Sūrio tortas su vyšniomis

Šitokį tortą galėčiau valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei (kai išsikepu, dažniausiai taip ir darau). Esu išbandžius jų daugybę. Šis yra labai paprastai padaromas ir nepaprastai skanus. Uogas naudoju vasarą užsišaldytas. Tad dalinuosi su Jumis!

24 cm apvaliai formai

Pagrindui:

250 g sausainių („Selga“, „Gaidelis“)
100 g sviesto

Kremui:

1 kg kreminės varškės kepiniams (arba maskarponės, „Philadephia“ sūrio)
5 kiaušiniai
200 g cukraus
400 ml grietinėlės 35-36%
30 g krakmolo
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos

Vyšnių užpilui:

300 g vyšnių (kiekis neatšildytų)
2 v.š. citrinos sulčių
100 g cukraus
2 v.š. krakmolo
150 ml vandens

Gaminame

Pagrindas. Sausainius sumalame blenderiu. Sumaišome su išlydytu sviestu. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Beriame sausainius, gerai juos prispaudžiame ranka prie dugno ir sienelių kraštų. Pagrindą kepame 160°C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Ištrauktą atvėsiname.

Kremas. Kol kepa pagrindas, ruošiame kremą. Kiaušinius lengvai išplakame su cukrumi, vanile ir druska. Šaukštu sumaišome su maskarpone ir grietinėle. Suberiame ir išmaišome krakmolą. Kepimo formą apvyniojame folija. Pilame ant pagrindo kremą. Statome pyragą į didesnę formą, pripiltą karšto vandens (vandens turi būti maždaug iki pusės pyrago formos), dedame į iki 160°C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 1 val. 20 min. (iškepusio torto kraštai būna tvirti, o viduriukas turi šiek tiek judėti, žiūrėkite laiką pagal savo orkaitę). Palaikome jį praviroje orkaitėje 20 min., po to išimame, visiškai atvėsiname ir dedame į šaldytuvą (geriausia nakčiai).

Vyšnių užpilas. Krakmolą išmaišome vandenyje. Visus produktus pilame į puodą, užviriname ir maišydami paverdame kelias minutes, kol skystis ima tirštėti. Atvėsiname ir užpilame ant torto.

P.S. Esu šį tortą darius su maskarpone, „Philadelphia“ sūriu, kremine varške pyragams. Visi variantai skanūs. Kas man labiausiai patinka - naudojant vis kitokias uogas gaunamas kaskart vis kitoks tortas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis