Varškės ir maskarponės pyragas

Po mano gaminto varškės pyrago su braškėmis, liko apie pusė kibirėlio kreminės varškės ir dar papildomi 250 g maskarponės. Reikėjo kažką sumąstyti. Na, o „Oreo“ sausainių mano namuose rasite visada.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Gavosi visai nieko torčiukas. Net gaivesnis, nei gali pasirodyti.
Jei esate dideli smaližiai ir nemėgstate gaivesnių kepinių, varškę pakeiskite, pavyzdžiui, plakta grietinėle.

Aš naudojau 20 cm skersmens mažytę tortinę nuimamais kraštais. Jei naudosite platesnę, pyragas bus plonesnis. Atitinkamai padidinkite ir sausainių kiekį pagrindui. Nors apskritai, viską dvigubinkite, jei norite ne mažo, o jau rimtai atrodančio torto.

Pyragas greitai stingsta. Pagaminau, o po kelių valandų jau ragavome. Sausainių dėkite ne kiek parašyta, o kiek tik norisi. Jais šio deserto tikrai nepagadinsite.

Naudojau:

150 g oreo + 40 g sviesto pyrago pagrindui;
400 g kreminės varškės;
250 g maskarponės;
1 puodelio cukraus pudros;
80 g „Oreo“ pyrago įdarui;
10 g želatinos miltelių;
kelių oreo sausainių papuošimui.

Varškės ir maskarponės pyragas
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Želatiną užpilame drungnu vandeniu, kad apsemtų. Paliekame išbrinkti.

* 150 g „Oreo“ sausainių sutrupiname, tada sumalame. Iki vientisos lipnios masės maišome su kambario temperatūros sviestu. Drėgnomis rankomis suplojame pagrindą pyragui, kepimo popieriumi išklotoje tortinėje. Pastatome į šaldytuvą.

* Želatiną ištirpiname (jokiu būdu neleidžiame užvirti) jos dubenėlį pastatę virš karštų garų. Skystą masę paliekame pravėsti.

* Varškę gerai suplakame su cukraus pudra ir maskarpone. Greitai plakdami, supilame ištirpintą pravėsusią želatiną.

* Į varškės ir maskarponės masę prilaužome likusių oreo sausainių (kiek kam patinka), išmaišome. Viską suverčiame ant paruošto pyrago pagrindo, išlyginame paviršių, papuošiame. Statome į šaldytuvą kelioms valandoms. (Priklauso nuo dydžio, bet siūlau palaikyti nors kokias 4 valandas)

Skanaus, Gabrielė

g-blogas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Tradiciniai Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu

Koldūnus, užuot išvirus, galima apkepti su dviejų rūšių sūriu ir špinatais ir gauti labai neblogą rezultatą. O jei dar virtinukai naminiai…

Mielinės pusryčių bandelės

Šias bandeles kepu, tešlą paruošusi iš vakaro. Būtinai valgome šviežias, ką tik iš orkaitės ištrauktas.

Firminis obuolių pyragas

Obuoliai krituoliai tiesiog prašosi į krepšį, o išsiilgusieji rudeninio obuolinio skonio tiesiog reikalauja šio pyrago. Kasdien.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę (1)

Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani.

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.