Tradicinis tinginys be pieno produktų

 (5)
Naminį tinginį aš labai mėgstu, laaaabai, bet pradėjus riboti pieno produktus, supratau, kad šito skanėsto teks atsisakyti.
© Deimantės Matulevičės nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Į mano tradicinio tinginio receptą įeidavo pakelis (200 g) gero sviesto, skardinė kondensuoto pieno, ir nemaniau, kad be šių ingredientų apskritai galima pagaminti skanų tinginį. Bet gi čia į pagalbą atėjo ir įkvėpimo suteikė „Storo pomidoro“ įrašas su dviem tinginio receptais.

Mano gamintai tinginio versijai be pieno produktų reikės:

* 600 g „Gaidelio“ sausainių (galite dėti „Selga“, jie saldesni)
* 1 skardinė tiršto kokosų pieno (naudojau tik tirštąją dalį, vandenį nupyliau)
* 200 g juodojo šokolado (naudojau skirtą kepiniams)
* 1 valgomasis šaukštas geros kakavos (galima ir nedėti)
* kokoso drožlių (galite dėti tai, ką labiausiai mėgstate – cukatas, razinas, riešutus, zefyriukus ir t.t.)
* galima dėti cukraus/klevų sirupo ar kito saldiklio (aš nedėjau)

Tradicinis tinginys be pieno produktų
© Deimantės Matulevičės nuotr.

Gaminame

* Dideliame puode išlydome šokoladą, sudedame kokosų pieną, kakavą, maišome iki tolygios masės. Galima paragauti ir pridėti saldiklio jeigu jaučiate, kad trūksta. Į masę suberiame sulaužytus sausainius su pasirinktais priedais, gerai išmaisome, kad sausainiai pasidengtų šokoladine mase. Jeigu matote, kad masė skystoka, pridėkite dar sausainių.

Tradicinis tinginys be pieno produktų
© Deimantės Matulevičės nuotr.

* Indą, kuriame laikysime tinginį, išklojame maistine plėvele, sukrečiame masę, išlyginame ir dedame į šaldytuvą. Man asmeniškai, kuo tinginys ilgiau pastovėjęs, tuo skanesnis. Kitą rytą jau mėgaujamės labai skaniu, labai šokoladiniu tinginiu, su puodeliu kavos.

Tradicinis tinginys be pieno produktų
© Deimantės Matulevičės nuotr.

P.S. tikrai netikėjau, kad tinginys gausis toks pats skanus, kaip ir tradicinis. Jam nieko netrūksta – nei riebumo, nei saldumo, o ir pats skonis turtingesnis. Tikrai rekomenduoju išbandyti!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Sausas agurkų raugimo būdas - valgysite jau po 3 val.

Būna, kad šviežiai raugintų agurkėlių užsimanote šiandien. Bet vakar anei užvakar jų neparaugėte... Išeitis yra!

Traškūs senoviniai vafliai

Saulėtą vasaros rytą susigundykite praleisti virtuvėje: tyla ir ramybė, šviesioje virtuvėje ant grindų besivoliojanti saulė, šviežios kavos kvapas ir naminiai pusryčiai. Senoviniai pusryčiai. Tiesiog visas senoviškų vaflių kepimo ritualas.

Minkštos varškės spurgytės

Pasigaminkite gardžių varškės spurgyčių.

Be galo skani namuose sūdyta skumbrė su krapais ir kadagio uogomis

Pagaminti nesudėtinga, o skonis kaip restorane!

Vasariškas kalakutienos kepeninės receptas

Ši kepeninė tiesiog tirpsta burnoje kartu su sproginėjančiomis uogomis.

Bruknių pyragėliai su burnoje tirpstančia tešla

Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas morkų pyragas

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą.

Gardieji bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.