Traškios blynelių juostelės su rome išmirkytomis razinomis

Paprastus blynelius galima paversti pikantišku desertu. Pakanka vieno komponento, kuris gali neįprastai pakeisti jų skonį.

4 porcijoms reikės:
6 kiaušinių,
9 arbatinių šaukštelių cukraus,
1 pakelio (20 g) vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos,
250 ml pieno,
250 gramų miltų,
3-4 arbatinių šaukštelių sviesto arba sviesto skonio aliejaus,
50 g aromatiniame rome STROH 80 išmirkytų razinų (razinas rome mirkykite 3 dienas),
cukraus pudros.

Kaip gaminti
* Atskirkite baltymus nuo trynių. Trynius ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir pienu iki vientisos masės. Palaipsniui maišydami supilkite miltus ir leiskite tešlai pastovėti 30–40 minučių.
* Suplakite kiaušinio baltymus iki standumo ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
* Keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite sviestą arba įkaitinkite sviesto skonio aliejų.
* Įpilkite ketvirtadalį tešlos į keptuvę ir apibarstykite ją aromatiniame rome STROH 80 išmirkytomis razinoms.
* Kai blynelio apačia apkeps, dviem šakutėmis suplėšykite visą blyną į gabalus. Apverskite ir kepkite gabalėlius tol, kol jie pasidarys rusvi ir traškūs.
* Iškepusius gabalėlius sudėkite į lėkštę ir apibarstykite cukraus pudra.

Dalyvaukite konkurse „Už receptus su romu – vertingi prizai virtuvei“ ir laimėkite prizų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis