Sultingieji mėsos ir cukinijų kepsniai

 (3)
Sotūs, minkšti kepsniukai patiks ir suaugusiems, ir vaikams.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

mėgstamo faršo – 500 g
jaunos cukinijos (300-400 g)
1 svogūno
3 česnako skiltelių
krapų pundelio
druskos
maltų juodųjų pipirų

Sultingieji mėsos ir cukinijų kepsniai
© Shutterstock nuotr.

Kaip gaminti

* Pradėsime nuo cukinijos: ją reikia sutarkuoti vidutinio stambumo (burokine) tarke. Jei cukinija jauna, nereikia nulupti odelės, išimti sėklyčių – bendroje masėje jų nesijaus. Jei cukinija – jau kiek pastovėjusi, odelę nulupkite, pašalinkite sėklytes. Tarkių nuspausti nereikia – būtent dėl to kepsniukai bus tokie sultingi.

* Smulkiai supjaustykite svogūną, krapus, sutraiškykite ar susmulkinkite česnaką. Į indą sudėkite faršą, cukiniją, svogūną, česnaką ir krapus.

* Įberkite apie pusę arbatinio šaukštelio druskos ir ketvirtį šaukštelio pipirų. Gerai viską išmaišykite – kad faršas ir cukinija pasiskirstytų tolygiai. Tada kepsniukai bus ne tik sultingi, bet ir tvirti. Jei faršas minkštokas, įmuškite kiaušinį.

* Paruoškite kepimo skardą – išklokite folija ar tiesiog patepkite sviestu. Drėgnomis rankomis formuokite kepsniukus ir dėkite į skardą.

* Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Neperkepinkite - kad iš kotletų nedingtų visos sultys.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.

Žiemai – marinuota paprika su medumi

Marinuoju jau ne pirmą kartą - labai skanu kaip užkandis ar garnyras. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį arba nedėti visai. Labai patinka tai, kad greitai ir paprastai padaroma!

Karališko skonio obuolių pyragas (6)

Kodėl karališkas? Todėl, kad atrodo labai gražiai, o viduje net trys skirtingi sluoksniai: pyrago pagrindas, obuoliai ir bezė.

Sotieji grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!

Trinta brokolių ir sūrio sriuba

Ši sriuba man patiko nuo pirmo ragauto šaukšto, o dukrą pirma teko įtikinti, kad tikrai skanu. Tačiau ir ji nustojo abejoti, kai paragvo. Skani sriuba ir labai greitai išverdama. Dar vienas pliusas!

Kaip skaniai paruošti žuvį: populiariausi receptai

Žuvis yra sveikas ir lengvai virškinamas produktas, nenuostabu, kad Lietuvoje jis vis populiarėja. Maisto ekspertė atskleidžia nesudėtingus receptus, padėsiančius žuvies patiekalais mėgautis kasdien.