Troškintos triušių šlaunelės su grietinėlės padažu

Šis patiekalas – tai gardus palikimas, primenantis maistą, ragautą vaikystėje, pas mamą ar močiutę.
Troškintos triušių šlaunelės su grietinėlės padažu
© MOTERIS / G.Barauskienė

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

2 porcijoms reikės:

triušių šlaunelių (nuplautų, nusausintų) – 2
10 naujo derliaus bulvių (nuplautų)
1 didelio svogūno (nulupto)
6 mažų naujo derliaus morkų (nuskustų, nuplautų)
4 ar 5 šaukštų sviesto
200 ml grietinėlės
300 ml daržovių sultinio
druskos, grūstų juodųjų pipirų pagal skonį
2 šaukštų miltų

Gaminame:

*Pusę sviesto įkaitinkite keptuvėje. Joje ant nesmarkios ugnies kepkite druska ir pipirais pagardintas, miltuose apvoliotas šlauneles (kiekvieną pusę – po 5 min.)

*Puode storu dugnu užvirinkite sultinį, sudėkite į jį bulves, ant bulvių – apkeptas šlauneles. Puodą uždenkite ir viską troškinkite ant nesmarkios ugnies 45–50 min.

*Morkas perpjaukite pusiau, sudėkite į keptuvę su likusiu sviestu, apkepkite iš abiejų pusių, o tada – į puodą su bulvėmis ir šlaunelėmis.

*Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą, sudėkite susmulkintą svogūną, pagardinkite druska ir pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies, kol ims karamelizuotis. Tada supilkite grietinėlę, įberkite pipirų, išmaišykite ir užpilkite ant troškintų bulvių ir šlaunelių. Puodą uždenkite ir nukelkite nuo viryklės. Po 10 min. ragaukite su mėgstamomis daržovėmis, žalumynais.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Tradiciniai Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu

Koldūnus, užuot išvirus, galima apkepti su dviejų rūšių sūriu ir špinatais ir gauti labai neblogą rezultatą. O jei dar virtinukai naminiai…

Mielinės pusryčių bandelės

Šias bandeles kepu, tešlą paruošusi iš vakaro. Būtinai valgome šviežias, ką tik iš orkaitės ištrauktas.

Firminis obuolių pyragas

Obuoliai krituoliai tiesiog prašosi į krepšį, o išsiilgusieji rudeninio obuolinio skonio tiesiog reikalauja šio pyrago. Kasdien.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę (1)

Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani.

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.