Sultingi naminiai kibinai

 (7)
Žinot kas yra geriau už kibinus? Naminiai kibinai! O už juos – SULTINGI naminiai kibinai, kai net varva per alkūnes.
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Žinot, būna tokių patiekalų, kuriuos planuoji gaminti net visus metus, ar net dvejus, o kibinai kaip tik tas patiekalas, kurį dėl kažkokių nepaaiškinamų priežasčių vis atidėliodavau, o šiandien virtuvėje mažytė šventė! O Jūs ar turite patiekalų, apie kuriuos svajojate, labai norite, bet stebuklingai jie vis atsideda vėlesniam laikui?

Sultingi naminiai kibinai
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Tešlai reikės:

1 kg miltų;
4 kiaušinių;
200 g sviesto;
200 g grietinės;
šiek tiek druskos.

Ištirpdome sviestą, paliekame pravėsti. Tešlai skirtus produktus sudedame į dubenį, viską gerai išmaišome/išminkome. Tešlą nakčiai dedame į šaldytuvą. Išeina 20 labai didelių kibinų.


Įdarui:

700 g kiaulienos faršo;
300-400 g svogūnų;
mėgiamų prieskonių;
250 g grietinės.


Svogūnus supjaustome. Į dubenį sudedame visus įdarui skirtus produktus ir viską gerai išmaišome. Formuojant kibinus, tešlą padalinau į 20 lygių rutuliukų, taip pat ir su mėsos įdaru.

Imam vieną rutuliuką, iškočiojame apskritimą, per vidurį dedame mėsa, užlankstome kraštus. Kaip formuoti kibinus galite rasti čia: https://www.youtube.com/watch?v=wRv8x9Ua7_w. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 45 minutes. Skanaus!

sokiaivirtuveje.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Sveikuoliška duonelė – vos iš trijų produktų

Šios duonelės buvo tikras atradimas - 3 produktai, keli priedai pagal savo skonį arba tai, ką turite šaldytuve, ir per 20 minučių turėsite skaniai kvepiančias sveikuoliškas duoneles!

Bernardinų žuvies pyragas

Advento metu sekmadieniais (kurių būdavo iš eilės trys) daugelis žmonių kepdavo purų žuvies pyragą – apkepą, ant jų stalų patekusį iš bernardinų vienuolynų. Tiesa, vienuoliai į šį pyragą būtinai dar dėdavo peletrūnų, todėl žuvies pyragas pasižymėjo savo išskirtiniu skoniu ir aromatu.

Alfas Ivanauskas: ruošdami salą Kalėdoms pamirškite stereotipus (1)

Virtuvės asas Alfas Ivanauskas įrodė, kad padengti stalą ir jį šventiškai dekoruoti galima net itin skubant. Tereikia tik šiek tiek išmonės.

Gardusis citrininis keksas

Keksas man buvo labai skanus pastovėjęs, kitą dieną. Jaučiasi malonaus skonio citrinos rūgštelė. Nenaudojau citrinos žievelės, bet su ja keksas būtų dar aromatingesnis.

Sluoksniuotos silkės salotos (1)

Ir šventinis, ir kasdienis patiekalas, taip pat ir gardus, sotus ir džiuginantis akį spalvomis.

Etnologė: per šventes maistas šeimą turi suburti ne tik valgyti, bet ir bendrauti (+ RECEPTAS) (1)

Jau prasidėjo ypatingas švenčių laukimo periodas – adventas. Šiuo laikotarpiu žmonės bando rasti ramybę artimųjų apsuptyje bei vis dažniau susimąsto, ką gali nuveikti geriau ir prasmingiau, išsikelia tam tikrus tikslus ar net susidaro darbų sąrašą. Nors dar laukia trys Kalėdų laukimo savaitės, tačiau apie tai, ką reiškia adventas ir kaip dera laukti artėjančių švenčių, pasakoja etnologė Gražina Kadžytė.

Mitai ir tiesa apie kiaušinius: kiek valgyti, iš kur pirkti, per kiek laiko suvartoti

Apie kiaušinius sklando daugybė mitų. Kalbama, kad suvartojamą kiaušinių kiekį reikėtų griežtai riboti, kiaušinius pirkti tik iš turgaus, o šio maisto produkto kokybiškumą nustatyti iš trynio spalvos. Kai kurie iš šių mitų yra iš dalies pagrįsti, kiti gi ir lieka tik mitais.

Saldainiai „Akmenuotas kelias“

Lengvai ir greitai pagaminami saldainiai.

Gurmaniškame vakarėlyje apsilankė retai viešumoje matomi atlikėjai Frankoniai (1)

Žinomi vilniečiai nepraleido unikalios galimybės susitikti su ypatinga viešnia iš Monako – verslininke, filantrope Nathalie Julien, remiančia meno, sporto bei labdaringus renginius.

Žemaičių blynai

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės.