Sultingi naminiai kibinai

 (7)
Žinot kas yra geriau už kibinus? Naminiai kibinai! O už juos – SULTINGI naminiai kibinai, kai net varva per alkūnes.
Sultingi naminiai kibinai
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Žinot, būna tokių patiekalų, kuriuos planuoji gaminti net visus metus, ar net dvejus, o kibinai kaip tik tas patiekalas, kurį dėl kažkokių nepaaiškinamų priežasčių vis atidėliodavau, o šiandien virtuvėje mažytė šventė! O Jūs ar turite patiekalų, apie kuriuos svajojate, labai norite, bet stebuklingai jie vis atsideda vėlesniam laikui?

Sultingi naminiai kibinai
© sokiaivirtuveje.lt nuotr.

Tešlai reikės:

1 kg miltų;
4 kiaušinių;
200 g sviesto;
200 g grietinės;
šiek tiek druskos.

Ištirpdome sviestą, paliekame pravėsti. Tešlai skirtus produktus sudedame į dubenį, viską gerai išmaišome/išminkome. Tešlą nakčiai dedame į šaldytuvą. Išeina 20 labai didelių kibinų.


Įdarui:

700 g kiaulienos faršo;
300-400 g svogūnų;
mėgiamų prieskonių;
250 g grietinės.


Svogūnus supjaustome. Į dubenį sudedame visus įdarui skirtus produktus ir viską gerai išmaišome. Formuojant kibinus, tešlą padalinau į 20 lygių rutuliukų, taip pat ir su mėsos įdaru.

Imam vieną rutuliuką, iškočiojame apskritimą, per vidurį dedame mėsa, užlankstome kraštus. Kaip formuoti kibinus galite rasti čia: https://www.youtube.com/watch?v=wRv8x9Ua7_w. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 45 minutes. Skanaus!

sokiaivirtuveje.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Cukinijų ir morkų kišas

Labai mėgstame svogūnų kišą, be jo jau retai apsieina savaitgalinis pasisėdėjimas su draugais. Tačiau kišas, kaip ir itališkoji pica, turi galybę variacijų, todėl drąsiai ėmiausia eksperimento.

Marinuoti agurkai mišrainėms (1)

Kadangi šventėms gaminame įvairias mišraines, o šventiniam stalui ruošiame ne vieną ir ne du patiekalus, vis norisi sugalvoti kaip palengvinti tas dienas, kai reikia greitai suktis virtuvėje.

Plokštainis „Palangos varškėtis“ (1)

Senovinis plokštainis (pyragas) su trapiu pagrindu ir varškės-razinų įdaru.

Marinuoti pomidorai (4)

Atslinkus pirmiems rūkams, lauke augančius pomidorus dažniausiai užpuola maras. Išskynus vaisius, daugeliui kyla klausimas – o ką dabar su jais daryti?

Ar tikrai galima valgyti papelijusius maisto produktus? (9)

Ką darote, jei dalis duonos pakelyje supelijo? O jei pelėsio plėvelė padengia naminių sulčių paviršių? Nupjaunate, nugriebiate ir viskas? Pasirodo, vos kelių maisto produktų nereikia išmesti, jei atsirado pelėsis.

Maisto technologė: visa tiesa apie parduodamus miltus (5)

Miltus rastume daugelio pirkėjų kasdieniniuose krepšiuose, tačiau retas atkreipia dėmesį į ženklinimo etiketes. O informacija pateikta ant pakuočių gali pasakyti apie maisto produkto palankumą mūsų sveikatai.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (21)

Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves.

Marinuoti agurkai „viens-du“ (24)

Viens-du ir pagaminau 12 stiklainių.

Kiaulienos pjausniai (1)

Kiaulienos pjausnių receptas.

Minkšti ir trapūs grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Žiedinių kopūstų mišrainė (6)

Šviežia, traški mišrainė su žiediniais kopūstais, paprika, kumpiu ir porais.

Cukinijų apkepas (4)

Greitas, labai skanus cukinijų apkepas su sūriu, šonine ir morkomis.

Bananų duona su mėlynėmis

Labai minkšta, saldi, kvapni bananų duona su mėlynėmis.

Pusryčiams – sveikas ir ypatingai sotus patiekalas

Skrudintos duonos puselės, traškios šoninės griežinėliai ir švelnios cukinijos patiks mažiems ir dideliems herojams.
Sk rgp. 28d.
10°...26°
Pr rgp. 29d.
15°...27°
An rgp. 30d.
15°...20°
Tr rgp. 31d.
11°...21°
Kt rgs. 01d.
11°...22°