Troškintos triušių šlaunelės su grietinėlės padažu

Šis patiekalas – tai gardus palikimas, primenantis maistą, ragautą vaikystėje, pas mamą ar močiutę.
Troškintos triušių šlaunelės su grietinėlės padažu
© MOTERIS / G.Barauskienė

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

2 porcijoms reikės:

triušių šlaunelių (nuplautų, nusausintų) – 2
10 naujo derliaus bulvių (nuplautų)
1 didelio svogūno (nulupto)
6 mažų naujo derliaus morkų (nuskustų, nuplautų)
4 ar 5 šaukštų sviesto
200 ml grietinėlės
300 ml daržovių sultinio
druskos, grūstų juodųjų pipirų pagal skonį
2 šaukštų miltų

Gaminame:

*Pusę sviesto įkaitinkite keptuvėje. Joje ant nesmarkios ugnies kepkite druska ir pipirais pagardintas, miltuose apvoliotas šlauneles (kiekvieną pusę – po 5 min.)

*Puode storu dugnu užvirinkite sultinį, sudėkite į jį bulves, ant bulvių – apkeptas šlauneles. Puodą uždenkite ir viską troškinkite ant nesmarkios ugnies 45–50 min.

*Morkas perpjaukite pusiau, sudėkite į keptuvę su likusiu sviestu, apkepkite iš abiejų pusių, o tada – į puodą su bulvėmis ir šlaunelėmis.

*Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą, sudėkite susmulkintą svogūną, pagardinkite druska ir pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies, kol ims karamelizuotis. Tada supilkite grietinėlę, įberkite pipirų, išmaišykite ir užpilkite ant troškintų bulvių ir šlaunelių. Puodą uždenkite ir nukelkite nuo viryklės. Po 10 min. ragaukite su mėgstamomis daržovėmis, žalumynais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Labai paprastas ir greitas pyragas su braškėmis

Pustrapės tešlos pyragas su citrininiu kremu ir braškėmis.

Labai gardus nekeptas karamelinis pyragas

Paprastas, skanus, karamelinis sūrio pyragas su Snickers šokoladukais.

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Pradedame ruošti atsargas žiemai.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Naminiai maskarponės sūrio ledai

Tai švelnūs, riebūs, tiršti, labai skanūs ir baisiai geri ledai.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.

Greitai pagaminami, maistingi ir sveiki pietūs

Ne visada turime daug laiko sukiotis prie viryklės. Tokiomis dienomis stengiuosi, kad nei mano pačios, nei šeimos mityba nenukentėtų ir visgi pietums valgytume sveiką bei maistingą maistą. Šiandien dalinuosi tokiu greitu receptuku, kuris mane dažnai išgelbėja. Tikiu, jis pravers ir jums.