Varškės ir maskarponės pyragas

Po mano gaminto varškės pyrago su braškėmis, liko apie pusė kibirėlio kreminės varškės ir dar papildomi 250 g maskarponės. Reikėjo kažką sumąstyti. Na, o „Oreo“ sausainių mano namuose rasite visada.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Gavosi visai nieko torčiukas. Net gaivesnis, nei gali pasirodyti.
Jei esate dideli smaližiai ir nemėgstate gaivesnių kepinių, varškę pakeiskite, pavyzdžiui, plakta grietinėle.

Aš naudojau 20 cm skersmens mažytę tortinę nuimamais kraštais. Jei naudosite platesnę, pyragas bus plonesnis. Atitinkamai padidinkite ir sausainių kiekį pagrindui. Nors apskritai, viską dvigubinkite, jei norite ne mažo, o jau rimtai atrodančio torto.

Pyragas greitai stingsta. Pagaminau, o po kelių valandų jau ragavome. Sausainių dėkite ne kiek parašyta, o kiek tik norisi. Jais šio deserto tikrai nepagadinsite.

Naudojau:

150 g oreo + 40 g sviesto pyrago pagrindui;
400 g kreminės varškės;
250 g maskarponės;
1 puodelio cukraus pudros;
80 g „Oreo“ pyrago įdarui;
10 g želatinos miltelių;
kelių oreo sausainių papuošimui.

Varškės ir maskarponės pyragas
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Želatiną užpilame drungnu vandeniu, kad apsemtų. Paliekame išbrinkti.

* 150 g „Oreo“ sausainių sutrupiname, tada sumalame. Iki vientisos lipnios masės maišome su kambario temperatūros sviestu. Drėgnomis rankomis suplojame pagrindą pyragui, kepimo popieriumi išklotoje tortinėje. Pastatome į šaldytuvą.

* Želatiną ištirpiname (jokiu būdu neleidžiame užvirti) jos dubenėlį pastatę virš karštų garų. Skystą masę paliekame pravėsti.

* Varškę gerai suplakame su cukraus pudra ir maskarpone. Greitai plakdami, supilame ištirpintą pravėsusią želatiną.

* Į varškės ir maskarponės masę prilaužome likusių oreo sausainių (kiek kam patinka), išmaišome. Viską suverčiame ant paruošto pyrago pagrindo, išlyginame paviršių, papuošiame. Statome į šaldytuvą kelioms valandoms. (Priklauso nuo dydžio, bet siūlau palaikyti nors kokias 4 valandas)

Skanaus, Gabrielė

g-blogas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis

Daugelis kepenėles troškina su grietinėle, bet iš jų galima puikiai pagaminti skanias salotas. Būtinai išbandykite.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų sriuba su jogurtu ir kmynais (2)

Ši „šilkinė“ morkų sriuba gardinta tik įprastais prieskoniais ir patiekta su jogurtu. Sriuba lengva, greitai paruošiama.

Morkų pyragas su razinomis ir kakavine glazūra (4)

Rudeninių spalvų turtingo skonio pyragas.

Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa

Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite.

Tortas „Paukščių Pienas“ (1)

Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.