Sultingieji mėsos ir cukinijų kepsniai

 (3)
Sotūs, minkšti kepsniukai patiks ir suaugusiems, ir vaikams.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

mėgstamo faršo – 500 g
jaunos cukinijos (300-400 g)
1 svogūno
3 česnako skiltelių
krapų pundelio
druskos
maltų juodųjų pipirų

Sultingieji mėsos ir cukinijų kepsniai
© Shutterstock nuotr.

Kaip gaminti

* Pradėsime nuo cukinijos: ją reikia sutarkuoti vidutinio stambumo (burokine) tarke. Jei cukinija jauna, nereikia nulupti odelės, išimti sėklyčių – bendroje masėje jų nesijaus. Jei cukinija – jau kiek pastovėjusi, odelę nulupkite, pašalinkite sėklytes. Tarkių nuspausti nereikia – būtent dėl to kepsniukai bus tokie sultingi.

* Smulkiai supjaustykite svogūną, krapus, sutraiškykite ar susmulkinkite česnaką. Į indą sudėkite faršą, cukiniją, svogūną, česnaką ir krapus.

* Įberkite apie pusę arbatinio šaukštelio druskos ir ketvirtį šaukštelio pipirų. Gerai viską išmaišykite – kad faršas ir cukinija pasiskirstytų tolygiai. Tada kepsniukai bus ne tik sultingi, bet ir tvirti. Jei faršas minkštokas, įmuškite kiaušinį.

* Paruoškite kepimo skardą – išklokite folija ar tiesiog patepkite sviestu. Drėgnomis rankomis formuokite kepsniukus ir dėkite į skardą.

* Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Neperkepinkite - kad iš kotletų nedingtų visos sultys.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Grybų tarta

Lengvas, skanus, vegetariškas patiekalas Jūsų pietums.

Skanieji bulviniai blynai su varške

Tikrai puikus patiekalas!

Karamelinis riešutų pyragas

Riešutai ir karamelė - ar gali būti tobuliau? Mūsų šeimoje švenčių be šio pyrago nebūna, o kartais kepu jį dovanoms.

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.

Naminė pica su dešrelėmis ir daržovėmis

Ne kartą teko įsitikinti, kad namie kepta pica visuomet pateisina lūkesčius, nes tai tik jūsų pasirinkti mėgstami ingridientai. Ir nors kartais atrodo dedi tą patį, bet kas kartą ji gaunasi vis skirtinga.

Pyragėliai su obuoliais

Prieš kelias savaites dalyvavau TV laidoje apie maisto gamybą, ir žinote ką? Galutinai užsitvirtinau sau, kad tai, ką gaminu aš, iš šono daugeliui atrodo labai sudėtinga. Gaila, kad montažo metu prapuolė keletas esminių dalykų, kuriuos pasakojau apie tai, kodėl man viskas taip paprasta.

Šventinis obuolių pyragas

Ypatingiems svečiams ar tiesiog sau, mylimai.

Kiaulienos pjausniai

Tai gana paprastas, nesudėtingas kiaulienos pjausnių receptas.

Gardieji grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Kondensuoto pieno pyragas su persikais

Minkštas, skanus, paprastas kondensuoto pieno pyragas su konservuotais persikais.