Varškės pyragas „Angelo ašaros“

 (3)
Pyragui vėstant atsiranda gintaro spalvos lašeliai. Svarbiausia išlaukti, geriausia vėsinti praviroje orkaitėje ir po to perkelti vėsti kambario temperatūroje.
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Vieniems ašarėlės atsiranda po nakties, kitiems – po poros valandų, man pasisekė ir pirmosios ašarėlės pradėjo rastis jau po pusvalandžio.

Varškės pyragas „Angelo ašaros“
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Plakant baltymus cukraus pudrą dėkite jau į galą, kad tie pudros kristalai
galutinai neištirptų.

24x24 cm kepimo formai reikės (arba 24 cm apvaliai):

Pagrindas :

1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 kiaušinis

Įdaras:

500 g varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopų
100 g grietinės
vanilės pagal skonį

Suflė:

3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros

Gaminame pagrindą

* Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu.Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą.Paruoštą tešlą suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldiklį 30 minučių.

Varškės pyragas „Angelo ašaros“
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Gaminame įdarą:

* Mikseriu visus ingredientus sumaišome į vientisą masę.

* 21 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.Išimkite tešlą iš šaldytuvo , pakočiokite ir ja išklokite kepimo formą.

* Ant tešlos sudėkite varškės įdarą, galite patepti kelis šaukštus mėgstamos uogienės. Aš naudojau raudonųjų slyvučių uogienę.

* Šaukite pyragą į iki 180°C įkaitintą orkaitę 30 minučių.

* Suflė sluoksniui suplakite baltymus su cukraus pudra.

* Išimkite pyragą ant viršaus sutepkite suflė ir kepkite dar 10-15 min. iki auksinės rudos spalvos.

Varškės pyragas „Angelo ašaros“
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Skanaus!

ill-make-you-apple-pie.blogspot.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Pradedame ruošti atsargas žiemai.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.

Greitai pagaminami, maistingi ir sveiki pietūs

Ne visada turime daug laiko sukiotis prie viryklės. Tokiomis dienomis stengiuosi, kad nei mano pačios, nei šeimos mityba nenukentėtų ir visgi pietums valgytume sveiką bei maistingą maistą. Šiandien dalinuosi tokiu greitu receptuku, kuris mane dažnai išgelbėja. Tikiu, jis pravers ir jums.

Labai skanus uogų tiramisu

Šio savaitgalio desertas pas mus buvo uogų tiramisu. Pirminė braškių tiramisu idėja persimainė į įvairių uogų tiramisu. Daugiau spalvų, daugiau skonių, daugiau įvairovės ir vitaminų. Nieko netrūksta... Laaaabai skanu!

Gaivus nekeptas meduolių tortas su bananais

Originaliame recepte meduoliai buvo netrupinami, o tiesiog supjaustomi riekelėmis. Tortas buvo skanesnis pastovėjęs parą. Tikrai puikaus skonio, daug laiko ir produktų nereikalaujantis tortas. Įtrauktas į kartojamų sąrašą. Vaisius galima naudoti ir kitus. Su rūgštesniais reikės saldinti grietinę.

Vasariškiems užkandžiams – pikantiška užtepėlė

Asmeniškai man be šios užtepelės užkandžių stalas liktų kažkoks neišbaigtas, be to, ir nuo stalo pradingsta bene greičiausiai. Tinka tepti tiek ant keptos duonos, tiek ant skrudinto batono. Manau, receptas jau daug kam žinomas, skonis pažįstamas iki pat pat… Kai kam priminsiu, o kai kam galbūt tai bus naujas atradimas, skanaus!