Trapūs vaniliniai rageliai

 (5)
Pyragaičiai labai trapūs, tiesiog tirpsta burnoje. Nežinau kodėl vokiečiai juos vadina vaniliniais, o ne riešutiniais.
Trapūs vaniliniai rageliai
© g-blogas.lt nuotr.

Šie vaniliniai sausainėliai dažniausiai gaminami su tikru sviestu ir maltais migdolais. Aš šį kartą naudojau lazdyno riešutų ir migdolų mišinį, o margariną pasirinkau, nes skubėjau - jis greičiau sušyla ir pasidaro minkštas. Nepastebėjau jokio skonio skirtumo tarp maniškių sausainėlių ir iškeptų su sviestu. Pyragaičiai labai trapūs, tiesiog tirpsta burnoje. Nežinau kodėl vokiečiai juos vadina vaniliniais, o ne riešutiniais. Aš, kitą kartą, dar įpilsiu riešutų esencijos, manau, kad ji čia labai tiktų.

Reikės:

275 g miltų;
200 g margarino kepiniams;
100 g maltų riešutų;
75 g cukraus;
1 v.š. vanilės ekstrakto;
1 žiupsnelio druskos;
2 kiaušinių trynių;
cukraus pudros.

Trapūs vaniliniai rageliai
© g-blogas.lt nuotr.

Gaminame

* Margariną išsukame su cukrumi, druska, vanilės ekstraktu ir kiaušinių tryniais. Įmaišome maltus riešutus, po truputį beriame miltus ir užminkome nelipnią tešlą. Apdengiame maistine plėvele ir pusvalandžiui pastatome į šaldytuvą.

* Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Atšalusią tešlą išimame, imame į rankas po nedidelį gabalėlį, išvoliojame ant stalo maždaug 7 centimetrų ilgio ‘dešrelę’ ir susukame rageliu. Suformuotus ragelius išdėliojame ant kepimo skardos. Kepame maždaug 10-12 minučių, kol gražiai paruduoja. Apibarstome cukraus pudra.

Skanaus, Gabrielė.

g-blogas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Kepta vištiena garstyčių marinate

Nesudėtingas marinatas, bet labai skanus, ir vištiena bus pikantiško skonio.

Gaivus jogurto ir agurkų padažas

Šįkart norisi pasiūlyti kai ką nuostabaus! Neatsibostantis, gaivinantis, lengvai pagaminamas ir prie daug ko tinkantis padažas, kurį lengva patobulinti ir pritaikyti savo skoniams.

Konservai žiemai - perlinių kruopų sriuba su agurkais (7)

Tai pirmas kartas, kai sriubą ruošiau žiemai. Iš tikrųjų labai gera idėja, „pavargsti" vieną dieną prie puodo ir turi atsargų ilgam.

Kodėl tobula kava skrudinama lėtai?

Kava yra lėta ir įnoringa. Kol šiltų kraštų šalyse kavamedžiai iš lėto sunokina raudonas uogas, prabėga šešetas mėnesių. Dar tiek pat užtrunka, kol ūkininkai surinktas kavos pupeles kruopščiai išplauna, išdžiovina ir palieka susigulėti.

Energijos užtaisas - bananų ir braškių kokteilis (2)

Karštis gerai, bet šaltas gaivinantis gėrimas karštą dieną yra dar geriau. Kaip aš džiaugiuosi, kad pagaliau prasidėjo braškių sezonas. Anądien turguje jau gavau lietuviškų braškyčių. Matyt, pradėsiu į turgų važinėti kasdien ir kaskart namo grįšiu saldžių raudonų uogų pilnais maišais. Vasara !!!

Špinatų pesto

Tradicinis itališkas pesto daromas su bazilikais, bet aš turėjau špinatų, kuriuos reikėjo sunaudoti - man patiko dar labiau, nei su bazilikais. Riešutus galite naudoti ir kitus, pvz. anakardžių.

Cinamoninis rabarbarų pyragas

Greitas ir skanus pyragas, ypač šiltas ir su ledu kaušeliu!

Renkatės putojantį vyną prie patiekalo? Atkreipkite dėmesį į cukrų

Visi putojantys vynai turi tam tikrą cukraus kiekį. Todėl jie skirstomi į saldų, pusiau sausą, sausą ir briutą.

Minkštas ir purus vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Tuno užtepėlė (1)

Skanūs sumuštinukai vėlyviems pusryčiams, lengvai vakarienei ar šiaip kokiai progai, kai galite ją patiekti ant mažų skrebučių, kaip vieno kąsnio užkandėlę.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (14)

Šis marinatas pagal receptą buvo naudojamas cukinijoms, bet tinka ir agurkams bei kitoms daržovėms – agurkai bus saldžiarūgščiai.

Varškės apkepas

Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.

Vištienos troškinys su pupelėmis ir kukurūzais (1)

Įvairūs troškinukai ypač tinkami vėsesniu oru, todėl šiandien siūlau pasigaminti gardų ir šiek tiek aštrų vištienos troškinuką.

Varškės pyragas (1)

Paprastas varškės pyragas, pagardintas „Twix“ saldainiais. Labai skanu, tik kitą kartą saldainių dėčiau dvigubai daugiau. Galima dėti ir kitokių saldainių ar šokoladukų, o galima ir visai nedėti.
Št lie. 02d.
17°...30°
Sk lie. 03d.
15°...29°
Pr lie. 04d.
12°...20°
An lie. 05d.
13°...20°
Tr lie. 06d.
13°...19°