Tobulas pyragas su varške

Pyragas gardus, nėra itin saldus. Varškė čia – karalienė. Aš saviškę gerai sutryniau, tačiau kitą kartą palikčiau rupesnę, ne tokią kreminę.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- Bulvių daigai gali išgydyti astmą ir vėžį
- A. Čelentano: gyvenimo moteris, meilės nuotykiai ir netradicinės orientacijos dukra
- Šakočio pyragas, kokį ne gėda ir ant Velykų stalo padėti
- Madingiausias sezono drabužis ir 25 jo variacijos
- Kopūstų dieta – plokščias pilvas per 14 dienų
- Moteriai per gyvenimą užtenka 6 porų batų. Ar turite visas?

Kepinio receptas įtartinai panašus į dabar tokį populiarų - „Tobulą varškės pyragą“, na, bet mano užrašuose (receptu vėlgi dalinosi mano anyta) jis pūpso kaip „Kūmos pyragas“. Prisipažinsiu, kad pyragų pavadinimai man praktiškai nerūpi. Dažnai kepu viską, kas pasitaiko, ko dar nesu bandžiusi, o smagiausia dalimi laikau ragavimą. Nesu kokia nors kepinių snobė, tiesiog paprasta šeimininkė.

Reikės:

550 g varškės;
250 g miltų;
3 kiaušinių;
200 g cukraus;
390 g saldaus kondensuoto pieno;
2 v.š. kakavos miltelių;
165 g riebios grietinės;
200 g sviesto.

g-blogas.lt nuotr.

Gaminame

* Miltus sumaišome su cukrumi ir kakava. Įtarkuojame sviestą ir rankomis viską sutriname iki vienodo dydžio trupinukų. Įmaišome grietinę.

* Pusę tešlos sudedame į 26cm skersmens tortinę, paviršių išlyginame. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, kepame 15 minučių.

* Varškę pertriname per sietelį ir suplakame su kondensuotu pienu bei kiaušiniais. Gautą masę supilame ant apkepusio pyrago pagrindo. Pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 10 minučių.

* Pakeptą pyragą ištraukiame, ant viršaus šaukšteliu išdėliojame likusią tešlą. Vėl pašauname kepti. Po pusvalandžio, išimame iš orkaitės, leidžiame atvėsti. Kelias valandas palaikome šaldytuve, o tada jau skanaujame.

Su meile, Gabrielė

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis