Varškės spurgos

Kažkaip kuo arčiau ruduo, tuo mane visada labiau traukia paprasti skanėstai iš varškės, obuolių, daržovių…

Skaitomiausi straipsniai:
- Bjauriausi visų 12 Zodiako ženklų bruožai
- 10 dalykų, apie kuriuos reikėtų sužinoti prieš priimant sprendimą gyventi kartu
- Jacqueline Kennedy – JAV prezidento žmona, miegojusi su abiem jo broliais
- Įvyniojimai lieknina - iki -10 cm nuo liemens ir klubų

- Skani ir pikantiška cukinijų mišrainė žiemai

Paskutiniu metu net vieną varškę galiu valgyti, be jokios uogienės ar kitų pagardų. O pusryčiams taip užsinorėjau spurgyčių, kad greitai sumakalavau tešlą ir išsiviriau. Atrodo, kad kuo mažiau laiko turiu, tuo mažiau jo ir reikia. Anksčiau prie spurgų praleisdavau pusę dienos, o dabar prireikė vos pusvalandžio. Žodžiu, kai tikrai nori, tai viską gali suspėti.

Išviriau 15 nedidelių spurgų. Pilna vazelė.

Reikės:

250 g liesos varškės;
3 v.š. cukraus;
1 didelio kiaušinio;
1 v.š. brendžio;
1 a.š. kepimo miltelių;
150 g miltų;
vanilės ekstrakto;
žiupsnelio druskos;
aliejaus virimui.

g-blogas.lt nuotr.

* Varškę šakute ištriname su cukrumi, kiaušiniu, brendžiu, žiupsneliu druskos, vanile ir kepimo milteliais. Suberiame puse miltų ir viska išmaišome. Suberiame likusius miltus ir suminkome lipnią tešlą.

* Aliejų gerai įaitiname aukštoje temperatūroje, tada ją sumažiname iki vidutinės.

* Šlapiomis rankomis formuojame graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Verdame spurgytes kelias minutes, kol tolygiai paruduoja. Sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių, tada apibarstome cukraus pudra ir skanaujame.

Su meile, Gabrielė.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis