Varškės spurgos. Geriausios...

Kartais noriu kažko saldaus ir kažko lengvo. Varškės spurgos, maniau, negali būti lengvos, bet klydau. Šios būtent tokios! Orinės. Ir labai labai gardžios.

Šių dienų skaitomiausi:
- Joms 50+, 60+, 70+, tačiau laikas jų neveikia (FOTO)
- Įvairius lieknėjimo būdus išbandžiusi Rūta rado, kaip atsikratyti nemenko viršsvorio + DIETA
- Pratimai gražiam užpakaliukui suformuoti ir celiulitui panaikinti
- Madingiausia nagų forma ir populiariausios nagų lako spalvos šią vasarą
- 9 dalykai, kurių vyrai trokšta lovoje
- 5 tikros istorijos, įkvėpusios garsiausius siaubo filmus

- Grietininis mėlynių pyragas

Gamyba paprasta, produktai paprasti. Kimbam į puodus ir pradedam!

Reikės:

300 g varškės,
150 g miltų,
30 g cukraus,
1 didelio kiaušinio
1 nubraukto a.š. sodos + šlakelio acto (sodos nugesinimui),
žiupsnelio druskos,
cukraus pudros spurgoms pabarstyti,
aliejaus (spurgyčių virimui).

spoonalley.blogspot.com nuotr.
Kaip gaminti

* Į didesnį dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir žiupsnį druskos, gerai ištrinkite, kad neliktų varškės gumulėlių. Sodą sumaišykite su šlakeliu acto ir suputojusią supilkite į varškę, suberkite miltus ir išminkykite.

Jau buvau išsigandusi, kad eilinį kartą padauginau miltų (tešla pasirodė kietoka), tačiau viskas pavyko puikiai ir gardžiai.

* Suformuokite gražius mažus kamuoliukus. Man labai knietėjo greičiau išbandyti, tai prisukau 2cm skersmens, kitą kartą pažaisiu su mažesnėmis.

spoonalley.blogspot.com nuotr.
* Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų, jo turėtų būti tiek, kad spurgytės nesiektų dugno (maniškiame buvo per 2 cm) ir sudėkite spurgytes. Kepkite mažais kiekiais, kad spurgos sau laisvai plaukiotų (kepdamos šiek tiek pučiasi). Kepa labai greit. Apverskite, jei pačios patingėjo pasisukti ant kito šono ir iškeptas traukite ant popieriniu rankšluosčiu patiestos lėkštės.

* Sudėkite į indelius, dosniai pabarstykite cukraus pudra (aš į ją įmaišiau ir šaukštelį cinamono).

* Arbata, akava, pienas, sultys - puikus spurgų palydovas.

spoonalley.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis