Trapūs žagarėliai

Paskutinį kartą žagarėlius valgiau prieš 15 metų, jau ir tikrąjį skonį pamiršau, nežinau kokie turėtų būti tradiciniai žagarėliai. Maniškiai gavosi trapūs ir tirpstantys burnoje. Tešla labai lengvai minkėsi ir kočiojosi, nelipo prie rankų. Tikriausiai, gerai atitaikiau produktų proporcijas.

Reikės:

3 didelių kiaušinių trynių;
3 kupinų šaukštų riebios grietinės;
3 v.š. cukraus;
apie 400 g kvietinių miltų;
1,5 v.š. brendžio;
žiupsnelio druskos;
bekvapio aliejaus kepimui;
cukraus pudros pabarstymui.

Gaminame

* Trynius ištriname su cukrumi, grietine, druska ir brendžiu. Po truputį įminkome miltus. Vientisos tešlos rutulį susukame į maistinę plėvelė ir pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms.

* Įkaitiname aliejų, kaitrą nustatome ant vidutinio karštumo.

* Žagarėlių tešlą plonai kočiojame, pjaustome stačiakampiais, per vidurį peiliu padarome pailgą pjūvį ir vieną tešlos galą išverčiame į kitą pusę.

* Kepame įkaitintame aliejuje iki kol paruduos. Dedame ant popierinio rankšluosčio riebalams sugerti, pabarstame cukraus pudra ir skanaujame.

Skanaus, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis