Tortas „Paukščių Pienas“

 (1)
Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Biskvitus sulaisčiau kakava, šiek tiek pakeičiau produktų kiekius ir gaminimo eigą, o į torto kremą pripjausčiau „Paukščių pieno“ saldainių. Rezultatas Jums prieš akis. Tortas labai purus, išties primena vieną didelį saldainį.

Biskvitus kepiau ir patį tortą rinkau 26 cm skersmens tortinėje.

Biskvitams reikės:

4 didelių kiaušinių;
180 g cukraus;
180 g miltų;
šlakelio saldintos kakavos biskvitų sulaistymui.

Kremui:

9 didelių kiaušinių;
žiupsnelio druskos;
300 g cukraus;
40 g želatinos;
200 ml pieno;
300 g sviesto;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
160 g saldainių „Paukščių pienas“.

Glaistui:

4 v.š. nesaldintos kakavos miltelių;
3 v.š. pieno;
50 g sviesto;
100 g cukraus.

* PASIRUOŠIAM BISKVITUS. Kiaušinius išplakam su cukrum ir miltais. Tešlą padaliname į dvi lygias dalis. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Tortinėje, išklotoje kepimo popieriumi, po vieną iškepame biskvitus. Paliekame atvėsti, o tada sulaistom saldinta kakava. Atidedame.

* KREMAS. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir standžiai išplakame su žiupsneliu druskos. Pastatome į šaldytuvą.

* Želatiną užpilame šiltu vandeniu, kad vos apsemtų, paliekame išbrinkti.

* Sviestą ištirpdome, atvėsiname, sudedame trynius, cukrų, vanilę ir pieną. Viską plakame, kol gauname vientisą masę, tada supilame ją į puodą ir maišant kaitiname, kol užverda. Nukeliame nuo kaitros. Sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ji ištirpsta. Kai gauname vientisą kremą, paliekame jį atvėsti iki kambario temperatūros, o tada įplakame standžius baltymus.

* TORTO RINKIMAS. Į tortinę, išklotą kepimo popieriumi, dedame vieną biskvitą. Ant viršaus supilame kremą, užbarstome pasmulkintus Paukščių Pieno saldainius ir uždengiame antru biskvitu. Pastatome į šaldytuvą kelioms valandoms, kol tortas sustingsta.

* GLAISTAS. Į mažą prikaistuvį sudedame visus glaistui skirtus ingredientus. Ant vidutinės kaitros kaitiname ir maišome, kol gausime vientisą kremą. Šiek tiek jį pravėsiname ir apliejame juo sutvirtėjusį tortą.

Skanaus!

g-blogas.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Uzbekiškas plovas su vištiena

Kam teko ragauti uzbeko paruoštą plovą, žino, kad jo skonis smarkiai skiriasi nuo mums įprasto. Dauguma pripažins: uzbekiškas plovas yra be galo skanus.

Ypatingai dienai – išskirtinės vaišės

Gimtadienis, jubiliejus, vestuvės, Velykos ar Kalėdos – svarbios šventės proga stalą dažnai puošia nepakeičiami lietuviški skanėstai.

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Užgavėnėms – 5 blynų receptai

Užgavėnės! Net jei nevysite šiandien žiemos, blynų prisikirsti – būtina! Ir pamaitinti ne tik šeimą, bet ir į duris pasibeldusius persirengėlius.