Varškės pyragas su citrina

 (2)
Šiandien negalėjau sulaukti ryto,kada atsikelsiu ir galėsiu kepti šį pyragą. Citrinos nata čia puikiai dera.
© www.facebook.com/sokissupuodais nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės

250 g varškės,
200 g miltų,
170 g cukraus,
20 g sviesto,
3 kiaušinių,
1 citrinos,
1.5 šaukštelio sodos.

Varškės pyragas su citrina
© www.facebook.com/sokissupuodais nuotr.

Gaminame

* Citriną nuplauti, nutarkuoti žievelę ir išspausti sultis arba galima virtuviniu kombainu visą sutrinti.

* Minkštą sviestą išmaišyti su cukrumi, sudėti varškę ir vėl išmaišyti. Sudėti citriną (sultis su žievele), kiaušinius ir išmaišyti. Sudėti sodą ir vėl išmaišome.

* Palaukti 1-2 min., per šį laiką citrina sureaguos su soda ir tūris padvigubės.

Varškės pyragas su citrina
© www.facebook.com/sokissupuodais nuotr.

* Supilti miltus ir išmaišyti.

* Skardą patepti sviestu, supilti tešlą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie valandą. Ar iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku.

* Iškepus galima apibėrti cinamonu.

Samčio burtai
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Sveikuoliška duonelė – vos iš trijų produktų

Šios duonelės buvo tikras atradimas - 3 produktai, keli priedai pagal savo skonį arba tai, ką turite šaldytuve, ir per 20 minučių turėsite skaniai kvepiančias sveikuoliškas duoneles!

Bernardinų žuvies pyragas

Advento metu sekmadieniais (kurių būdavo iš eilės trys) daugelis žmonių kepdavo purų žuvies pyragą – apkepą, ant jų stalų patekusį iš bernardinų vienuolynų. Tiesa, vienuoliai į šį pyragą būtinai dar dėdavo peletrūnų, todėl žuvies pyragas pasižymėjo savo išskirtiniu skoniu ir aromatu.

Alfas Ivanauskas: ruošdami salą Kalėdoms pamirškite stereotipus (1)

Virtuvės asas Alfas Ivanauskas įrodė, kad padengti stalą ir jį šventiškai dekoruoti galima net itin skubant. Tereikia tik šiek tiek išmonės.

Gardusis citrininis keksas

Keksas man buvo labai skanus pastovėjęs, kitą dieną. Jaučiasi malonaus skonio citrinos rūgštelė. Nenaudojau citrinos žievelės, bet su ja keksas būtų dar aromatingesnis.

Sluoksniuotos silkės salotos (1)

Ir šventinis, ir kasdienis patiekalas, taip pat ir gardus, sotus ir džiuginantis akį spalvomis.

Etnologė: per šventes maistas šeimą turi suburti ne tik valgyti, bet ir bendrauti (+ RECEPTAS) (1)

Jau prasidėjo ypatingas švenčių laukimo periodas – adventas. Šiuo laikotarpiu žmonės bando rasti ramybę artimųjų apsuptyje bei vis dažniau susimąsto, ką gali nuveikti geriau ir prasmingiau, išsikelia tam tikrus tikslus ar net susidaro darbų sąrašą. Nors dar laukia trys Kalėdų laukimo savaitės, tačiau apie tai, ką reiškia adventas ir kaip dera laukti artėjančių švenčių, pasakoja etnologė Gražina Kadžytė.

Mitai ir tiesa apie kiaušinius: kiek valgyti, iš kur pirkti, per kiek laiko suvartoti

Apie kiaušinius sklando daugybė mitų. Kalbama, kad suvartojamą kiaušinių kiekį reikėtų griežtai riboti, kiaušinius pirkti tik iš turgaus, o šio maisto produkto kokybiškumą nustatyti iš trynio spalvos. Kai kurie iš šių mitų yra iš dalies pagrįsti, kiti gi ir lieka tik mitais.

Saldainiai „Akmenuotas kelias“

Lengvai ir greitai pagaminami saldainiai.

Gurmaniškame vakarėlyje apsilankė retai viešumoje matomi atlikėjai Frankoniai (1)

Žinomi vilniečiai nepraleido unikalios galimybės susitikti su ypatinga viešnia iš Monako – verslininke, filantrope Nathalie Julien, remiančia meno, sporto bei labdaringus renginius.

Žemaičių blynai

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės.