Užkandžiui – įdarytas prancūziškas batonas

Vienas didelis karštas sumuštinis. O iš tikrųjų tai šauni idėja jūsų pusryčių stalui.

Reikės:

prancūziško batono (~45 cm ilgio);
4 kiaušinių;
didelės saujos pjaustytų svogūnų laiškų;
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
3 dešrelių;
100 g fermentinio sūrio;
druskos, maltų juodųjų pipirų.

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

Dubenyje išplakite kiaušinius, suberkite svogūnų laiškus, krapus, smulkiai pjaustytas dešreles, tarkuotą fermentinį sūrį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Imkite prancūzišką batoną ir įpjaukite įpjaukite viršų, palikdami "bortelius", išimkite minkštimą šiek tiek jo palikdami. Sudėkite paruoštą įdarą.
Batoną dėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Išimkite iš orkaitės, palikite 5 min., kad sutvirtėtų ir supjaustykite riekelėmis.

Skanaus!

P.S. dešreles galite pakeisti kepta šonine, rūkyta vištiena ar mėgstamu kumpeliu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis