Užkandėlė: bulvės su šonine ir padažu

 (2)
Dar vienas skanus patiekalas su bulvėmis, ypač tinkantis patiekti kaip užkandį.
© oditele.blogspot.com nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

24 vnt. reikės:

6 nedidelių šviežių bulvyčių;
12 rūkytos kiaulienos šoninės juostelių, perpjautų per pusę;
24 medinių iešmelių;

padažui:

3 v.š. grietinės;
1 v.š. aštraus pomidorų padažo;
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
druskos.

Užkandėlė: bulvės su šonine ir padažu
© oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Kruopščiai nuplaukite bulves su lupena ir virkite pasūdytame vandenyje apie 10 min. arba tol, kol bulvės suminkštės, bet nebus galutinai iškepusios. Nupilkite vandenį ir palikite šiek tiek atvėsti.
Kiekvieną bulvę padalinkite į 4 dalis, kad gautųsi vieno kąsnio dydis (idealiausia, jei naudosite visai mažas bulvytes, kurių nereikėtų pjaustyti).

* Kiekvieną bulvės skiltelę apsukite kiaulienos šonine ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. arba tol, kol bulvės gražiai apskrus ir bus iškepusios.

* Paruoškite padažą iš išvardintų ingridientų ir patiekite su bulvytėmis.

Skanaus.

oditele.blogspot.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Kvapnioji riešutų duona

Linkime, kad visi namai kvepėtų namine duona.

Sultingieji mėsos ir cukinijų kepsniai (3)

Sotūs, minkšti kepsniukai patiks ir suaugusiems, ir vaikams.

Prancūziški rageliai arba kruasanai

Kas gi nemėgsta nemėgsta prancūziškų ragelių, dar kitaip vadinamų kruasanais? Jie tiesiog puikūs. Bent aš labiausiai mėgstu pačius paprasčiausius sviestinius kruasanus, be jokių migdolinių ar kitokių įdarų.

Makaronų apkepas sūrio padaže ir traškia plutele (1)

Kreminis patiekalas su trupučiu traškios plutelės – tai, ką mėgsta, ko gero, visi. Tam, kad jų paragautumėte, reikės makaronų „vamzdelių“ ir šio recepto.

3 receptai su pomidorais: sriuba, pyragas, užkandis

Vasara įsibėgėjo ir jau nudžiugino pomidorų gerbėjus gausiu derliumi. Lietuvoje ypač vertinami šviežiai užauginti pomidorai, kurie išsiskiria savo spalva, sultingu skoniu ir kvapu.

Užkandžiui – įdarytas prancūziškas batonas (1)

Vienas didelis karštas sumuštinis. O iš tikrųjų tai šauni idėja jūsų pusryčių stalui.

Bulvių paplotėliai su įdaru (2)

Bulvių mėgėjams paplotėliai neabejotinai patiks. O skanus įdaras privers „čepsėti“ iš skanumo.

Režisierė Saulė Degutytė: vasara – atradimų metas. RECEPTAS

Aktorė, režisierė, scenografė, netradicinės menininkų grupės „Stalo teatras“ įkūrėja Saulė Degutytė pasakoja apie savo vasaros dienas, kaip nepasiduoti liūdesiui, jei už lango lyja, ir dalinasi savo receptu.

360 puslapių pasaka apie Lietuvą

Ši istorija prasideda prie vakarienės stalo, lėkštėje, pilnoje stebuklingų kvapų, skonių, emocijų ir prisiminimų. Tankiuose mūsų mažos šalies, vardu Lietuva, miškuose, plačiose pievose ir šaltuose upių mėliuose. Laukuose ir ežeruose. Nuo žemės iki dangaus. Laikais, kai mūsų gyvenimo istorijos buvo apjuostos persipynusių įvykių grandine: gamtos gimimu, brendimu, mirtimi ir atgimimu.

Kokosiniai sausainiai – tiesiog tirpsta burnoje!

Gardžių kokosinių sausainių receptas.