Tobula mielinė tešla bandelėms

Bandelės ar pyragai su vaisiais, uogiene ar varške, mėsa, lašinukais, grybais, ryžiais ar kopūstais… Mmm…

Įdarai, žinia, yra skonio reikalas, vis tik skonio pagrindas – teisinga tešla. Sumaniau atskirai aprašyti pačios paprasčiausios iš visų man žinomų tešlų receptą. Pagirtinas yra ne tik tešlos paruošimo paprastumas ir greitis, bet ir gaminių iš jos skonis, nerandu kito žodžio apibūdintį jį, kaip tik tobulas!


Reikės:


3 st. kvietinių miltų


1 st. kefyro


0,5 st. aliejaus (nepagailėkite gero, nerafinuoto)


11 g sausų mielių


1 a.š. druskos


1 v.š. baltojo cukraus



kumucia.wordpress.com nuotr.


Gaminame

* Kefyrą ir aliejų sumaišau puode, jei produktai buvo šaldytuve, tuomet puodą bent 10 min. dedu į orkaitę ir jungiu pačią minimaliausią kaitrą. Tada sudedu visus likusius produktus ir užminkau tešlą. Tešla minkosi greitai ir galop nebelimpa nei prie rankų nei prie puodo sienelių. Puodą pridengiu virtuviniu rankšluosčiu ir palieku pusvalandžiui. Jį išnaudoju įdaro pasiruošimui. Beje, mano mėgstamiausios bandelės su ryžiais ir virtais kiaušiniais.

* Po pusvalandžio tešlą dedu ant darbastalio, pyragams kočioju lakštus, o bandelėms atplėšiu reikalingo dydžio gabaliukus ir iškočioju juos arba plonai išploju delnuose.

* Jei kepu bandeles su įvairiais įdarais, tuomet kiekvienam įdarui sugalvoju kitokią formą, pvz., su varške – apvalios, su lašinukais – pailgos.

* Prieš pat dedantį orkaitę, gaminius patepu plaktu kiaušiniu. Saldžius gaminius galima pabarstyti perliniu ar ruduoju cukrumi, o sūresnius – įvairiomis sėklomis ar džiovintomis žolelėmis. Bandelės su lašinukais tiesiog prašo kmynų pabarsto.

Ši tešla turi svarbią geros kokybės taisyklę: paruoštus pyragus ar bandeles reikia dėti į šaltą orkaitę. Tik tuomet jungiu 170-180 C ir laukiu, kol tešla iškils ir apskrus. Pyragams reikės apie 40-50 min,. bandelėms (priklausomai nuo jų dydžio) – 30-50 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis