Traškieji sezamų sausainiai

 (1)
Paprasti, greiti, pigūs, traškūs ir labai skanūs sezamų sausainiai.
© Asmeninis archyvas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikia paprasto, greito ir pigaus saldumynų recepto? Šie sausainiai būtent tokie. Be viso to, jie dar labai skanūs!

Išmėginau dar vieną Beatos receptą. Reiktų pradėti skaičiuoti kelintą, nes jau darosi įdomu. Šie sausainiai kol kas vieni iš mano favoritų. Labai skanūs. Mėgstu sezamus, o čia jų skonis puikiai dera su karamele.

Patarimai, pastebėjimai. Man sausainiai skanesni labiau parudavę. Stipresnis karamelinis skonis.

Sausainius formavau mažu ledų šaukštu. Jei neturite, formuokite šaukšteliu.

Kitąkart įpilčiau lašelį vanilės dėl kvapo ir dėl skonio.

Traškieji sezamų sausainiai
© Asmeninis archyvas

Sausainius kepiau iš pusės normos ir vis bandau prisiminti, kiek man jų gavosi. Tačiau negaliu prisiminti! Skaičiuoti suskaičiavau, bet neužsirašiau. Et. Manau iš visos normos turėtų gautis apie 25-30 sausainių (plius minus, žinoma).

Sausainiai labai plečiasi, todėl skardoje tarp jų palikite didelius tarpus (5 cm).

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.

Ingredientai

1 kiaušinis
150 g sezamo sėklų
200 g cukraus
55 g tirpinto sviesto
55 g miltų

Traškieji sezamų sausainiai
© Asmeninis archyvas

Gaminimo eiga

* Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite skardas.

* Kiaušinį šiek tiek paplakite, kad susimaišytų trynys ir baltymas.

* Dėkite sezamo sėklas, cukrų, tirpintą sviestą, berkite miltus, viską išmaišykite.

* Formuokite mažus sausainius su šaukšteliu ir sudėkite ant skardos.

* Kepkite 5-10 minučių, kol gražiai paskrus ir paruduos.

Traškieji sezamų sausainiai
© Asmeninis archyvas
www.bakingsecrets.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Pikantiška mišrainė su vištiena, pupelėm ir česnakiniais duonos skrebučiais

Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Keksiukai su šokolado gabaliukais (1)

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.

Kokius prieskonius geriausia rinktis kepant mėsą ant grotelių?

Termometro stulpeliams pranašaujant vasarišką šilumą, artėjantis savaitgalis puikiai tinka skelbti grilio sezono pradžią. Ant grotelių paruoštas maistas – puiki alternatyva kasdien keptuvėje gaminamiems patiekalams. Nors mėsą rekomenduojama valgyti kelis kartus per savaitę, tačiau norint, kad ji organizmui atiduotų visas gerąsias savybes, reikia pasirinkti tinkamą mėsos rūšį, kiekį bei paruošimo būdą.

Daržovės tempuroje

„Kai už lango pilka, noras prisivalgyti žalumos tampa nevaldomas. Traškūs salotų, špinatų lapai, sultingi ridikėliai, paprikos, brokoliai ir kitos daržovės nuspalvina dieną artėjančio pavasario spalvomis“, – sako šios rubrikos autorė ir fotografė Giedrė Barauskienė.