Varškės pyragas „Angelo ašaros“

 (3)
Pyragui vėstant atsiranda gintaro spalvos lašeliai. Svarbiausia išlaukti, geriausia vėsinti praviroje orkaitėje ir po to perkelti vėsti kambario temperatūroje.
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Vieniems ašarėlės atsiranda po nakties, kitiems – po poros valandų, man pasisekė ir pirmosios ašarėlės pradėjo rastis jau po pusvalandžio.

Varškės pyragas „Angelo ašaros“
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Plakant baltymus cukraus pudrą dėkite jau į galą, kad tie pudros kristalai
galutinai neištirptų.

24x24 cm kepimo formai reikės (arba 24 cm apvaliai):

Pagrindas :

1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 kiaušinis

Įdaras:

500 g varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopų
100 g grietinės
vanilės pagal skonį

Suflė:

3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros

Gaminame pagrindą

* Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu.Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą.Paruoštą tešlą suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldiklį 30 minučių.

Varškės pyragas „Angelo ašaros“
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Gaminame įdarą:

* Mikseriu visus ingredientus sumaišome į vientisą masę.

* 21 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.Išimkite tešlą iš šaldytuvo , pakočiokite ir ja išklokite kepimo formą.

* Ant tešlos sudėkite varškės įdarą, galite patepti kelis šaukštus mėgstamos uogienės. Aš naudojau raudonųjų slyvučių uogienę.

* Šaukite pyragą į iki 180°C įkaitintą orkaitę 30 minučių.

* Suflė sluoksniui suplakite baltymus su cukraus pudra.

* Išimkite pyragą ant viršaus sutepkite suflė ir kepkite dar 10-15 min. iki auksinės rudos spalvos.

Varškės pyragas „Angelo ašaros“
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Skanaus!

ill-make-you-apple-pie.blogspot.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Paprastas ir skanus varškės apkepas

Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.

Šokoladinis karamelinis tortas su lazdyno riešutais

Kartais tai, kas labai skanu ir gražu, gimsta spontaniškai... Taip nutiko su šiuo tortu. Visai nesiruošiau tokio torto kepti, apskritai tą vakarą nesiruošiau nieko daugiau daryti. Jau ruošiausi ilsėtis, tačiau smalsumas nugalėjo.

Gardieji „Pūkučiai“

Faršas, faršas, faršas…ką gi iš jo pagaminti? Juk neretai pritrūksta idėjų, o kotletai, apkepai ir visi kiti populiarieji patiekalai iš faršo taaaip pabosta, kad net žodis „kotletas“ tampa lyg keiksmažodis!

Čili sriuba–troškinys (8)

Čili sriuba-troškinys yra kilęs iš Teksaso patiekalas. Žiemos metu norisi sušildyti skrandukus karšta, deginančia aštrumu sriubyte.

Greitai ir skaniai – bulviniai kukuliai (2)

Paprasčiausias receptukas, kai lieka iš vakaro virtų bulvių. Jei neturite, galima tiesiog išvirti bulvių (geriau su lupenomis).

Kitokie. Plikytos tešlos koldūnai

Tešla elastinga, minkšta, koldūnai lengvai formuojami ir nepasileidžia. Aš dariau su varškės įdaru, nurodau ir mėsos įdarą, bet tešlos kiekis skirtas tik vienai įdaro rūšiai.

Grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!

Mielinės bandelės su cinamonu (2)

Kai norisi ir pasilepinti, ir namus iškvėpinti cinamono aromatu…

Paprastas kefyro pyragas su kriaušėmis (4)

Pyragas itin paprastai pagaminamas, greitas, neįmantrus. Toks, kokį galima greitai sumeistrauti ir ragauti.

Sočioji žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Sūrio sausainiai-žvaigždutės

Labai greitai ir lengvai iškepami sūrio sausainiai.

Greitai paruošiami grietininiai sausainiukai (3)

Šiai tešlai nereikia nei kiaušinių, nei cukraus...

Ryžių užkepėlė su vištiena ir sūriu

Šią užkepėlę lengva „paversti“ vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle.

Gardusis varškinės tešlos obuolių pyragas (2)

Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Dabar į pirmą vietą iškyla šis. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.