Trinta brokolių ir sūrio sriuba

Ši sriuba man patiko nuo pirmo ragauto šaukšto, o dukrą pirma teko įtikinti, kad tikrai skanu. Tačiau ir ji nustojo abejoti, kai paragvo. Skani sriuba ir labai greitai išverdama. Dar vienas pliusas!
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Patarimai, pastebėjimai. Vietoj pieno ir grietinės galima naudoti grietinėlę. Pieno ir grietinės derinys - liesesnis, ypač jei naudosite liesus produktus. Tai galbūt aktualu besilaikantiems dietos ir skaičiuojantiems kalorijas. Sūrio kiekį sriuboje taip pat galima 'pareguliuoti' pagal savo skonį.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

2 1/2 puodelio (625 ml) vištienos sultinio
1/4 puodelio (60 ml) pieno
1 šaukštas grietinės
sauja tarkuoto Čederio sūrio
1/2 nedidelio svogūno
1 nedidelė morka
1 mažas saliero stiebas
1 česnako skiltelė
1 didelis brokolis (2 1/2 puodelio)
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga

* Puode su trupučiu aliejaus pakepinkite supjaustytus svogūnus, česnaką, salierą ir morką, kol suminkštės.

* Pilkite sultinio, užvirkite. Įpilkite pieno, dėkite brokolių žiedelius. Virkite apie 10 minučių.

* Skaninkite druska, pipirais, dėkite grietinės. Sriubą nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite smulkintuvu.

* Puodą statykite ant viryklės, sriubą užvirkite. Įmaišykite sūrį ir tiekite.

www.bakingsecrets.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Skanusis plokštainis „Magdė“ (4)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų pyragas su razinomis ir kakavine glazūra (4)

Rudeninių spalvų turtingo skonio pyragas.

Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa

Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite.

Tortas „Paukščių Pienas“ (1)

Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.

Žuvies pyragas su bulvių košės plutele (1)

Nerealiai skanu! Nežinau, ar manim kas betikės, nes kasdien rėkiu, koks fatastiškas patiekalas.

Airiška duona su razinomis

Skani, saldi airiška sodos duona su razinomis ir apelsinų žievele.

Pyragėliai su uogų įdaru

Mini galette su bruknių įdaru. Idėją pamačiau viename užsienio tinklaraštyje. Kadangi tokią tešlą esu gaminusi jau ne kartą, tai ėmiau savo seną išbandytą receptą, tik įdarą beveik nubeždžionavau. Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….