Varškės pyragas su citrina

 (2)
Šiandien negalėjau sulaukti ryto,kada atsikelsiu ir galėsiu kepti šį pyragą. Citrinos nata čia puikiai dera.
Varškės pyragas su citrina
© www.facebook.com/sokissupuodais nuotr.

Reikės

250 g varškės,
200 g miltų,
170 g cukraus,
20 g sviesto,
3 kiaušinių,
1 citrinos,
1.5 šaukštelio sodos.

Varškės pyragas su citrina
© www.facebook.com/sokissupuodais nuotr.

Gaminame

* Citriną nuplauti, nutarkuoti žievelę ir išspausti sultis arba galima virtuviniu kombainu visą sutrinti.

* Minkštą sviestą išmaišyti su cukrumi, sudėti varškę ir vėl išmaišyti. Sudėti citriną (sultis su žievele), kiaušinius ir išmaišyti. Sudėti sodą ir vėl išmaišome.

* Palaukti 1-2 min., per šį laiką citrina sureaguos su soda ir tūris padvigubės.

Varškės pyragas su citrina
© www.facebook.com/sokissupuodais nuotr.

* Supilti miltus ir išmaišyti.

* Skardą patepti sviestu, supilti tešlą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie valandą. Ar iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku.

* Iškepus galima apibėrti cinamonu.

Samčio burtai
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Burnoje tirpstantis obuolių pyragas. Lengvai paruošiamas

Pyragas labai patiks visiems, kurie visada skundžiasi, kad obuolių pyraguose per mažai obuolių. Drėgnas, ne per saldus, tirpstantis burnoje. Lengvai paruošiamas ir nebrangus.

Trapus lietuviškas riestainis (1)

Trapios tešlos riestainis, pabarstytas cukrumi.

Geltonoji obuolienė (2)

Alyviniai obuoliai bumpsi į žemę, tik spėk rinkti krituolius. Dažnam, atsivalgiusiam iki soties vasarinių obuolių, kyla klausimas – o ką su jais daryti?

Cukinijų ir morkų kišas

Labai mėgstame svogūnų kišą, be jo jau retai apsieina savaitgalinis pasisėdėjimas su draugais. Tačiau kišas, kaip ir itališkoji pica, turi galybę variacijų, todėl drąsiai ėmiausia eksperimento.

Marinuoti agurkai mišrainėms (1)

Kadangi šventėms gaminame įvairias mišraines, o šventiniam stalui ruošiame ne vieną ir ne du patiekalus, vis norisi sugalvoti kaip palengvinti tas dienas, kai reikia greitai suktis virtuvėje.

Plokštainis „Palangos varškėtis“ (2)

Senovinis plokštainis (pyragas) su trapiu pagrindu ir varškės-razinų įdaru.

Marinuoti pomidorai (4)

Atslinkus pirmiems rūkams, lauke augančius pomidorus dažniausiai užpuola maras. Išskynus vaisius, daugeliui kyla klausimas – o ką dabar su jais daryti?

Ar tikrai galima valgyti papelijusius maisto produktus? (9)

Ką darote, jei dalis duonos pakelyje supelijo? O jei pelėsio plėvelė padengia naminių sulčių paviršių? Nupjaunate, nugriebiate ir viskas? Pasirodo, vos kelių maisto produktų nereikia išmesti, jei atsirado pelėsis.

Maisto technologė: visa tiesa apie parduodamus miltus (5)

Miltus rastume daugelio pirkėjų kasdieniniuose krepšiuose, tačiau retas atkreipia dėmesį į ženklinimo etiketes. O informacija pateikta ant pakuočių gali pasakyti apie maisto produkto palankumą mūsų sveikatai.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (21)

Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves.

Marinuoti agurkai „viens-du“ (24)

Viens-du ir pagaminau 12 stiklainių.

Kiaulienos pjausniai (1)

Kiaulienos pjausnių receptas.

Minkšti ir trapūs grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Žiedinių kopūstų mišrainė (6)

Šviežia, traški mišrainė su žiediniais kopūstais, paprika, kumpiu ir porais.
Kt rgs. 01d.
13°...23°
Pn rgs. 02d.
14°...20°
Št rgs. 03d.
11°...19°
Sk rgs. 04d.
14°...22°
Pr rgs. 05d.
14°...21°