Užgavėnių varškėtukai

 (2)
Ruošiamės užgavėnėms ir renkam skaniausius blynus.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ingredientai

Liesa varškė - 200 g
Miltai - 70-80 g
Cukrus - 1 š.
Kiaušiniai - 2 vnt.
Aliejus - 2 š.
Cukraus pudra - 1 š.
Grietinė - pasirinktinai
Trintos braškės - pasirinktinai

Užgavėnių varškėtukai
© ievosreceptai.lt

Kaip gaminti

* Varškę ištrinu su cukrumi ir kiaušiniais.

* Sudedu miltus. Viską gerai išmaišau.

* Kai gaunu norimą tešlos standumą (ji neturi būti per skysta, bet neturi būti ir labai kieta), įpilu aliejaus ir dar kartą išmaišau.

* Įkaitinu keptuvę ir dedu mažus varškėtukus. Aliejumi keptuvės netepiau, nes jo pyliau į pačią tešlą.

* Sausi varškėtukai man daug skanesni, o ir atrodo gražiau. Kepu ant silpnos ugnies, kad nesudegtų ir iškeptų vidus.

* Pateikiu su grietine ir šaldytomis trintomis braškėmis. Papuošimui pabarstau cukraus pudra.

Užgavėnių varškėtukai
© ievosreceptai.lt
ievosreceptai.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Užgavėnėms – 5 blynų receptai

Užgavėnės! Net jei nevysite šiandien žiemos, blynų prisikirsti – būtina! Ir pamaitinti ne tik šeimą, bet ir į duris pasibeldusius persirengėlius.

Maisto tinklaraštininkė Asta: sveikesni blynai – be didelių pastangų

Vasario 10 dieną Rumšiškėse praūžė Užgavėnių šventė, kurioje lankytojai ne tik galėjo prisidėti prie žiemos varymo iš kiemo pramogų, bet ir paraugauti trispalvių blynų.

Receptai savaitgaliui: itališkos duona ir sūrios karamelės pyragas (1)

Virtuvės šefai Ali Gadžijevas ir Gian Luka pateikia šio savaitgalio receptus.

Medaus tortas

Vienas iš klasika laikomų tortų, kurie visada sulaukia dėmesio!