Troškinys “Tinginių balandėliai“

Vieną kartą mažas berniukas, dalyvavęs balandėlių gamybos procese, paklausė – o kam vynioti mėsą į lapus, jei paskui mama vistiek supjausto į mažus gabaliukus?
© Adobe Stock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tada ir pradėjau gaminti troškinį, dar kitaip vadinamą tinginių balandėliais. Viskas kaip ir klasikiniame recepte, tik aš dedu vieną papildomą produktą, kurio dėka troškinys tampa ypač skaniu. Taip pat nenaudoju plačiai vartojamo kečupo, padažui naudoju trintus pomidorus.

Pirmiausiai užkaičiu didelį puodą su 0,5l vandens, palaukiu kol vanduo pradės kunkuliuoti ir dedu smulkiais gabaliukais išskirstytą

Jautienos faršą

Jo kiekis priklauso nuo kopūsto dydžio – 1 kg kopūsto skaičiuoju 500 g faršo, dažniausiai gaminu iš

2 kg kopūsto

Jį pjaustykle ar didesniu peiliu supjaustau šiaudeliais.

Kai faršas vandeny pabala, suberiu kopūstus, šliūkšteliu dar porą stiklinių vandens, dengiu dangtį ir palieku troškintis apie 20 min.

Tuo metu pasiruošiu likusias daržoves:

2 didesnes morkas stambiai sutarkuoju

2 vidutinius svogūnus supjaustau žiedais

250 g špinatų lapelių gerai perplaunu po tekančiu vandeniu

4-5 pomidorus supjaustau ir sutrinu blenderiu

Atidarau kunkuliuojantį puodą, įberiu

1 st. ilgagrūdžių ryžių

Taip pat sudedu morkas, svogūnus, labai gerai permaišau ir palieku pasitroškinti dar 15-20min.

Troškinį pagardinu

2 a.š. druskos

2 v.š. riebesnės grietinės

trintais pomidorais (iš bėdos galima keisti 1,5 st. pomidorų sulčių)

žiupsniu kmynų

Gerai išmaišau, palaukiu kol vėl užvirs, tuomet suberiu špinatų lapelius, dar kartą permaišau, dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir palieku puodą ramybėje bent 20min.

Tiekiu karštą, su virtomis bulvėmis ar mėgstama duona.

kumutesvirtuve.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Sausas agurkų raugimo būdas - valgysite jau po 3 val.

Būna, kad šviežiai raugintų agurkėlių užsimanote šiandien. Bet vakar anei užvakar jų neparaugėte... Išeitis yra!

Traškūs senoviniai vafliai

Saulėtą vasaros rytą susigundykite praleisti virtuvėje: tyla ir ramybė, šviesioje virtuvėje ant grindų besivoliojanti saulė, šviežios kavos kvapas ir naminiai pusryčiai. Senoviniai pusryčiai. Tiesiog visas senoviškų vaflių kepimo ritualas.

Minkštos varškės spurgytės

Pasigaminkite gardžių varškės spurgyčių.

Be galo skani namuose sūdyta skumbrė su krapais ir kadagio uogomis

Pagaminti nesudėtinga, o skonis kaip restorane!

Vasariškas kalakutienos kepeninės receptas

Ši kepeninė tiesiog tirpsta burnoje kartu su sproginėjančiomis uogomis.

Bruknių pyragėliai su burnoje tirpstančia tešla

Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas morkų pyragas

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą.

Gardieji bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.