Varškėčiai ir lietiniai su varške pagal R. Bolgovą

Kuo lauke darosi vėsiau, tuo labiau norisi antrąją pusę lepinti skaniais pusryčiais.

Populiariausi naujausi tekstai:
- Elizabeth Taylor ir jos 7 vyrai, ją mylėję ir talžę iki moteris persileido
- Horoskopas gruodžio 10-17: metas priimti sprendimus
- Stebuklinga sriubos dieta: per dvi savaites - iki 10 kg
- Kaip pasirūpinti šventiniu įvaizdžiu, kai iki jų liko 2 savaitės + KONKURSAS
- Kaip paruošti cannelloni (įdarytus itališkus makaronus)

Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas sako, kad savaitgalis - tinkamiausias metas palepinti ir nustebinti brangius žmones.

„Juk savaitgaliais laiko turime daugiau, galime niekur neskubėti, tiesiog improvizuoti. Mano naujas atradimas, kurį įsimylėjau - kvietiniai miltai su sėlenėlėmis. Šis produktas suteikia kepiniams ypatingą skonį. Be to, sėlenos yra labai naudingos žmogaus organizmui, nes jose apstu skaidulinių medžiagų, tad pusryčiams pagaminsite ne tik gardžius, bet ir sveikatai naudingus patiekalus“, - sakė virtuvės profesionalas ir pateikė net 2 receptus iš miltų su sėlenėlėmis: lietiniai su varške ir varškėtukai.

Lietiniai su varške

Ingredientai:

Miltai, praturtinti sėlenėlėmis, 0,5 kg
Kiaušiniai 2 vnt.
Pienas 1,3 l
Druska 5 g
Cukrus 1 valg. šaukštas
Kepimo milteliai 5 g
Aliejus 50 g
Grietinė 2 valg. šaukštai

Paruošimo būdas:

* Įberiame miltus į dubenį, įmušame kiaušinius. Nedideliame kiekyje pieno ištirpiname cukrų, druską ir supilame į dubenį. Visus kitus ingredientus, išskyrus aliejų, taip pat sudedame į dubenį ir išmaišome iki vientisos masės. Aliejų įpilame į šią masę ir gerai išmaišome. Įkaitiname keptuvę, ant šakutės užmauname žalių lašinių gabalėlį ir ištepame jais keptuvę, galima keptuvę ištepti ir aliejumi.

* Į varškę (400 g) įdedame vanilinio cukraus (1 arb. šaukšt.), cukraus (2 valg. šaukšt.), žiupsnelį cinamono. Įdarą įvyniojame į lietinį ir pakepiname keptuvėje, kad sušiltų.

Varškėčiai (25 vnt.)


Ingredientai:

Miltai, praturtinti sėlenėlėmis, 4 valg. šaukšt. (apvoliojimui)
Varškė 1 kg
Cukrus 60 g
Vanilinis cukrus 20 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Druska žiupsnelis
Aliejus
Juodųjų serbentų uogienė arba bet kuri kita turima
Grietinė

Paruošimo būdas:

Į varškę įmušame kiaušinius, įdedame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską. Viską išmaišome, padalijame į 25 vienodas dalis, iš kiekvieno padarome rutuliuką, apvoliojame miltais ir padarome mažus blynelius. Trumpai apkepame aliejuje iš abiejų pusių. Ant skardos, užklotos kepimo popieriumi, sudedame varškėčius, o skardą dedame į įkaitintą orkaitę (iki 180 C). Kepame 5 min. Varškėčius patiekiame su uogiene ir grietine.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis