Tinklaraštininkės Renatos Ničajienės trupiniuotis su braškėmis ir rabarbarais, keptas kepsninėje

Pagal šį receptą galima kepti ir paprastoje orkaitėje.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Manote, jog desertą ar pyragą galima iškepti tik namų orkaitėje? Nieko panašaus, trupiniuotis kuo puikiausias iškepa ir lauko kepsninėje su dangčiu.

Šį sezoninį rabarbarų ir braškių trupiniuotį ruošiau net iš trigubos porcijos ir nei vieno neliko, ragavusiems tikrai labai patiko. Tokį trupiniuotį, kepant kas sezoną ir keičiant ingredientus, galima iškepti vis kitokio skonio: liepą – su aromatingais juodaisiais serbentais, rugpjūtį – su pirmaisais obuoliais ir geruogėmis, o rugsėjį – su kriaušėmis ir spanguolėmis.

Tinklaraštininkės Renatos Ničajienės trupiniuotis su braškėmis ir rabarbarais, keptas kepsninėje
© Asmeninio albumo nuotr.

Recepto proporcijos išliks tokios pačios, skirsis tik sezoniniai pyrago ingredientai. Tradicinis britiškas trupiniuotis crumble ruošiamas su kvietiniais miltais, šiame recepte juos siūlau pakeisti avižiniais dribsniais ir migdolų miltais. Kepsninėje desertus patogiausia kepti specialiuose folijos krepšeliuose arba keramikiniuose indeliuose.

Kepsninėje tokius desertus kepti labai patogu, belieka tik susireguliuoti kepsninės temperatūrą iki 180-200 laipsnių, uždengti dangtį ir mėgautis bendravimu su svečiais laukiant, kol iškeps desertas.

Tinklaraštininkės Renatos Ničajienės trupiniuotis su braškėmis ir rabarbarais, keptas kepsninėje
© Asmeninio albumo nuotr.

Kiekis: 25 nedideli indeliai
Gaminimo laikas: 40 min.

Sudėtis

1 kg braškių
1 kg rabarbarų
200 g rudojo cukraus
2 šaukštelių vanilės ekstrakto
Trupiniams:
200 g sviesto
250 g avižinių dribsnių
250 g migdolų miltų, arba maltų migdolų riešutų
200 rudojo cukraus
2 šaukštelių cinamono
Patiekti:
graikiško jogurto

Eiga

1. Braškes su rabarbarais nuplaukite. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais. Nuo braškių nuskabykite kotelius ir taip pat supjaustykite nedideliais gabaliukais. Paruoštas uogas su rabarbarais užpilkite cukrumi ir vanile bei išmaišykite.

2. Paruoškite trupinius. Naudokite kuo labiau sustingusį sviestą, jį sutarkuokite burokine tarka. Ant tarkuoto sviesto berkite avižinius dribsnius, migdolų miltus, cukrų ir cinamoną. Rankomis viską sumaigykite, kol pavirs į riebius trupinius.

Tinklaraštininkės Renatos Ničajienės trupiniuotis su braškėmis ir rabarbarais, keptas kepsninėje
© Asmeninio albumo nuotr.

3. Į nedideles folijos formeles (apie 100 ml) dėkite kelis šaukštus braškių su rabarbarais, o ant viršaus kelis šaukštus trupinių, taip užpildykite visas kepimo formeles.

4. Paruoškite kepsninę kepimui ant netiesioginės ugnies. Ant grotelių sudėliokite visas formeles su trupiniuočiais. Kepsninę uždenkite ir įkaitinkite iki 180-200 laipsnių karščio, kepkite apie 20 minučių, kol vaisiai pradės burbuliuoti, o trupiniai apskrus.

Tinklaraštininkės Renatos Ničajienės trupiniuotis su braškėmis ir rabarbarais, keptas kepsninėje
© Asmeninio albumo nuotr.

5. Iškepusius trupiniuočius atsargiai iškelkite iš kepsninės, pateikite dar šiltus, su šaukštu graikiško jogurto ant viršaus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardus sūrio kepsnys – vos iš 3 produktų!

Gal savaitgaliui kepsniukų? Ne riebių kiaulienos ar kiek pabodusių vištienos, bet… jo didenybės naminio sūrio (jei tokio neturite, kur gauti, tiks ir parduotuvinis). Taigi, šiandien siūlome bemėsius kepsnius, kurie skanumu visai nenusileidžia mėsingiesiems.

Labai paprastas ir greitas pyragas su braškėmis

Pustrapės tešlos pyragas su citrininiu kremu ir braškėmis.

Labai gardus nekeptas karamelinis pyragas

Paprastas, skanus, karamelinis sūrio pyragas su Snickers šokoladukais.

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Pradedame ruošti atsargas žiemai.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Naminiai maskarponės sūrio ledai

Tai švelnūs, riebūs, tiršti, labai skanūs ir baisiai geri ledai.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.