Sultingas omletas su dešrelėmis, sūriu ir petražolėmis

Susigalvojau naują sekmadienio tradiciją (kurią, labai norint, galima ir šeštadieniais panaudoti) — vėlyvi pusryčiai su skaniausiu omletu, kava, laikraščiu ir muzika!

Paruošimo laikas - 1 min.
Kepimo laikas - 5 min.
Visa gaminimo trukmė - 6 min.

1 porcijai reikia:

• 2 vid. dydžio kiaušinių
• 1/2 kokybiškų pieniškų dešrelių
• šaukšto ypač tyro alyvuogių arba vynuogių kauliukų aliejaus
• 2 šaukštų stambių džiovintų petražolių
• žiupsnelio aitriosios paprikos
• žiupsnelio česnakinės druskos (galima pakeisti 1/2 skiltelės tarkuoto česnako)
• druskos ir šviežiai maltų 5 pipirų mišinio (arba juodųjų pipirų)
• saujos stambiai tarkuoto kietojo sūrio (pvz. Gran Padano)
• 2 saulėje džiovintų pomidorų (sausų, t.y. ne aliejuje)

Recepto eiga:

- Įmuškite kiaušinius į gilesnį dubenėlį ir gerai išsukite šakute iki vientisos masės. BET! Svarbu kiaušinių neperplakti. Čia ir glūdi paslaptis. Perplakus, omletas bus sunkus, o ne purus. Sudėkite petražoles, paprikos, česnakinės druskos, paprastos druskos (tik nepersistenkite) ir pipirų. Išmaišykite kiaušinių masę.

- Nedidelėje (apie 16 cm skersmens), gilesnėje keptuvėje (rinkitės su storesniu dugnu) įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dar pasukiokite keptuvę, kad šis tolygiai pasiskirstytų. Į įkaitintą aliejų sudėkite riekelėmis pjaustytą dešrelę. Ant silpnos ugnies kepinkite apie minutę.

- Tada ant viršaus užpilkite (pasistenkite paskirstyti tolygiai) kiaušinių masę. Nemaišykite ir nejudinkite jos mentele. Palikite ją kepti apie 3-4 minutes ant silpnos ugnies, kol susiformuos lengvai pajudinamas blynas. Sudėkite smulkintus saulėje džiovintus pomidorus. Blyną galite apversti ir dar vieną minutę apkepti.

- Tada jį perlenkite, užbarstykite tarkuoto parmezano. Galite kokią minutę dar palaikyti ant ugnies, stebėkite, kad omleto viršus pasidarytų traškus, o sūris šiek tiek išsilydų (bet ne visiškai).

- Sudėkite į lėkštę. Galite patiekti su salotomis ar šviežiomis daržovėmis. Ženklas, kad omletas pavyko gerai — sultingas, purus vidus ir traški plutele, mmm… Skanių pusryčių!

Pastabos
Galite naudoti ir šviežias petražoles arba bazilikų lapelius. Net pamaišyti galite, pvz. jei turite,  raudonėlio ir baziliko. Svarbiausia, kad nebūtų smulkintos žolelės. Tada jos dailiai atrodo omlete ir labai skaniai valgosi.

www.tastyart.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis