Užgavėnių varškėtukai

 (2)
Ruošiamės užgavėnėms ir renkam skaniausius blynus.
Užgavėnių varškėtukai
© Shutterstock nuotr.

Ingredientai

Liesa varškė - 200 g
Miltai - 70-80 g
Cukrus - 1 š.
Kiaušiniai - 2 vnt.
Aliejus - 2 š.
Cukraus pudra - 1 š.
Grietinė - pasirinktinai
Trintos braškės - pasirinktinai

Užgavėnių varškėtukai
© ievosreceptai.lt

Kaip gaminti

* Varškę ištrinu su cukrumi ir kiaušiniais.

* Sudedu miltus. Viską gerai išmaišau.

* Kai gaunu norimą tešlos standumą (ji neturi būti per skysta, bet neturi būti ir labai kieta), įpilu aliejaus ir dar kartą išmaišau.

* Įkaitinu keptuvę ir dedu mažus varškėtukus. Aliejumi keptuvės netepiau, nes jo pyliau į pačią tešlą.

* Sausi varškėtukai man daug skanesni, o ir atrodo gražiau. Kepu ant silpnos ugnies, kad nesudegtų ir iškeptų vidus.

* Pateikiu su grietine ir šaldytomis trintomis braškėmis. Papuošimui pabarstau cukraus pudra.

Užgavėnių varškėtukai
© ievosreceptai.lt
ievosreceptai.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

3 rudens patiekalai – jausitės žvalūs ir figūra padailės

Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet ir sočiau pavalgyti. O, kad maistas nesukeltų „tingulio“ , o atvirkščiai – skatintų veikti, rinkitės lengvesnius daržovių patiekalus.

Močiutės spurgytės – skaniausios

Turbūt neskanių spurgų nebūna, bet labiausiai atsimename tas, kurios vaikystėje mums kepdavo mama arba močiutė.

Švilpikai su pievagrybių padažu (9)

Šis patiekalas primena vaikystę, kąsnis švilpiko ir, žiūrėk, jau skęstu prisiminimuose!

Virtų bulvių cepelinai (2)

Gardus patiekalas pietums. Pasigaminus daugiau galima užšaldyti šaldymo kameroje.

Net 4 obuolių pyrago receptai

Jei reiktų rinkti rudens desertų karalių, neabejotinai tai būtų obuolių pyragas. Šio skanumyno receptų galima suskaičiuoti galybes. Įsipilkite šiltos arbatos į termo-puodelį ir įsidėkite obuolių pyrago į priešpiečių dėžutę – o ko ne tobulas planas po darbo ar savaitgaliui pasivaikščioti su draugais.

Marinuota paprika su medumi (2)

Marinuoju jau ne pirmą kartą - labai skanu kaip užkandis ar garnyras. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį arba nedėti visai. Labai patinka tai, kad greitai ir paprastai padaroma!

Varškinės tešlos obuolių pyragas

Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Dabar į pirmą vietą iškyla šis. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.

Makaronai su grybais ir rūkyta lašiša

Makaronai su grybais turi kažkokį ypatingą ryšį, ne kitaip. Beprotiškai skanu, todėl savo virtuvėje vis sugrįžtu prie šito klasikinio derinio.

Žemaičių blynai iš šviežių bulvių derliaus (15)

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl galite gaminti drąsiai, be baimės, kad masė kepant subyrės.

Karamelinis tinginys su šokoladu

Tinginys - labai skanus, saldus, su karameliniu-šokoladiniu prieskoniu.

Sausainiukai su obuoliais (2)

Aš ir vėl grįžtu su tobulais sausainiukais, kurių receptą prikeliu KIEKVIENĄ rudenį. Jie per daug geri, kad vėl nepasidalinčiau.

Pyragas su cukinija (1)

Jei nežinot kur panaudoti dar vieną cukiniją, kodėl neišsikepus skanaus pyrago prie kavos? Minkštučio, su traškia trupinių plutele ir citrininiu glaistu.

Lietiniai blyneliai su varške (3)

Kaip niekada blynelių spalva gavosi rudeniškai auksinė, lyg būtų nudažyta. Ir minkštutėliai.

Veganiška virtuvė populiarėja – 3 patiekalų receptai (4)

Šeštadienį Vilniuje vykusi pirmoji Lietuvoje veganų mugė „Vegfest LT“ buvo sausakimša. Žmonės pirko iš augalų pagamintas dešras, sūrius, kondensuotą pieną, varškės sūrelius, tortus, įvairius ekologiškus produktus, receptų knygas. Tokio anšlago dalyviai nesitikėjo – kai kurios prekės baigėsi mugei nė neįpusėjus.

Obuolių pyragas (be kiaušinių) (18)

Šio pyrago pavadinimų radau įvairių - vienur vadinamas vengrišku, kitur Varšuvos obuolių pyragu. Įdomiausia yra tai, kad šis pyragas kepamas be tešlos!
Pr rgs. 26d.
5°...17°
An rgs. 27d.
4°...16°
Tr rgs. 28d.
8°...16°
Kt rgs. 29d.
11°...18°
Pn rgs. 30d.
13°...18°