuštiniai su lašiša ir virtu kiaušiniu

Sumuštinukai – pavakariams ar vakarienei.

Naminiai kibinai su vištiena (1)

Naminiai kibinai yra kažkas nepakartojamo, kai juos pavyksta iškepti su sultingu įdaru. Tai nėra sudėtinga, tereikia laikytis keletą gudrybių ir kibinai nepastebimai „dings“ nuo jūsų stalo.

Krabų lazdelių užtepėlė (8)

Paprasta, bet labai skani, viena iš sūresnių užtepėlių. Gaminau pirmą kartą ir tikrai gaminsiu dar ir dar.

Vasariškas daržovių užkandis (be pieno produktų, be kiaušinių, be glitimo)

Estetiškai patiektas, skonio receptorius maloniai nuteikiantis veganiškas maistas jau beveik metus džiugina pirmojo Lietuvoje veganiško restorano svečius. Atnaujintas meniu kvies susipažinti su šiltojo sezono naujienomis, tapsiančiomis dar vienu Vilniuje įsikūrusio restorano traukos objektu.

Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu

Itin paprastas ir lengvai paruošiamas patiekalas. Iš tikrųjų per retai vartojame kalakutieną, nes man ji asmeniškai skanesnė nei vištiena. Žodžiu, pats laikas pasitaisyti.

Varškės apkepas su obuoliais ir razinomis (6)

Minkštas, šlapias, saldus varškės apkepas su obuoliais ir razinomis.

Varškės švilpikai (3)

Čia yra mano naujas mėgstamiausias varškės patiekalas. Labai mėgstu švilpikus ir dar labiau mėgstu, kai nereikia nieko papildomai virti, lupti ir malti.

Nekeptas meduolių tortas

Šį gražuolį gaminau savo Tėčio gimtadieniui. Ne todėl, kad neturėjau laiko, o todėl, kad jis be galo skanus. Žinojau, jog visiems patiks. Ir patiko! Seniai buvau sulaukusi tiek liaupsių, kurių net nenusipelniau, juk viskas taip paprasta! Tik įsivaizduokit koks nuostabus desertas tai turėtų būti vasarą - su šviežiomis braškėmis. Aš būtinai gaminsiu.

Kibinai su kopūstais (tešla be kiaušinių)

Kibinus galite daryti ir didesnius arba formuoti bandeles. Įdarui irgi galima dėti ir kitų daržovių (aš dėjau tiesiog tai, ką turėjau šaldytuve). Labai gera ir greitai padaroma tešla, kibinai išlieka minkštučiai net po kelių dienų.

Kondensuoto pieno keksas su bananais

Siūlau skanaus, saldaus, ne sauso kondensuoto pieno kekso receptą su bananais. Skanu!

Avižinių dribsnių sausainiai su graikiniais riešutais ir džiovintomis spanguolėmis

Mmmm... tikras gardumėlis. Ir reikia daug pastangų, kad sustotum ir nesuvalgytum bent jau didžiosios dalies iš karto. Taip, kalorijų čia nemažai, bet nepiktnaudžiaujant pasilepinti tikrai galima.