Uogų pyragas su traškia plutele

Tirpstantis burnoje pyragas. Labai saldus, tačiau šilauogės suteikia visą reikalingą rūgštelę.

Manau, kad pyragas būtų gardus ir su traškia avižinių trupinėlių viršūnėle, ir be jos. Nesibaiminkit eksperimentuoti.

Tiems, kam užklius ir vėl nepatiks matavimas puodeliais, siūlau prisiminti, kuriuo laikmečiu gyvename. Matavimo puodeliai kepiniams tikrai nėra deficitas, o ir nekainuoja brangiai. Tikrai nepakeičiamas dalykėlis virtuvėje, iš visos širdies rekomenduoju įsigyti. O jeigu ką, tai iš anksto pasakau, kad 1 puodelis = 236ml.

Reikės:

1/4 puodelio minkšto sviesto;
3/4 puodelio cukraus;
1 didelio kiaušinio;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
1 smulkiai nutarkuotos citrinos žievelės;
1 ir 3/4 puodelio miltų;
2a.š. kepimo miltelių;
1/2 puodelio pieno;
1 kupino puodelio šilauogių.

Traškiai plutelei:

1/2 puodelio avižinių dribsnių;
1/2 puodelio rudojo cukraus;
1/4 puodelio miltų;
1a.š. malto cinamono;
1/4 puodelio sviesto.

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Pasiruošiame pyrago tešlą.

Sviestą išsukame su cukrumi, kiaušiniu, citrinos žievele ir vanilės ekstraktu. Sudedame pusę miltų, kepimo miltelius, gerai viską išmaišome ir įplakame pieną. Ant viršaus beriame likusius miltus ir šilauoges. Šaukštu maišome tešlą, kol uogos po ją tolygiai pasiskirstys.

* Tešlą supilame į vidutinio dydžio skardelę išklotą kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

* Produktus pyrago plutelei suberiame į vieną dubenį ir pirštais viską triname iki vientisų drėgnų trupinukų. Trupinukus užbarstome ant pyrago tešlos.

* Skardelę su tešlą pašauname į gerai įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 minučių, kartas nuo karto pyragą vis patikriname mediniu pagaliuku.

* Gražiau pjaustosi atvėsęs, tačiau be proto skanus ir šiltas, su stikline pieno. :)

Skanaus, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis