Tobula mielinė tešla bandelėms

 (15)
Bandelės ar pyragai su vaisiais, uogiene ar varške, mėsa, lašinukais, grybais, ryžiais ar kopūstais… Mmm…
© kumucia.wordpress.com nuotr.

Įdarai, žinia, yra skonio reikalas, vis tik skonio pagrindas – teisinga tešla. Sumaniau atskirai aprašyti pačios paprasčiausios iš visų man žinomų tešlų receptą. Pagirtinas yra ne tik tešlos paruošimo paprastumas ir greitis, bet ir gaminių iš jos skonis, nerandu kito žodžio apibūdintį jį, kaip tik tobulas!

Reikės:

3 st. kvietinių miltų
1 st. kefyro
0,5 st. aliejaus (nepagailėkite gero, nerafinuoto)
11 g sausų mielių
1 a.š. druskos
1 v.š. baltojo cukraus

Tobula mielinė tešla bandelėms
© kumucia.wordpress.com nuotr.

Gaminame

* Kefyrą ir aliejų sumaišau puode, jei produktai buvo šaldytuve, tuomet puodą bent 10 min. dedu į orkaitę ir jungiu pačią minimaliausią kaitrą. Tada sudedu visus likusius produktus ir užminkau tešlą. Tešla minkosi greitai ir galop nebelimpa nei prie rankų nei prie puodo sienelių. Puodą pridengiu virtuviniu rankšluosčiu ir palieku pusvalandžiui. Jį išnaudoju įdaro pasiruošimui. Beje, mano mėgstamiausios bandelės su ryžiais ir virtais kiaušiniais.

* Po pusvalandžio tešlą dedu ant darbastalio, pyragams kočioju lakštus, o bandelėms atplėšiu reikalingo dydžio gabaliukus ir iškočioju juos arba plonai išploju delnuose.

* Jei kepu bandeles su įvairiais įdarais, tuomet kiekvienam įdarui sugalvoju kitokią formą, pvz., su varške – apvalios, su lašinukais – pailgos.

* Prieš pat dedantį orkaitę, gaminius patepu plaktu kiaušiniu. Saldžius gaminius galima pabarstyti perliniu ar ruduoju cukrumi, o sūresnius – įvairiomis sėklomis ar džiovintomis žolelėmis. Bandelės su lašinukais tiesiog prašo kmynų pabarsto.

Ši tešla turi svarbią geros kokybės taisyklę: paruoštus pyragus ar bandeles reikia dėti į šaltą orkaitę. Tik tuomet jungiu 170-180 C ir laukiu, kol tešla iškils ir apskrus. Pyragams reikės apie 40-50 min,. bandelėms (priklausomai nuo jų dydžio) – 30-50 min.

kumucia.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Labai skanus citrinų keksas

Skanus citrinų keksas su citrinų sirupu.

Trapūs naminiai žagarėliai (1)

Palepinkite vaikus ir pasilepinkite patys savaitgalį puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu.

Obuolių pyragas (be kiaušinių) (6)

Šio pyrago pavadinimų radau įvairių - vienur vadinamas vengrišku, kitur Varšuvos obuolių pyragu. Įdomiausia yra tai, kad šis pyragas kepamas be tešlos!

Česnakinės bandelės

Bandelės mano virtuvėje karaliavo seniai, o ypač mielinės tešlos. Ta proga, kad šiandien gaminau čili troškinį, tad vietoje pirktinio prancūziško batono, iškepiau pikantiškų gardėsių. Bandelės labai skanios, paviršius traškus, o vidus purus ir minkštas. Jau senai norėjau jas kepti, bet tik dabar atėjo laikas, vis kažkoks kitas kepinys jas išstumdavo, bet ne šiandien!

Kepta vištiena garstyčių marinate

Nesudėtingas, bet labai skanus marinatas, o vištiena bus pikantiško skonio.

Varškės sausainiai "Bučinukai"

Receptas, kurį rasite turbūt kiekviename receptų tinklaraštyje, bet aš populiarius receptus dažniausiai išbandau paskutinė. Kitą kartą į vidų įdėčiau tarkuoto obuolio.

Bananiniai varškėtukai

Minkštučiai bananiniai varškėtukai! Purūs, minkšti ir žinoma labai skanūs!

Mielinis pyragas su obuoliais ir uogiene

Mielinei tešlai galima būtų skirti atskirą rubriką, tiek daug yra jos paruošimo receptų ir patarimų. Labai mėgstu gaminti tešlą su šviežiomis mielėmis, tada taip gražiai tešla pučiasi, lipa lauk iš puodo. Tačiau yra ir daug paprastesnių ir greičiau paruošiamų tešlų, ir štai viena jų yra obuolinė–brukninė variacija.

Paprasti keksiukai

Bazinis keksiukų receptas.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (4)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Veganiška pica – ją pasigaminti galite ir jūs

Duris atvėrusi vienintelė Baltijos šalyse veganiška picerija žada nustebinti klientus, ir ne tik veganus.

2 kulinaro patarimai, kaip paruošti tobulus barščius. RECEPTAS (1)

Nors barščių sriubos pagrindą sudaro burokėliai, tačiau, kaip byloja lietuvių priežodis, „barščiai vienu vardu, bet ne visi gardu“. Vadinasi, šios sriubos skonis priklauso ne tik nuo šeimininko, kuris sukasi virtuvėje, bet ir nuo ingredientų bei prieskonių, kurie yra naudojami. Kaip pasigaminti tobulus barščius?

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena (3)

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.