Troškintos triušių šlaunelės su grietinėlės padažu

Šis patiekalas – tai gardus palikimas, primenantis maistą, ragautą vaikystėje, pas mamą ar močiutę.
Troškintos triušių šlaunelės su grietinėlės padažu
© MOTERIS / G.Barauskienė

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

2 porcijoms reikės:

triušių šlaunelių (nuplautų, nusausintų) – 2
10 naujo derliaus bulvių (nuplautų)
1 didelio svogūno (nulupto)
6 mažų naujo derliaus morkų (nuskustų, nuplautų)
4 ar 5 šaukštų sviesto
200 ml grietinėlės
300 ml daržovių sultinio
druskos, grūstų juodųjų pipirų pagal skonį
2 šaukštų miltų

Gaminame:

*Pusę sviesto įkaitinkite keptuvėje. Joje ant nesmarkios ugnies kepkite druska ir pipirais pagardintas, miltuose apvoliotas šlauneles (kiekvieną pusę – po 5 min.)

*Puode storu dugnu užvirinkite sultinį, sudėkite į jį bulves, ant bulvių – apkeptas šlauneles. Puodą uždenkite ir viską troškinkite ant nesmarkios ugnies 45–50 min.

*Morkas perpjaukite pusiau, sudėkite į keptuvę su likusiu sviestu, apkepkite iš abiejų pusių, o tada – į puodą su bulvėmis ir šlaunelėmis.

*Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą, sudėkite susmulkintą svogūną, pagardinkite druska ir pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies, kol ims karamelizuotis. Tada supilkite grietinėlę, įberkite pipirų, išmaišykite ir užpilkite ant troškintų bulvių ir šlaunelių. Puodą uždenkite ir nukelkite nuo viryklės. Po 10 min. ragaukite su mėgstamomis daržovėmis, žalumynais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Pikantiška mišrainė su vištiena, pupelėm ir česnakiniais duonos skrebučiais

Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Keksiukai su šokolado gabaliukais (1)

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.

Kokius prieskonius geriausia rinktis kepant mėsą ant grotelių?

Termometro stulpeliams pranašaujant vasarišką šilumą, artėjantis savaitgalis puikiai tinka skelbti grilio sezono pradžią. Ant grotelių paruoštas maistas – puiki alternatyva kasdien keptuvėje gaminamiems patiekalams. Nors mėsą rekomenduojama valgyti kelis kartus per savaitę, tačiau norint, kad ji organizmui atiduotų visas gerąsias savybes, reikia pasirinkti tinkamą mėsos rūšį, kiekį bei paruošimo būdą.

Daržovės tempuroje

„Kai už lango pilka, noras prisivalgyti žalumos tampa nevaldomas. Traškūs salotų, špinatų lapai, sultingi ridikėliai, paprikos, brokoliai ir kitos daržovės nuspalvina dieną artėjančio pavasario spalvomis“, – sako šios rubrikos autorė ir fotografė Giedrė Barauskienė.