Tinginių cepelinai

Tobuli ir greitai paruošiami cepelinai. Pagaminti pavyko iš pirmo karto, o antras dublis - iš viso idealus!

Skaitomiausi straipsniai:
- Horoskopas 04.24-05.01: teigiamas tendencijas pajus net didžiausi pesimistai
- Princesės Dianos prosenelė – meilės trikampis ir šantažu atimtas kūdikis
- Soda grožiui - ir dantims balinti, ir inkštirams šalinti
- Nekeptas sausainių tortas

Patarimas - nepirkite varškės supakuotos pakeliuose po 200 g, nes cepelinų nepavyks išvirti. Varškė turi būti rupesnė, t.y. supakuota po 500 g.

Reikės:

500 g 9% varškės;
12 v.š. manų kruopų;
6-10 v.š. bulvių krakmolo;
1 kiaušinio;
žiupsnelis druskos;
vandens;

oditele.blogspot.com nuotr.
Įdarui:

~400 g kalakutienos faršo;
1 svogūno;
druskos, juodųjų pipirų.

Kaip gaminti

* Cepelinų masei skirtus produktus dedame į dubenį, vandens pilame tiek, kad masė būtų lipnesnė ir viską gerai išminkome.

* Faršą pakepiname keptuvėje, sudedame kubeliais pjaustytą svogūną ir pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.

* Formuojame cepelinus: įdedame įdaro ir gerai apvoliojame bulvių krakmole. Verdame pasūdytame vandenyje nuo iškilimo 8-10min.

Valgome su spirgiais, grietine ar padažu. Skanaus!

oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis