Trapūs vaniliniai rageliai

 (5)
Pyragaičiai labai trapūs, tiesiog tirpsta burnoje. Nežinau kodėl vokiečiai juos vadina vaniliniais, o ne riešutiniais.
© g-blogas.lt nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šie vaniliniai sausainėliai dažniausiai gaminami su tikru sviestu ir maltais migdolais. Aš šį kartą naudojau lazdyno riešutų ir migdolų mišinį, o margariną pasirinkau, nes skubėjau - jis greičiau sušyla ir pasidaro minkštas. Nepastebėjau jokio skonio skirtumo tarp maniškių sausainėlių ir iškeptų su sviestu. Pyragaičiai labai trapūs, tiesiog tirpsta burnoje. Nežinau kodėl vokiečiai juos vadina vaniliniais, o ne riešutiniais. Aš, kitą kartą, dar įpilsiu riešutų esencijos, manau, kad ji čia labai tiktų.

Reikės:

275 g miltų;
200 g margarino kepiniams;
100 g maltų riešutų;
75 g cukraus;
1 v.š. vanilės ekstrakto;
1 žiupsnelio druskos;
2 kiaušinių trynių;
cukraus pudros.

Trapūs vaniliniai rageliai
© g-blogas.lt nuotr.

Gaminame

* Margariną išsukame su cukrumi, druska, vanilės ekstraktu ir kiaušinių tryniais. Įmaišome maltus riešutus, po truputį beriame miltus ir užminkome nelipnią tešlą. Apdengiame maistine plėvele ir pusvalandžiui pastatome į šaldytuvą.

* Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Atšalusią tešlą išimame, imame į rankas po nedidelį gabalėlį, išvoliojame ant stalo maždaug 7 centimetrų ilgio ‘dešrelę’ ir susukame rageliu. Suformuotus ragelius išdėliojame ant kepimo skardos. Kepame maždaug 10-12 minučių, kol gražiai paruduoja. Apibarstome cukraus pudra.

Skanaus, Gabrielė.

g-blogas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis

Daugelis kepenėles troškina su grietinėle, bet iš jų galima puikiai pagaminti skanias salotas. Būtinai išbandykite.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų sriuba su jogurtu ir kmynais (2)

Ši „šilkinė“ morkų sriuba gardinta tik įprastais prieskoniais ir patiekta su jogurtu. Sriuba lengva, greitai paruošiama.

Morkų pyragas su razinomis ir kakavine glazūra (4)

Rudeninių spalvų turtingo skonio pyragas.

Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa

Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite.

Tortas „Paukščių Pienas“ (1)

Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.