Varškės keksiukai

 (3)
Paprastučiai keksiukai džiuginantys savo minkštumu bei purumu. Galima pagardinti įvairiais vaisiais ar uogomis, žinoma ir uogienėmis ir kuo tik sugalvosite!
Varškės keksiukai
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Reikės:

200 g miltų;
200 g varškės;
3 kiaušinių;
7 v.š. kokoso drožlių;
150 g cukraus;
150 g sviesto;
1, 5 a.š. kepimo miltelių.

Varškės keksiukai
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Gaminame

* Išlydydome sviesą, palaukiame, kol šiek tiek atvės ir išsukame su cukrumi. Įmušame kiaušinius, sudedame pertrintą varškę (pertrinti per sietelį arba sublenderiuoti, kad neliktų gumuliukų), kokoso drožles ir viską gerai išmaišome.

Varškės keksiukai
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Galų gale, suberiame pesijotus miltus bei kepimo miltelius, lengvai išmaišome. Į formeles sudedame tešlą (dedame beveik iki pat viršaus).
* Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 25 minutes, skanaus!

Varškės keksiukai
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.
sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Cukinijų ir morkų kišas

Labai mėgstame svogūnų kišą, be jo jau retai apsieina savaitgalinis pasisėdėjimas su draugais. Tačiau kišas, kaip ir itališkoji pica, turi galybę variacijų, todėl drąsiai ėmiausia eksperimento.

Marinuoti agurkai mišrainėms (1)

Kadangi šventėms gaminame įvairias mišraines, o šventiniam stalui ruošiame ne vieną ir ne du patiekalus, vis norisi sugalvoti kaip palengvinti tas dienas, kai reikia greitai suktis virtuvėje.

Plokštainis „Palangos varškėtis“ (2)

Senovinis plokštainis (pyragas) su trapiu pagrindu ir varškės-razinų įdaru.

Marinuoti pomidorai (4)

Atslinkus pirmiems rūkams, lauke augančius pomidorus dažniausiai užpuola maras. Išskynus vaisius, daugeliui kyla klausimas – o ką dabar su jais daryti?

Ar tikrai galima valgyti papelijusius maisto produktus? (9)

Ką darote, jei dalis duonos pakelyje supelijo? O jei pelėsio plėvelė padengia naminių sulčių paviršių? Nupjaunate, nugriebiate ir viskas? Pasirodo, vos kelių maisto produktų nereikia išmesti, jei atsirado pelėsis.

Maisto technologė: visa tiesa apie parduodamus miltus (5)

Miltus rastume daugelio pirkėjų kasdieniniuose krepšiuose, tačiau retas atkreipia dėmesį į ženklinimo etiketes. O informacija pateikta ant pakuočių gali pasakyti apie maisto produkto palankumą mūsų sveikatai.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (21)

Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves.

Marinuoti agurkai „viens-du“ (24)

Viens-du ir pagaminau 12 stiklainių.

Kiaulienos pjausniai (1)

Kiaulienos pjausnių receptas.

Minkšti ir trapūs grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Žiedinių kopūstų mišrainė (6)

Šviežia, traški mišrainė su žiediniais kopūstais, paprika, kumpiu ir porais.

Cukinijų apkepas (4)

Greitas, labai skanus cukinijų apkepas su sūriu, šonine ir morkomis.

Bananų duona su mėlynėmis

Labai minkšta, saldi, kvapni bananų duona su mėlynėmis.

Pusryčiams – sveikas ir ypatingai sotus patiekalas

Skrudintos duonos puselės, traškios šoninės griežinėliai ir švelnios cukinijos patiks mažiems ir dideliems herojams.
Pr rgp. 29d.
16°...27°
An rgp. 30d.
15°...19°
Tr rgp. 31d.
11°...21°
Kt rgs. 01d.
11°...22°
Pn rgs. 02d.
12°...24°