Užgavėnių varškėtukai

Ruošiamės užgavėnėms ir renkam skaniausius blynus.

Ingredientai

Liesa varškė - 200 g
Miltai - 70-80 g
Cukrus - 1 š.
Kiaušiniai - 2 vnt.
Aliejus - 2 š.
Cukraus pudra - 1 š.
Grietinė - pasirinktinai
Trintos braškės - pasirinktinai

ievosreceptai.lt

Kaip gaminti

* Varškę ištrinu su cukrumi ir kiaušiniais.

* Sudedu miltus. Viską gerai išmaišau.

* Kai gaunu norimą tešlos standumą (ji neturi būti per skysta, bet neturi būti ir labai kieta), įpilu aliejaus ir dar kartą išmaišau.

* Įkaitinu keptuvę ir dedu mažus varškėtukus. Aliejumi keptuvės netepiau, nes jo pyliau į pačią tešlą.

* Sausi varškėtukai man daug skanesni, o ir atrodo gražiau. Kepu ant silpnos ugnies, kad nesudegtų ir iškeptų vidus.

* Pateikiu su grietine ir šaldytomis trintomis braškėmis. Papuošimui pabarstau cukraus pudra.

ievosreceptai.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis