Užkepti blyneliai su vištiena ir pievagrybiais

Paprastas, bet labai skanus patiekalas. Nereikalauja nei ypatingai daug laiko, nei juo labiau išmonės.

Blynai. Iš esmės tiks bet kokie lietiniai, bet aš pirmą kartą eksperimentavau ir dariau juos kitaip, nei visada. Nuo varškytės liko apie 0.5 l išrūgų, jas ir panaudojau. Gavosi labai skanūs, kitokie, nei įprastai, blyneliai.

Blynelių tešlai:

0,5 l išrūgų,
330 g miltų,
1 nubrauktas a.š. sodos (gal ir kepimo milteliais išeitų pakeisti, bet nežinau, nebandžiau taip),
druskytės, cukraus po žiupsnelį.

* Išrūgas pašildžiau, kad būtų karštos, bet nevirtų. Miltus ir sodą sumaišiau, subėriau į išrūgas ir plakiau mikseriu iki vientisos masės.

* Tada į masę subėriau druską, cukrų ir palikau pastovėti apie 1 valandą uždengtą, kad atvėstų.

* Kepdama dėjau po samtį tešlos į įkaitintą keptuvę. Išėjo maždaug 8 blynai.

Įdarui:

1 vištienos krūtinėlės,
apie 100 g pievagrybių,
prieskonių,
sviesto pakepinimui,
apie 100 ml grietinėlės,
majonezo šiek tiek,
fermentinio sūrio.

skanestai.wordpress.com nuotr.
* Krūtinėlę supjausčiau, apibėriau prieskoniais (druska, pipirais, vištienos prieskoniais) ir leidau pabūti, kol susismulkinau ir svieste pakepinau pievagrybius.

* Tada sudėjau vištieną į grybus ir dar pakepinau kelias minutes. Supyliau grietinėlę ir leidau troškintis apie 10-12 min.

* Įdarą vyniojau į blynus, juos aptepiau majonezu, apibėriau sūriu. Padažą iš keptuvės (likusį nuo vištienos, pievagrybių ir grietinėlės) supyliau ant į skardą suklotų blynelių ir kepiau orkaitėje apie 25 min 180 C orkaitėje.

skanestai.wordpress.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis