Trapūs žagarėliai

 (2)
Paskutinį kartą žagarėlius valgiau prieš 15 metų, jau ir tikrąjį skonį pamiršau, nežinau kokie turėtų būti tradiciniai žagarėliai. Maniškiai gavosi trapūs ir tirpstantys burnoje. Tešla labai lengvai minkėsi ir kočiojosi, nelipo prie rankų. Tikriausiai, gerai atitaikiau produktų proporcijas.
© g-blogas.lt nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

3 didelių kiaušinių trynių;
3 kupinų šaukštų riebios grietinės;
3 v.š. cukraus;
apie 400 g kvietinių miltų;
1,5 v.š. brendžio;
žiupsnelio druskos;
bekvapio aliejaus kepimui;
cukraus pudros pabarstymui.

Gaminame

* Trynius ištriname su cukrumi, grietine, druska ir brendžiu. Po truputį įminkome miltus. Vientisos tešlos rutulį susukame į maistinę plėvelė ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms.

* Įkaitiname aliejų, kaitrą nustatome ant vidutinio karštumo.

* Žagarėlių tešlą plonai kočiojame, pjaustome stačiakampiais, per vidurį peiliu padarome pailgą pjūvį ir vieną tešlos galą išverčiame į kitą pusę.

* Kepame įkaitintame aliejuje iki kol paruduos. Dedame ant popierinio rankšluosčio riebalams sugerti, pabarstame cukraus pudra ir skanaujame.

Skanaus, Gabrielė

g-blogas.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Karamelinis riešutų pyragas

Riešutai ir karamelė - ar gali būti tobuliau? Mūsų šeimoje švenčių be šio pyrago nebūna, o kartais kepu jį dovanoms.

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.

Naminė pica su dešrelėmis ir daržovėmis

Ne kartą teko įsitikinti, kad namie kepta pica visuomet pateisina lūkesčius, nes tai tik jūsų pasirinkti mėgstami ingridientai. Ir nors kartais atrodo dedi tą patį, bet kas kartą ji gaunasi vis skirtinga.

Pyragėliai su obuoliais

Prieš kelias savaites dalyvavau TV laidoje apie maisto gamybą, ir žinote ką? Galutinai užsitvirtinau sau, kad tai, ką gaminu aš, iš šono daugeliui atrodo labai sudėtinga. Gaila, kad montažo metu prapuolė keletas esminių dalykų, kuriuos pasakojau apie tai, kodėl man viskas taip paprasta.

Kiaulienos pjausniai

Tai gana paprastas, nesudėtingas kiaulienos pjausnių receptas.

Gardieji grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Kondensuoto pieno pyragas su persikais

Minkštas, skanus, paprastas kondensuoto pieno pyragas su konservuotais persikais.

Sūriu pagardintas bulvių plokštainis

Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote.

Traškieji sezamų sausainiai

Paprasti, greiti, pigūs, traškūs ir labai skanūs sezamų sausainiai.

Tradicinis tinginys be pieno produktų (4)

Naminį tinginį aš labai mėgstu, laaaabai, bet pradėjus riboti pieno produktus, supratau, kad šito skanėsto teks atsisakyti.