Varškės pyragas „Angelo ašaros“

 (3)
Pyragui vėstant atsiranda gintaro spalvos lašeliai. Svarbiausia išlaukti, geriausia vėsinti praviroje orkaitėje ir po to perkelti vėsti kambario temperatūroje.
Varškės pyragas „Angelo ašaros“
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Vieniems ašarėlės atsiranda po nakties, kitiems – po poros valandų, man pasisekė ir pirmosios ašarėlės pradėjo rastis jau po pusvalandžio.

Varškės pyragas „Angelo ašaros“
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Plakant baltymus cukraus pudrą dėkite jau į galą, kad tie pudros kristalai
galutinai neištirptų.

24x24 cm kepimo formai reikės (arba 24 cm apvaliai):

Pagrindas :

1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 kiaušinis

Įdaras:

500 g varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopų
100 g grietinės
vanilės pagal skonį

Suflė:

3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros

Gaminame pagrindą

* Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu.Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą.Paruoštą tešlą suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldiklį 30 minučių.

Varškės pyragas „Angelo ašaros“
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Gaminame įdarą:

* Mikseriu visus ingredientus sumaišome į vientisą masę.

* 21 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.Išimkite tešlą iš šaldytuvo , pakočiokite ir ja išklokite kepimo formą.

* Ant tešlos sudėkite varškės įdarą, galite patepti kelis šaukštus mėgstamos uogienės. Aš naudojau raudonųjų slyvučių uogienę.

* Šaukite pyragą į iki 180°C įkaitintą orkaitę 30 minučių.

* Suflė sluoksniui suplakite baltymus su cukraus pudra.

* Išimkite pyragą ant viršaus sutepkite suflė ir kepkite dar 10-15 min. iki auksinės rudos spalvos.

Varškės pyragas „Angelo ašaros“
© ill-make-you-apple-pie.blogspot.com nuotr.

Skanaus!

ill-make-you-apple-pie.blogspot.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Energijos užtaisas - bananų ir braškių kokteilis (2)

Karštis gerai, bet šaltas gaivinantis gėrimas karštą dieną yra dar geriau. Kaip aš džiaugiuosi, kad pagaliau prasidėjo braškių sezonas. Anądien turguje jau gavau lietuviškų braškyčių. Matyt, pradėsiu į turgų važinėti kasdien ir kaskart namo grįšiu saldžių raudonų uogų pilnais maišais. Vasara !!!

Špinatų pesto

Tradicinis itališkas pesto daromas su bazilikais, bet aš turėjau špinatų, kuriuos reikėjo sunaudoti - man patiko dar labiau, nei su bazilikais. Riešutus galite naudoti ir kitus, pvz. anakardžių.

Cinamoninis rabarbarų pyragas

Greitas ir skanus pyragas, ypač šiltas ir su ledu kaušeliu!

Renkatės putojantį vyną prie patiekalo? Atkreipkite dėmesį į cukrų

Visi putojantys vynai turi tam tikrą cukraus kiekį. Todėl jie skirstomi į saldų, pusiau sausą, sausą ir briutą.

Minkštas ir purus vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Tuno užtepėlė (1)

Skanūs sumuštinukai vėlyviems pusryčiams, lengvai vakarienei ar šiaip kokiai progai, kai galite ją patiekti ant mažų skrebučių, kaip vieno kąsnio užkandėlę.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (14)

Šis marinatas pagal receptą buvo naudojamas cukinijoms, bet tinka ir agurkams bei kitoms daržovėms – agurkai bus saldžiarūgščiai.

Varškės apkepas

Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.

Vištienos troškinys su pupelėmis ir kukurūzais (1)

Įvairūs troškinukai ypač tinkami vėsesniu oru, todėl šiandien siūlau pasigaminti gardų ir šiek tiek aštrų vištienos troškinuką.

Varškės pyragas (1)

Paprastas varškės pyragas, pagardintas „Twix“ saldainiais. Labai skanu, tik kitą kartą saldainių dėčiau dvigubai daugiau. Galima dėti ir kitokių saldainių ar šokoladukų, o galima ir visai nedėti.

Silpnai parauginti agurkai – TOP 3 (1)

Dieną ar dvi parauginti agurkai – kas gali būti skaniau!

Naujas virtuvės šefo Liutauro Čepracko iššūkis

R‘amen. Nuo šiol taip susitikę sveikinsis ilgai Vilniuje lauktų japoniškų ramen makaronų gerbėjai.

Norvegiškas rabarbarų pyragas (5)

Pyragas labai paprastas, lyg ir niekuo neišsiskiriantis, bet tiesiog skanus. Minkštas, traškia plutele, saldus, bet tuo pačiu turintis rabarbarų rūgštelės. Man labai patiko.

Varškės sausainiai (3)

Žinote, padariau tikrai nemažą nuodėmę, oj ne, net keletą. Pirmoji tai, kad tik dabar išbandžiau šių sausainių receptą, vis delsiau. O štai ir antroji - gaminau tik iš vienos porcijos. Sausainiai dingo akimirksniu.
Pr bir. 27d.
16°...26°
An bir. 28d.
13°...24°
Tr bir. 29d.
13°...26°
Kt bir. 30d.
17°...29°
Pn lie. 01d.
17°...29°