Sūrio sausainiai-žvaigždutės

Labai greitai ir lengvai iškepami sūrio sausainiai.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Dar vienas užsilikęs receptas - sūrio sausainiai - žvaigždutės. Super paprastas ir greitas, puikiai tiks gaminti su vaikais.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Labai skanu, kartosiu.

Ingredientai

200 g fermentinio sūrio, tarkuoto
50 g minkšto sviesto
100 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis malto imbiero

Papuošimui
Truputis aguonų, sesamo sėklų, tarkuoto Parmezano ar kt. sūrio

Gaminimo eiga

* Visus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės.

* Iš tešlos suformuokite kamuoliuką, apvyniokite plėvele ir dėkite į šaldytuvą 30 minučių.

* Vėliau tešlą iškočiokite, sausainių formele išspauskite žvaigždutes.

* Sudėkite ant skardos, tešlą truputį pašlapinkite vandeniu ir užbarstykite norimais skoniais: aguonomis, sesamo sėklomis ar tarkuotu sūriu.

* Kepkite 12-15 minučių įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje.

www.bakingsecrets.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Tradiciniai Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu

Koldūnus, užuot išvirus, galima apkepti su dviejų rūšių sūriu ir špinatais ir gauti labai neblogą rezultatą. O jei dar virtinukai naminiai…

Mielinės pusryčių bandelės

Šias bandeles kepu, tešlą paruošusi iš vakaro. Būtinai valgome šviežias, ką tik iš orkaitės ištrauktas.

Firminis obuolių pyragas

Obuoliai krituoliai tiesiog prašosi į krepšį, o išsiilgusieji rudeninio obuolinio skonio tiesiog reikalauja šio pyrago. Kasdien.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę (1)

Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani.

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.