Spurgų mėgėjams – meksikietiškos čiūros

Čiūros („churros“) – be galo populiarus desertas Meksikoje, kuris patiks visiems, mėgstantiems tradicinius žagarėlius ar spurgas, tačiau norintiems nustebinti draugus kažkuo kitokiu ir dar nematytu.
© Robertas Daskevičius

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ingredientai

250 ml vandens
100 g sviesto
125 g miltų
2 didelių kiaušinių
30 g rudojo cukraus
Žiupsnio druskos
Aliejaus kepimui

Pagardui

250 g cukraus
2 arbatinių šaukštelių cinamono
Žiupsnio laimo žievelės

Spurgų mėgėjams – meksikietiškos čiūros
© Robertas Daskevičius

Gaminame

1. Sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, rudąjį cukrų ir druską į vandenį ir viską užvirkite. Sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite bei dar apie minutę pakaitinkite ant mažesnės ugnies, kad tešla truputėlį išdžiūtų.

2. Į pravėsusią tešlą vieną po kito sudėkite du kiaušinius – išmaišykite tešlą įdėję vieną kiaušinį ir tą patį pakartokite su antru.

3. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir kepkite čiūras karštame aliejuje tokiu pat principu kaip ir spurgas: į aliejų įleiskite norimo ilgio čiūrą ir palaukite, kol gražiai paruduos.

4. Iškepusias čiūras apvoliokite cukraus, cinamono ir laimo žievelės mišinyje.

Spurgų mėgėjams – meksikietiškos čiūros
© Robertas Daskevičius

Receptas: restorano „Sofa de Pancho” kulinarinė komanda –
Vitalis Čižauskas, Andrius Maciulevičius, Martynas Maciulevičius, Greta Šiuparytė

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Minkštutėliai keksiukai, kuriuos net vaikai įvertino 10 balų

Dalinuosi keksiukų, kuriems nereikės baltų miltų, pieno produktų ar pridėtinio cukraus, receptu.

Šefas Gian Luca Demarco: itališka virtuvė išgyvena renesansą

Šią vasarą maisto naujovių ieškotojai, kulinarai ir šefai pabrėžia, kad itališka virtuvė išgyvena renesansą – namie gamintas, natūralus maistas populiarėja, o kartu su juo – ir šiuos atributus atspindinti itališka virtuvė.

Silpnai rauginti agurkai. TOP 5 receptai

Turbūt nerasime žmogaus, kuriam nepatiktų traškūs šviežiai parauginti agurkai. Parinkome jums kelis įdomius šio vasariško garnyro receptus. Palepinkite save ir artimuosius.

7 geriausio Lietuvos baristos patarimai, kaip paruošti skanią kavą namie

Pasirodo, puikia kava galima pasimėgauti ir namuose.

Gruzdinti ryžių kukuliai su įdaru

Apie mano santykį su Italija artimesni draugai žino, o jums pasakysiu tiek – kadaise ši šalis man tapo startu į tai, kuo esu dabar. Ir štai jau daugel metų apsilankau joje, paragauju naujų skonių, susipažįstu su naujais žmonėmis. Ir visada atrandu kažko nematyto, neragauto.

Receptai savaitgaliui: kepkite orkaitėje ir grilyje

Kadangi paskutinis pavasario mėnuo tikrai lepina gerais orais, šį šeštadienį kulinarinės laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas Gediminas paruoš net tris receptus, kad savaitgalis tiek namie, tiek gamtoje su šeima ar draugais būtų ypatingai skanus.

Pyragėliai su vafliais ir kalakutiena (čeburekai)

Ragavusieji šiuos pyragėlius ne kartą sakė, kad „gardūs tavo čeburekai“.

Bananiniai varškėtukai su avižiniais dribsniais

Sveikuoliškas patiekalas, kurio noriai ragaus ir mažieji šeimos nariai. Skanaus!

Pasigaminkite pienių medaus (1)

Pienių medus nėra visai kaip medus - labiau kaip saldus gėlių sirupas, kiek panašus į klevų sirupą. Dažniausiai juo skaninu ką tik iškeptus blynus ar gardinu saldžius gėrimus. Jis - puikus cukraus sirupo pakaitalas, kvepiantis pavasariu ir ką tik pražydusiomis pienėmis.

Kinų virtuvė: makaronai su daržovėmis ir saldžiarūgščiu padažu

Rekomenduoju rytiečių virtuvės gerbėjams - labai greita, paprasta ir skanu.