Tortas „Paukščių Pienas“

 (1)
Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Biskvitus sulaisčiau kakava, šiek tiek pakeičiau produktų kiekius ir gaminimo eigą, o į torto kremą pripjausčiau „Paukščių pieno“ saldainių. Rezultatas Jums prieš akis. Tortas labai purus, išties primena vieną didelį saldainį.

Biskvitus kepiau ir patį tortą rinkau 26 cm skersmens tortinėje.

Biskvitams reikės:

4 didelių kiaušinių;
180 g cukraus;
180 g miltų;
šlakelio saldintos kakavos biskvitų sulaistymui.

Kremui:

9 didelių kiaušinių;
žiupsnelio druskos;
300 g cukraus;
40 g želatinos;
200 ml pieno;
300 g sviesto;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
160 g saldainių „Paukščių pienas“.

Glaistui:

4 v.š. nesaldintos kakavos miltelių;
3 v.š. pieno;
50 g sviesto;
100 g cukraus.

* PASIRUOŠIAM BISKVITUS. Kiaušinius išplakam su cukrum ir miltais. Tešlą padaliname į dvi lygias dalis. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Tortinėje, išklotoje kepimo popieriumi, po vieną iškepame biskvitus. Paliekame atvėsti, o tada sulaistom saldinta kakava. Atidedame.

* KREMAS. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir standžiai išplakame su žiupsneliu druskos. Pastatome į šaldytuvą.

* Želatiną užpilame šiltu vandeniu, kad vos apsemtų, paliekame išbrinkti.

* Sviestą ištirpdome, atvėsiname, sudedame trynius, cukrų, vanilę ir pieną. Viską plakame, kol gauname vientisą masę, tada supilame ją į puodą ir maišant kaitiname, kol užverda. Nukeliame nuo kaitros. Sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ji ištirpsta. Kai gauname vientisą kremą, paliekame jį atvėsti iki kambario temperatūros, o tada įplakame standžius baltymus.

* TORTO RINKIMAS. Į tortinę, išklotą kepimo popieriumi, dedame vieną biskvitą. Ant viršaus supilame kremą, užbarstome pasmulkintus Paukščių Pieno saldainius ir uždengiame antru biskvitu. Pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms, kol tortas sustingsta.

* GLAISTAS. Į mažą prikaistuvį sudedame visus glaistui skirtus ingredientus. Ant vidutinės kaitros kaitiname ir maišome, kol gausime vientisą kremą. Šiek tiek jį pravėsiname ir apliejame juo sutvirtėjusį tortą.

Skanaus!

g-blogas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gurmaniškame vakarėlyje apsilankė retai viešumoje matomi atlikėjai Frankoniai (1)

Žinomi vilniečiai nepraleido unikalios galimybės susitikti su ypatinga viešnia iš Monako – verslininke, filantrope Nathalie Julien, remiančia meno, sporto bei labdaringus renginius.

Tiesiog burnoje tirpstantis varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Greita ir labai skanu – grikių kotletai

Prisiminiau labai seniai bekeptus grikių kotletus. O Jūs mėgstate grikius? Jei taip, – receptas žemiau.

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis

Daugelis kepenėles troškina su grietinėle, bet iš jų galima puikiai pagaminti skanias salotas. Būtinai išbandykite.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų sriuba su jogurtu ir kmynais (2)

Ši „šilkinė“ morkų sriuba gardinta tik įprastais prieskoniais ir patiekta su jogurtu. Sriuba lengva, greitai paruošiama.