Varškės apkepas su razinomis

Greitai pagaminamas varškės apkepas.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Frankas Sinatra – auksinio balso mergišius, draugavęs su mafija
- Dietų TOP 5. Taisyklės, išbandžiusiųjų atsiliepimai ir efektyvumas
- Medis ar metalas - kas energetiškai virtuvėje geriau?
- Faršu įdarytos paprikos, keptos orkaitėje
- Valentino vilionės - ar pasiduosi joms? KONKURSAS

Varškės apkepui reikės:

0,5 kg varškės (geriau sausesnės);
3 šaukštų manų kruopų;
0,5 stiklinės pieno;
4 kiaušinių;
100 g sviesto;
3 valgomųjų šaukštų cukraus (be kaupo, nebent mėgstate saldžiau);
saujelės razinų;
žiupsnelio vanilinio cukraus (nebūtinai);
saujelės džiūvėsėlių skardai pabarstyti.

Gaminame

1. Manų kruopas užpilkite pienu ir palaikykite 45-60 min. Razinas užmerkite vandenyje.

2. Sviestą ištirpinkite. Geriausia tai daryti dubenėlį su sviestu uždėjus ant puodo su verdančiu vandeniu.

3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Į kiaušinio trynius suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, gerai išsukite.

4. Varškę sudėkite į dubenį, ištrinkite šakute. Naudokite sausesnę varškę, kad masė nesigautų per skysta.

5. Kiaušinio baltymus išplakite iki putų.

6. Ant varškės supilkite atvėsintą sviestą, kiaušinio trynius ištrintus su cukrumi, piene mirkytas manų kruopas, nusunktas razinas. Pabaigoje supilkite išplaktus kiaušinio baltymus ir atsargiai viską išmaišykite.

7. Kepimo skardą patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, supilkite varškės apkepo masę ir šaukštu išlyginkite paviršių.

8. Varškės apkepą kepkite 35 minutes vidutinio karštumo orkaitėje.

Skanaus!

PatarimuPasaulis.lt

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis