Užgavėnių blynai. TOP 5

 (1)
Šiandien valgome blynus - tokia skani Užgavėnių tradicija. O kokius blynus kepti ir namiškius bei svečius vaišinti – renkasi kiekviena šeimininkė.
Užgavėnių blynai. TOP 5
© Fotolia nuotr.

VIRTŲ BULVIŲ BLYNAI SU VARŠKE

Užgavėnių blynai. TOP 5
© Surfingtheworldcuisine.com nuotr.

Reikės:

200 g varškės;
500 g bulvių;
1 kiaušinis;
~ 1 stiklinė miltų;
žiupsnelis druskos;
augalinis aliejaus kepimui.

Padažui:
~ 100 g sviesto;
~ 130 g grietinės;
kapoti krapai/petražolės;
šlakelis vandens.

Kaip gaminti

* Bulves nuskutame, išverdame ir sumalame mėsmale. Į bulvių masę dedame kiaušinį, varškę, miltus ir druską, viską gerai išminkome. Drėgnomis rankomis formuojame blynelius ir kepame juos keptuvėje įkaitintame aliejuje.

* Padažui sviestą ištirpiname (kad nepradėtų kepti), sudedame grietinę ir kapotus žalumynus, paskaniname druska. Jeigu padažas per tirštas, pilame šlakelį vandens. Skanaus!

PURŪS AMERIKIETIŠKI BLYNELIAI

Užgavėnių blynai. TOP 5
© Fotolia nuotr.

Reikės:

300 gramų miltų;
1 šaukštas cukraus pudros;
0,5 šaukštelio druskos;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
2 kiaušiniai;
260 mililitrų pieno;
4 šaukštai aliejaus (tešlai) + aliejaus kepti.

Kaip gaminti:

* Viename dubenyje sumaišykite miltus, cukraus pudrą, druską ir kepimo miltelius.

* Kitame išplakite pieną su kiaušiniais, įpilkite aliejaus.

* Pieno, kiaušinių ir aliejaus mišinį supilkite ant sausų produktų. Šakute (!) išmaišykite iki vientisos masės. Ji turi būti tiršta.

* Į įkaitintą keptuvę su lašeliu aliejaus dėkite po šaukštą tešlos ir formuokite blynus. Palaukite, kol blynelio viršuje pradės formuotis tarsi oro pūslelės. Tuomet apverskite ir apskrudinkite kitą pusę. Patiekite su klevų sirupu. Jei mėgstate, šalia nepamaišys ir gabalėlis sviesto. Skanaus!

P.S. Tam, kad nepadauginčiau aliejaus, į keptuvę pilu vos lašelį ir jį paskirstau kulinariniu šepetėliu.

LIETINIAI BLYNAI SU ŠPINATAIS IR SŪRIU

Užgavėnių blynai. TOP 5
© Fotolia nuotr.

Reikia:

Lietiniams blynams:

200 g miltų ( apie 1 1/3 st.),
2 kiaušiniai,
450 ml pieno,
2 valg.š. saulėgražų aliejaus,
žiupnelis druskos.

Įdarui:

100 g fermentinio sūrio,
apie 200 g šviežių špinatų,
šiek tiek aliejaus ar sviesto blynelių apkepimui.

Gaminame:

* Paruoškite lietinių tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinius, pieną, aliejų, druską ir kruopščiai išplakite iki vientisos masės. Palikite dubenį su tešlą pastovėti apie 30 minučių.

* Įkaitinkite keptuvę. Popierinio rankšluosčio gabalėlį suvilgykite aliejumi ir patepkite keptuvę. Tai tereikės daryti pirmą kartą, kepant kitus blynus užtenka aliejaus pačioje tešloje. Įpilkite apie 80 ml tešlos į keptuvę ir greitai ją pasukinėkite, kad tešla vienodai pasiskirstytų. Kepkite apie 30-40 sekundžių, tada atitraukite nuo kraštų ir atsargiai apverskite. Kepkite dar apie 20 sekundžių ir išimkite blyną iš keptuvės. Iškepkite visus lietinius blynus. Gausite apie 12 lietinių.

* Sūrį supjaustykite šiaudeliais. Šviežius špinatus užpilkite verdančiu vandeniu, pamaišykite ir greitai nupilkite vandenį bei leiskite špinatams nuvarvėti. Šiek tiek atvėsinkite špinatus ir supjaustykite. Imkite vieną blyną, dėkite vieną sūrio šiaudelį, šiek tiek špinatų, iš kraštų užlenkite ir tada susukite į ritinėlį.

* Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite lietinius 2-3 minutes iš abiejų pusių kol šiek tiek apskrus. Galite patiekti kartu su natūraliu jogurtu, jei norite. Skanaus!

KITOKIE BULVINIAI BLYNAI

Užgavėnių blynai. TOP 5
© patarimupasaulis.lt

Reikės:

8 vidutinio dydžio bulvės;
1 kiaušinis;
~ 1/4 stiklinės pieno;
~ 4 valgomieji šaukštai miltų;
1 skiltelė česnako;
druska,
malti juodieji pipirai.

Gaminame:

1. Bulves nuskutame, nuplauname. Pusę bulvių tarkuojame smulkia trintuve, likusias stambia. Nupilame susidariusį skystį.

2. Pieną įkaitiname, juo užpilame bulvių masę ir gerai išmaišome.

3. Dedame kiaušinį, išspaustą ar smulkiai sukapotą česnaką, beriame miltus, druską. Jeigu masė per tiršta, atskiedžiame ją pienu, jeigu per skysta, dedame miltų.

4. Masę išmaišome. Keptuvėje įkaitintame aliejuje formuojame blynus ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. 5. Bulviniai blynai patiekiami su grietine, apibarstyti žalumynais. Skanaus!

ŽEMAIČIŲ BLYNAI

Užgavėnių blynai. TOP 5
© oditele.blogspot.com nuotr.

Reikia:

15 vidutinio dydžio bulvių;
2 kiaušinių;
3 v.š. miltų;
3 v.š. krakmolo;
1 a.š. druskos;

Įdarui:

300g kalakutienos faršo;
1 svogūno;
druskos, juodųjų pipirų;

Padažui:

150g grietinės;
150g pieno;
1 v.š. sviesto;
1 a.š. miltų;
1 skiltelės česnako;
šv. krapų.

Gaminame

1. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite.

2. Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

3. Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.

4. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.

moteris.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Energijos užtaisas - bananų ir braškių kokteilis (2)

Karštis gerai, bet šaltas gaivinantis gėrimas karštą dieną yra dar geriau. Kaip aš džiaugiuosi, kad pagaliau prasidėjo braškių sezonas. Anądien turguje jau gavau lietuviškų braškyčių. Matyt, pradėsiu į turgų važinėti kasdien ir kaskart namo grįšiu saldžių raudonų uogų pilnais maišais. Vasara !!!

Špinatų pesto

Tradicinis itališkas pesto daromas su bazilikais, bet aš turėjau špinatų, kuriuos reikėjo sunaudoti - man patiko dar labiau, nei su bazilikais. Riešutus galite naudoti ir kitus, pvz. anakardžių.

Cinamoninis rabarbarų pyragas

Greitas ir skanus pyragas, ypač šiltas ir su ledu kaušeliu!

Renkatės putojantį vyną prie patiekalo? Atkreipkite dėmesį į cukrų

Visi putojantys vynai turi tam tikrą cukraus kiekį. Todėl jie skirstomi į saldų, pusiau sausą, sausą ir briutą.

Minkštas ir purus vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Tuno užtepėlė

Skanūs sumuštinukai vėlyviems pusryčiams, lengvai vakarienei ar šiaip kokiai progai, kai galite ją patiekti ant mažų skrebučių, kaip vieno kąsnio užkandėlę.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (14)

Šis marinatas pagal receptą buvo naudojamas cukinijoms, bet tinka ir agurkams bei kitoms daržovėms – agurkai bus saldžiarūgščiai.

Varškės apkepas

Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.

Vištienos troškinys su pupelėmis ir kukurūzais (1)

Įvairūs troškinukai ypač tinkami vėsesniu oru, todėl šiandien siūlau pasigaminti gardų ir šiek tiek aštrų vištienos troškinuką.

Varškės pyragas (1)

Paprastas varškės pyragas, pagardintas „Twix“ saldainiais. Labai skanu, tik kitą kartą saldainių dėčiau dvigubai daugiau. Galima dėti ir kitokių saldainių ar šokoladukų, o galima ir visai nedėti.

Silpnai parauginti agurkai – TOP 3 (1)

Dieną ar dvi parauginti agurkai – kas gali būti skaniau!

Naujas virtuvės šefo Liutauro Čepracko iššūkis

R‘amen. Nuo šiol taip susitikę sveikinsis ilgai Vilniuje lauktų japoniškų ramen makaronų gerbėjai.

Norvegiškas rabarbarų pyragas (5)

Pyragas labai paprastas, lyg ir niekuo neišsiskiriantis, bet tiesiog skanus. Minkštas, traškia plutele, saldus, bet tuo pačiu turintis rabarbarų rūgštelės. Man labai patiko.

Varškės sausainiai (3)

Žinote, padariau tikrai nemažą nuodėmę, oj ne, net keletą. Pirmoji tai, kad tik dabar išbandžiau šių sausainių receptą, vis delsiau. O štai ir antroji - gaminau tik iš vienos porcijos. Sausainiai dingo akimirksniu.
Sk bir. 26d.
17°...32°
Pr bir. 27d.
16°...24°
An bir. 28d.
13°...22°
Tr bir. 29d.
13°...23°
Kt bir. 30d.
13°...28°