Trapūs vaniliniai rageliai

 (5)
Pyragaičiai labai trapūs, tiesiog tirpsta burnoje. Nežinau kodėl vokiečiai juos vadina vaniliniais, o ne riešutiniais.
© g-blogas.lt nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šie vaniliniai sausainėliai dažniausiai gaminami su tikru sviestu ir maltais migdolais. Aš šį kartą naudojau lazdyno riešutų ir migdolų mišinį, o margariną pasirinkau, nes skubėjau - jis greičiau sušyla ir pasidaro minkštas. Nepastebėjau jokio skonio skirtumo tarp maniškių sausainėlių ir iškeptų su sviestu. Pyragaičiai labai trapūs, tiesiog tirpsta burnoje. Nežinau kodėl vokiečiai juos vadina vaniliniais, o ne riešutiniais. Aš, kitą kartą, dar įpilsiu riešutų esencijos, manau, kad ji čia labai tiktų.

Reikės:

275 g miltų;
200 g margarino kepiniams;
100 g maltų riešutų;
75 g cukraus;
1 v.š. vanilės ekstrakto;
1 žiupsnelio druskos;
2 kiaušinių trynių;
cukraus pudros.

Trapūs vaniliniai rageliai
© g-blogas.lt nuotr.

Gaminame

* Margariną išsukame su cukrumi, druska, vanilės ekstraktu ir kiaušinių tryniais. Įmaišome maltus riešutus, po truputį beriame miltus ir užminkome nelipnią tešlą. Apdengiame maistine plėvele ir pusvalandžiui pastatome į šaldytuvą.

* Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Atšalusią tešlą išimame, imame į rankas po nedidelį gabalėlį, išvoliojame ant stalo maždaug 7 centimetrų ilgio ‘dešrelę’ ir susukame rageliu. Suformuotus ragelius išdėliojame ant kepimo skardos. Kepame maždaug 10-12 minučių, kol gražiai paruduoja. Apibarstome cukraus pudra.

Skanaus, Gabrielė.

g-blogas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Tradiciniai Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu

Koldūnus, užuot išvirus, galima apkepti su dviejų rūšių sūriu ir špinatais ir gauti labai neblogą rezultatą. O jei dar virtinukai naminiai…

Mielinės pusryčių bandelės

Šias bandeles kepu, tešlą paruošusi iš vakaro. Būtinai valgome šviežias, ką tik iš orkaitės ištrauktas.

Firminis obuolių pyragas (1)

Obuoliai krituoliai tiesiog prašosi į krepšį, o išsiilgusieji rudeninio obuolinio skonio tiesiog reikalauja šio pyrago. Kasdien.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę (1)

Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani.

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.