Varškės pyragas su vyšniomis

Uogas galite naudoti įvairias. Tiks ir šaldytos, tik nupilkite skystį. Pagal originalų recepta įdarui reikėjo kokoso kremo, bet jo neradau. Jei rasite, kepkite su kremu - manau, pyragas bus dar skanesnis (nors ir pienas puikiai tiko).

26 cm. apvaliai kepimo formai

Tešlai:

2 maži kiaušiniai
250 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
125 g sviesto
60 g cukraus
žiupsnelis druskos

Įdarui:

500 g kreminės varškės
100 g cukraus
3 kiaušiniai
150 g grietinės
200 g kokoso pieno (tirštesnio)
4 v.š. krakmolo
1 a.š. vanilinio cukraus
200 g vyšnių be kauliukų

Gaminame

* Tešla. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, druską, cukrų ir viską rankomis trinkite, kol susidarys trupiniai. Įmuškite kiaušinį, vėl viską išminkykite iki vientisos masės. Galiausiai suberkite miltus ir išminkykite. Jei tešla lips prie rankų, įberkite saujelę miltų, bet nepadauginkite. Tešla turi būti minkšta. Susukite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.

* Įdaras. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Dubenyje sumaišytkitevarškę, kokoso pieną, grietinę, vanilinį cukrų, krakmolą ir trynius. Baltymus su cukrumi išplakite iki standumo (apvertus dubenį jie turi jame laikytis). Atsargiai įmaišykite į varškės masę. Sudėkite vyšnias ir taip pat atsargiai pamaišykite

* Kepimo formos dugną išklotkite kepimo popieriumi. Tešlą paskirstykite ant dugno ir sienelių. Supilkite įdarą. Kepkite 175°C orkaitėje apie 60 min., kol viršus ims gražiai rusti. Iškepusį visiškai atvėsinkite (geriausia per naktį palaikyti šaldytuve).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis