Švenčių stalui - orkaitėje kepta antis su obuoliais

 (1)
Išbandžiau savo draugės mėgstamą receptą. Ji į kepimo indą nepila vandens, bet kepamą antį pridengia 2 sluoksniais folijos, kad ši kepdama aukštoje temperatūroje neprarastų drėgmės, neprikeptų prie kepimo indo.
© Shutterstock nuotr.

Reikės:

1 anties (1,3-1,5 kg),
šaukšto balzaminio vynuogių acto,
šaukšto medaus,
šaukšto citrinos sulčių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
5-6 obuolių.

Švenčių stalui - orkaitėje kepta antis su obuoliais
© Shutterstock nuotr.

Kaip gaminti

* Kambario temperatūros antį nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite tiek išorę, tiek vidų, įtrinkite druska ir pipirais. Padėkite antį 2-3 val. į šaldytuvą.

* Medų ir aliejų maišydami pakaitinkite ant silpnos ugnies. Nukelkite nuo viryklės, įmaišykite balzaminį actą, citrinos sultis. Prieš įkimšdami obuolius, šiuo mišiniu įtrinkite anties vidų. Šlauneles suriškite.

* Padėkite antį krūtinėle į apačią į kepimo indą, įpilkite truputį (apie 100 ml) vandens. Šepetėliu aptepkite visą antį pasiruoštu mišiniu. Uždenkite indą folija ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 2-2,5 val. nelygu anties dydis ir amžius. 4-5 kartus ją ištraukite iš orkaitės, atidenkite ir aptepkite pasigamintu medaus mišiniu, kol jis baigsis. Keletą kartų antį apliekite kepimo inde susidariusiu skysčiu. Kepimo viduryje antį apverskite krūtinėle į viršų (kepamas paukštis apverčiamas, kad sultys mėsoje pasiskirstytų tolygiai.)

* Likus kepti 15-20 min. antį atidenkite. Jeigu skysčio kepimo inde daug, nupilkite jį – galėsite panaudoti daržovėms kepti. Sudėkite prie anties likusius obuolius (galima įdėti citrinos, cidonijos griežinėlių), karštį orkaitėje sumažinkite iki 180 laipsnių ir pabaikite kepti. Uždengti nebereikia.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Paprastas ir skanus varškės apkepas (6)

Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.

Amerikietiški blynai

Purūs, minkšti, saldūs kefyro blynai.

Šokoladinis karamelinis tortas su lazdyno riešutais

Kartais tai, kas labai skanu ir gražu, gimsta spontaniškai... Taip nutiko su šiuo tortu. Visai nesiruošiau tokio torto kepti, apskritai tą vakarą nesiruošiau nieko daugiau daryti. Jau ruošiausi ilsėtis, tačiau smalsumas nugalėjo.

Gardieji „Pūkučiai“

Faršas, faršas, faršas…ką gi iš jo pagaminti? Juk neretai pritrūksta idėjų, o kotletai, apkepai ir visi kiti populiarieji patiekalai iš faršo taaaip pabosta, kad net žodis „kotletas“ tampa lyg keiksmažodis!

Čili sriuba–troškinys (8)

Čili sriuba-troškinys yra kilęs iš Teksaso patiekalas. Žiemos metu norisi sušildyti skrandukus karšta, deginančia aštrumu sriubyte.

Greitai ir skaniai – bulviniai kukuliai (2)

Paprasčiausias receptukas, kai lieka iš vakaro virtų bulvių. Jei neturite, galima tiesiog išvirti bulvių (geriau su lupenomis).

Kitokie. Plikytos tešlos koldūnai

Tešla elastinga, minkšta, koldūnai lengvai formuojami ir nepasileidžia. Aš dariau su varškės įdaru, nurodau ir mėsos įdarą, bet tešlos kiekis skirtas tik vienai įdaro rūšiai.

Grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!

Mielinės bandelės su cinamonu (2)

Kai norisi ir pasilepinti, ir namus iškvėpinti cinamono aromatu…

Paprastas kefyro pyragas su kriaušėmis (4)

Pyragas itin paprastai pagaminamas, greitas, neįmantrus. Toks, kokį galima greitai sumeistrauti ir ragauti.

Sočioji žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Sūrio sausainiai-žvaigždutės

Labai greitai ir lengvai iškepami sūrio sausainiai.

Greitai paruošiami grietininiai sausainiukai (3)

Šiai tešlai nereikia nei kiaušinių, nei cukraus...

Ryžių užkepėlė su vištiena ir sūriu

Šią užkepėlę lengva „paversti“ vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to, tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle.