Tradicinis tinginys be pieno produktų

 (5)
Naminį tinginį aš labai mėgstu, laaaabai, bet pradėjus riboti pieno produktus, supratau, kad šito skanėsto teks atsisakyti.
© Deimantės Matulevičės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Į mano tradicinio tinginio receptą įeidavo pakelis (200 g) gero sviesto, skardinė kondensuoto pieno, ir nemaniau, kad be šių ingredientų apskritai galima pagaminti skanų tinginį. Bet gi čia į pagalbą atėjo ir įkvėpimo suteikė „Storo pomidoro“ įrašas su dviem tinginio receptais.

Mano gamintai tinginio versijai be pieno produktų reikės:

* 600 g „Gaidelio“ sausainių (galite dėti „Selga“, jie saldesni)
* 1 skardinė tiršto kokosų pieno (naudojau tik tirštąją dalį, vandenį nupyliau)
* 200 g juodojo šokolado (naudojau skirtą kepiniams)
* 1 valgomasis šaukštas geros kakavos (galima ir nedėti)
* kokoso drožlių (galite dėti tai, ką labiausiai mėgstate – cukatas, razinas, riešutus, zefyriukus ir t.t.)
* galima dėti cukraus/klevų sirupo ar kito saldiklio (aš nedėjau)

Tradicinis tinginys be pieno produktų
© Deimantės Matulevičės nuotr.

Gaminame

* Dideliame puode išlydome šokoladą, sudedame kokosų pieną, kakavą, maišome iki tolygios masės. Galima paragauti ir pridėti saldiklio jeigu jaučiate, kad trūksta. Į masę suberiame sulaužytus sausainius su pasirinktais priedais, gerai išmaisome, kad sausainiai pasidengtų šokoladine mase. Jeigu matote, kad masė skystoka, pridėkite dar sausainių.

Tradicinis tinginys be pieno produktų
© Deimantės Matulevičės nuotr.

* Indą, kuriame laikysime tinginį, išklojame maistine plėvele, sukrečiame masę, išlyginame ir dedame į šaldytuvą. Man asmeniškai, kuo tinginys ilgiau pastovėjęs, tuo skanesnis. Kitą rytą jau mėgaujamės labai skaniu, labai šokoladiniu tinginiu, su puodeliu kavos.

Tradicinis tinginys be pieno produktų
© Deimantės Matulevičės nuotr.

P.S. tikrai netikėjau, kad tinginys gausis toks pats skanus, kaip ir tradicinis. Jam nieko netrūksta – nei riebumo, nei saldumo, o ir pats skonis turtingesnis. Tikrai rekomenduoju išbandyti!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Grybų tarta

Lengvas, skanus, vegetariškas patiekalas Jūsų pietums.

Skanieji bulviniai blynai su varške

Tikrai puikus patiekalas!

Karamelinis riešutų pyragas

Riešutai ir karamelė - ar gali būti tobuliau? Mūsų šeimoje švenčių be šio pyrago nebūna, o kartais kepu jį dovanoms.

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.

Naminė pica su dešrelėmis ir daržovėmis

Ne kartą teko įsitikinti, kad namie kepta pica visuomet pateisina lūkesčius, nes tai tik jūsų pasirinkti mėgstami ingridientai. Ir nors kartais atrodo dedi tą patį, bet kas kartą ji gaunasi vis skirtinga.

Pyragėliai su obuoliais

Prieš kelias savaites dalyvavau TV laidoje apie maisto gamybą, ir žinote ką? Galutinai užsitvirtinau sau, kad tai, ką gaminu aš, iš šono daugeliui atrodo labai sudėtinga. Gaila, kad montažo metu prapuolė keletas esminių dalykų, kuriuos pasakojau apie tai, kodėl man viskas taip paprasta.

Šventinis obuolių pyragas

Ypatingiems svečiams ar tiesiog sau, mylimai.

Kiaulienos pjausniai

Tai gana paprastas, nesudėtingas kiaulienos pjausnių receptas.

Gardieji grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Kondensuoto pieno pyragas su persikais

Minkštas, skanus, paprastas kondensuoto pieno pyragas su konservuotais persikais.