Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“

Trapūs varškės sausainiai su cukrumi.
© Asmeninis albumas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sausainiai – puikūs. Man patiko, kad jie didesni, plonesni, daugiasluoksniai, su stora cukraus pluta. Vyras kirto vieną po kito ir prašė dar kepti, o sausainius nekaltai vadino bandelėmis“ dėl jų dydžio! Kai bandžiau jį ištaisyti pabrėždama, jog čia sausainiai, jis numodavo ranka ir drebtelėdavo atgal: „Jokie čia sausainiai, pažiūrėk, kokie dideli, beveik delno dydžio, čia juk bandelės'. Tie vyrai...

Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“
© Asmeninis albumas

Jei norite, galite dėti ir cinamono, tačiau man jo visai nesinorėjo!
Sausainiai skanesni atvėsę.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Kepiau kelis kartus.

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

180 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/8 šaukštelio sodos
žiupsnelis druskos
100 g šalto sviesto
200 g varškės
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Apvoliojimui
1 puodelis cukraus

Gaminimo eiga

* Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Viską išsijokite.

* Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupininė masė.

* Varškę pertrinkite šakute, įmaišykite vanilę.

Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“
© Asmeninis albumas

* Į trupininę miltų masę įmaišykite varškę. Viską išmaišykite ir užminkykite tešlą.

* Tešlą dėkite į dubenį, dubenį apvyniokite plėvele ir dėkite į šaldytuvą valandai.

* Orkaitę įkaitinkite iki 190C laispnių. Kepimo popieriumi išklokite didelę skardą.

* Tešlą padalinkite į 12 lygių dalių. Kiekvieną dalį plonai iškočiokite. Tešlą dėkite į cukrų.

Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“
© Asmeninis albumas

* Sausainius tris kartus perlenkite vis padengdami ją cukrumi.

* Sausainius sudėkite ant skardos ir kepkite 20 minučių arba kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
Atvėsinkite ant grotelių.

www.bakingsecrets.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Cukinijų blyneliai su avinžirniais

Nepraleidžiu progos pasilepinti tokio tipo blyneliais, kai būnu viena. Dažniausiai persivalgau, bet aiii, o kam nepasitaiko?

Savaitgalio receptai: plikytos tešlos pyragas ir vištienos ir daržovių sriuba su avokadu (1)

Italas kulinaras Gian Luca Demarco ir jo kolega Ali Gadžijevas pristato šeštadienio ryto patiekalus.

Uzbekiškas plovas su vištiena

Kam teko ragauti uzbeko paruoštą plovą, žino, kad jo skonis smarkiai skiriasi nuo mums įprasto. Dauguma pripažins: uzbekiškas plovas yra be galo skanus.

Ypatingai dienai – išskirtinės vaišės

Gimtadienis, jubiliejus, vestuvės, Velykos ar Kalėdos – svarbios šventės proga stalą dažnai puošia nepakeičiami lietuviški skanėstai.

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.