Švenčių stalui - orkaitėje kepta antis su obuoliais

 (1)
Išbandžiau savo draugės mėgstamą receptą. Ji į kepimo indą nepila vandens, bet kepamą antį pridengia 2 sluoksniais folijos, kad ši kepdama aukštoje temperatūroje neprarastų drėgmės, neprikeptų prie kepimo indo.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

1 anties (1,3-1,5 kg),
šaukšto balzaminio vynuogių acto,
šaukšto medaus,
šaukšto citrinos sulčių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
5-6 obuolių.

Švenčių stalui - orkaitėje kepta antis su obuoliais
© Shutterstock nuotr.

Kaip gaminti

* Kambario temperatūros antį nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite tiek išorę, tiek vidų, įtrinkite druska ir pipirais. Padėkite antį 2-3 val. į šaldytuvą.

* Medų ir aliejų maišydami pakaitinkite ant silpnos ugnies. Nukelkite nuo viryklės, įmaišykite balzaminį actą, citrinos sultis. Prieš įkimšdami obuolius, šiuo mišiniu įtrinkite anties vidų. Šlauneles suriškite.

* Padėkite antį krūtinėle į apačią į kepimo indą, įpilkite truputį (apie 100 ml) vandens. Šepetėliu aptepkite visą antį pasiruoštu mišiniu. Uždenkite indą folija ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 2-2,5 val. nelygu anties dydis ir amžius. 4-5 kartus ją ištraukite iš orkaitės, atidenkite ir aptepkite pasigamintu medaus mišiniu, kol jis baigsis. Keletą kartų antį apliekite kepimo inde susidariusiu skysčiu. Kepimo viduryje antį apverskite krūtinėle į viršų (kepamas paukštis apverčiamas, kad sultys mėsoje pasiskirstytų tolygiai.)

* Likus kepti 15-20 min. antį atidenkite. Jeigu skysčio kepimo inde daug, nupilkite jį – galėsite panaudoti daržovėms kepti. Sudėkite prie anties likusius obuolius (galima įdėti citrinos, cidonijos griežinėlių), karštį orkaitėje sumažinkite iki 180 laipsnių ir pabaikite kepti. Uždengti nebereikia.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Užgavėnėms – 5 blynų receptai

Užgavėnės! Net jei nevysite šiandien žiemos, blynų prisikirsti – būtina! Ir pamaitinti ne tik šeimą, bet ir į duris pasibeldusius persirengėlius.

Maisto tinklaraštininkė Asta: sveikesni blynai – be didelių pastangų

Vasario 10 dieną Rumšiškėse praūžė Užgavėnių šventė, kurioje lankytojai ne tik galėjo prisidėti prie žiemos varymo iš kiemo pramogų, bet ir paraugauti trispalvių blynų.

Receptai savaitgaliui: itališkos duona ir sūrios karamelės pyragas (1)

Virtuvės šefai Ali Gadžijevas ir Gian Luka pateikia šio savaitgalio receptus.

Medaus tortas

Vienas iš klasika laikomų tortų, kurie visada sulaukia dėmesio!

Makaronų apkepas su mėsa ir paprika

Apkepų niekada nebus per daug. Tai puikus būdas pamaitinti šeimyną skaniu patiekalu.