Troškinys “Tinginių balandėliai“

Vieną kartą mažas berniukas, dalyvavęs balandėlių gamybos procese, paklausė – o kam vynioti mėsą į lapus, jei paskui mama vistiek supjausto į mažus gabaliukus?
© Adobe Stock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tada ir pradėjau gaminti troškinį, dar kitaip vadinamą tinginių balandėliais. Viskas kaip ir klasikiniame recepte, tik aš dedu vieną papildomą produktą, kurio dėka troškinys tampa ypač skaniu. Taip pat nenaudoju plačiai vartojamo kečupo, padažui naudoju trintus pomidorus.

Pirmiausiai užkaičiu didelį puodą su 0,5l vandens, palaukiu kol vanduo pradės kunkuliuoti ir dedu smulkiais gabaliukais išskirstytą

Jautienos faršą

Jo kiekis priklauso nuo kopūsto dydžio – 1 kg kopūsto skaičiuoju 500 g faršo, dažniausiai gaminu iš

2 kg kopūsto

Jį pjaustykle ar didesniu peiliu supjaustau šiaudeliais.

Kai faršas vandeny pabala, suberiu kopūstus, šliūkšteliu dar porą stiklinių vandens, dengiu dangtį ir palieku troškintis apie 20 min.

Tuo metu pasiruošiu likusias daržoves:

2 didesnes morkas stambiai sutarkuoju

2 vidutinius svogūnus supjaustau žiedais

250 g špinatų lapelių gerai perplaunu po tekančiu vandeniu

4-5 pomidorus supjaustau ir sutrinu blenderiu

Atidarau kunkuliuojantį puodą, įberiu

1 st. ilgagrūdžių ryžių

Taip pat sudedu morkas, svogūnus, labai gerai permaišau ir palieku pasitroškinti dar 15-20min.

Troškinį pagardinu

2 a.š. druskos

2 v.š. riebesnės grietinės

trintais pomidorais (iš bėdos galima keisti 1,5 st. pomidorų sulčių)

žiupsniu kmynų

Gerai išmaišau, palaukiu kol vėl užvirs, tuomet suberiu špinatų lapelius, dar kartą permaišau, dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir palieku puodą ramybėje bent 20min.

Tiekiu karštą, su virtomis bulvėmis ar mėgstama duona.

kumutesvirtuve.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Pikantiška mišrainė su vištiena, pupelėm ir česnakiniais duonos skrebučiais

Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Keksiukai su šokolado gabaliukais (1)

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.

Kokius prieskonius geriausia rinktis kepant mėsą ant grotelių?

Termometro stulpeliams pranašaujant vasarišką šilumą, artėjantis savaitgalis puikiai tinka skelbti grilio sezono pradžią. Ant grotelių paruoštas maistas – puiki alternatyva kasdien keptuvėje gaminamiems patiekalams. Nors mėsą rekomenduojama valgyti kelis kartus per savaitę, tačiau norint, kad ji organizmui atiduotų visas gerąsias savybes, reikia pasirinkti tinkamą mėsos rūšį, kiekį bei paruošimo būdą.

Daržovės tempuroje

„Kai už lango pilka, noras prisivalgyti žalumos tampa nevaldomas. Traškūs salotų, špinatų lapai, sultingi ridikėliai, paprikos, brokoliai ir kitos daržovės nuspalvina dieną artėjančio pavasario spalvomis“, – sako šios rubrikos autorė ir fotografė Giedrė Barauskienė.