Troškintos bulvės vengriškai

Galima patiekti, kaip garnyrą, bet labai skanu valgyti ir vienas, užsigeriant kefyru.

Reikės:

10 bulvių
2 dideli svogūnai
3 v.š. pomidorų padažo
0,5 a.š raudonosios paprikos miltelių
4 v.š. sviesto
krapų arba petražolių
druskos, pipirų
apie 0,5 litro sultinio

Gaminame

* Svogūnus supjaustyti žiedais ir apkepinti svieste, kol gražiai pagels. Bulves supjaustyti apvaliom skiltelėm, suberti papriką, sudėti pomidorų padažą, svogūnus, išmaišyti. Jei sultinys nėra sūrus, galima ant bulvių pabarstyti druskos, piprų pagal skonį.

* Dedame bulves į kepimo indą, užpilame sultiniu taip, kad jis apsemtų 2/3 bulvių aukščio. Kepame 190-200 C orkaitėje apie valandą arba kol gražiai apskrunda ir išgaruoja skystis. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis