Traškūs senoviniai vafliai

Saulėtą vasaros rytą susigundykite praleisti virtuvėje: tyla ir ramybė, šviesioje virtuvėje ant grindų besivoliojanti saulė, šviežios kavos kvapas ir naminiai pusryčiai. Senoviniai pusryčiai. Tiesiog visas senoviškų vaflių kepimo ritualas.

Trukmė: apie 60 min. (su kepimo procesu)
Porcijos: mums išėjo 27 vafliai

Reikia:

• 200 g natūralaus sviesto
• puodelio (250 ml) cukraus
• žiupsnelio vanilės
• žiupsnelio cinamono
• 6 nedidelių kiaušinių (užteks ir 5 jei nėra maži)
• 1 puodelio miltų
• a.š. brendžio*

* pakeista brendžiu, nes soda ir kepimo milteliai buvo pasibaigę. bet galima naudoti a.š. sodos (nugesinkite šlakeliu citrinos sulčių) arba šaukštelį kepimo miltelių.

Patarimas: jei norite labai traškių vaflių, galite dar truputį (1-2 šaukštus) kukurūzų krakmolo įdėt, tik nepersistenkite su kiekiu. be to, atminkite, kad traškesnį vaflių bus truputį sudėtingiau susukti, net ir karštą.


Gaminame

1. Supjaustyti sviestą gabaliukais ir ištirpinti prikaistuvyje. Sviesto popierėlio neskubėti išmesti (žr. žingsnį 5). Pastoviai maišyti ir nekaitinti ant karštos ugnies. Kai sviestas ištirps, perpilti į indą, kuriame ruošite tešlą ir atvėsinti (palaukti apie 10 min.).

2. Ištirpintą sviestą gerai išsukti su cukrumi ir įmaišyti cinamono bei vanilės.

3. Į sviesto bei kiaušinių masę įmušti kiaušinius. Galima mušti ir maišyti po vieną arba įmušti iškart visus ir tada išmaišyti.


4. Supilti miltus ir išmaišyti iki vientisumo. Jei miltai atrodo negražūs, galima persijoti per sietelį. Įmaišyti šaukštelį brendžio arba nugesintos sodos. Jei naudosite kepimo miltelius, geriau sumaišyti juos iškart su miltais ir tada įmaišyti į tešlą.

5. Vaflinę patepti sviestu (trupučiu, labai patogu jei naudosite sviesto popierių, kuris liko). Įkaitinti vaflinę. Šaukštu semti tešlą ir pilti per viduriuką. Nepilti daug tešlos, uždengus keptuvę dangčiu tešla savaime išsilydys. Kepti vaflį kol apskrus, tada atsargiai peiliu nuimti ir kaipmat susukti, kol dar karštas ir nesukietėjo. Padėkite į šoną. Ir taip toliau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis