Sultingieji mėsos ir cukinijų kepsniai

 (3)
Sotūs, minkšti kepsniukai patiks ir suaugusiems, ir vaikams.
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

mėgstamo faršo – 500 g
jaunos cukinijos (300-400 g)
1 svogūno
3 česnako skiltelių
krapų pundelio
druskos
maltų juodųjų pipirų

Sultingieji mėsos ir cukinijų kepsniai
© Shutterstock nuotr.

Kaip gaminti

* Pradėsime nuo cukinijos: ją reikia sutarkuoti vidutinio stambumo (burokine) tarke. Jei cukinija jauna, nereikia nulupti odelės, išimti sėklyčių – bendroje masėje jų nesijaus. Jei cukinija – jau kiek pastovėjusi, odelę nulupkite, pašalinkite sėklytes. Tarkių nuspausti nereikia – būtent dėl to kepsniukai bus tokie sultingi.

* Smulkiai supjaustykite svogūną, krapus, sutraiškykite ar susmulkinkite česnaką. Į indą sudėkite faršą, cukiniją, svogūną, česnaką ir krapus.

* Įberkite apie pusę arbatinio šaukštelio druskos ir ketvirtį šaukštelio pipirų. Gerai viską išmaišykite – kad faršas ir cukinija pasiskirstytų tolygiai. Tada kepsniukai bus ne tik sultingi, bet ir tvirti. Jei faršas minkštokas, įmuškite kiaušinį.

* Paruoškite kepimo skardą – išklokite folija ar tiesiog patepkite sviestu. Drėgnomis rankomis formuokite kepsniukus ir dėkite į skardą.

* Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Neperkepinkite - kad iš kotletų nedingtų visos sultys.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Skanusis plokštainis „Magdė“ (4)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų pyragas su razinomis ir kakavine glazūra (4)

Rudeninių spalvų turtingo skonio pyragas.

Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa

Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite.

Tortas „Paukščių Pienas“ (1)

Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.

Žuvies pyragas su bulvių košės plutele (1)

Nerealiai skanu! Nežinau, ar manim kas betikės, nes kasdien rėkiu, koks fatastiškas patiekalas.

Airiška duona su razinomis

Skani, saldi airiška sodos duona su razinomis ir apelsinų žievele.

Pyragėliai su uogų įdaru

Mini galette su bruknių įdaru. Idėją pamačiau viename užsienio tinklaraštyje. Kadangi tokią tešlą esu gaminusi jau ne kartą, tai ėmiau savo seną išbandytą receptą, tik įdarą beveik nubeždžionavau. Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….