Tortas „Paukščių Pienas“

 (1)
Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Biskvitus sulaisčiau kakava, šiek tiek pakeičiau produktų kiekius ir gaminimo eigą, o į torto kremą pripjausčiau „Paukščių pieno“ saldainių. Rezultatas Jums prieš akis. Tortas labai purus, išties primena vieną didelį saldainį.

Biskvitus kepiau ir patį tortą rinkau 26 cm skersmens tortinėje.

Biskvitams reikės:

4 didelių kiaušinių;
180 g cukraus;
180 g miltų;
šlakelio saldintos kakavos biskvitų sulaistymui.

Kremui:

9 didelių kiaušinių;
žiupsnelio druskos;
300 g cukraus;
40 g želatinos;
200 ml pieno;
300 g sviesto;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
160 g saldainių „Paukščių pienas“.

Glaistui:

4 v.š. nesaldintos kakavos miltelių;
3 v.š. pieno;
50 g sviesto;
100 g cukraus.

* PASIRUOŠIAM BISKVITUS. Kiaušinius išplakam su cukrum ir miltais. Tešlą padaliname į dvi lygias dalis. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Tortinėje, išklotoje kepimo popieriumi, po vieną iškepame biskvitus. Paliekame atvėsti, o tada sulaistom saldinta kakava. Atidedame.

* KREMAS. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir standžiai išplakame su žiupsneliu druskos. Pastatome į šaldytuvą.

* Želatiną užpilame šiltu vandeniu, kad vos apsemtų, paliekame išbrinkti.

* Sviestą ištirpdome, atvėsiname, sudedame trynius, cukrų, vanilę ir pieną. Viską plakame, kol gauname vientisą masę, tada supilame ją į puodą ir maišant kaitiname, kol užverda. Nukeliame nuo kaitros. Sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ji ištirpsta. Kai gauname vientisą kremą, paliekame jį atvėsti iki kambario temperatūros, o tada įplakame standžius baltymus.

* TORTO RINKIMAS. Į tortinę, išklotą kepimo popieriumi, dedame vieną biskvitą. Ant viršaus supilame kremą, užbarstome pasmulkintus Paukščių Pieno saldainius ir uždengiame antru biskvitu. Pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms, kol tortas sustingsta.

* GLAISTAS. Į mažą prikaistuvį sudedame visus glaistui skirtus ingredientus. Ant vidutinės kaitros kaitiname ir maišome, kol gausime vientisą kremą. Šiek tiek jį pravėsiname ir apliejame juo sutvirtėjusį tortą.

Skanaus!

g-blogas.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Labai paprastas ir greitas pyragas su braškėmis

Pustrapės tešlos pyragas su citrininiu kremu ir braškėmis.

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Pradedame ruošti atsargas žiemai.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Naminiai maskarponės sūrio ledai

Tai švelnūs, riebūs, tiršti, labai skanūs ir baisiai geri ledai.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.

Greitai pagaminami, maistingi ir sveiki pietūs

Ne visada turime daug laiko sukiotis prie viryklės. Tokiomis dienomis stengiuosi, kad nei mano pačios, nei šeimos mityba nenukentėtų ir visgi pietums valgytume sveiką bei maistingą maistą. Šiandien dalinuosi tokiu greitu receptuku, kuris mane dažnai išgelbėja. Tikiu, jis pravers ir jums.

Labai skanus uogų tiramisu

Šio savaitgalio desertas pas mus buvo uogų tiramisu. Pirminė braškių tiramisu idėja persimainė į įvairių uogų tiramisu. Daugiau spalvų, daugiau skonių, daugiau įvairovės ir vitaminų. Nieko netrūksta... Laaaabai skanu!