Spurgų mėgėjams – meksikietiškos čiūros

Čiūros („churros“) – be galo populiarus desertas Meksikoje, kuris patiks visiems, mėgstantiems tradicinius žagarėlius ar spurgas, tačiau norintiems nustebinti draugus kažkuo kitokiu ir dar nematytu.
© Robertas Daskevičius

Ingredientai

250 ml vandens
100 g sviesto
125 g miltų
2 didelių kiaušinių
30 g rudojo cukraus
Žiupsnio druskos
Aliejaus kepimui

Pagardui

250 g cukraus
2 arbatinių šaukštelių cinamono
Žiupsnio laimo žievelės

Spurgų mėgėjams – meksikietiškos čiūros
© Robertas Daskevičius

Gaminame

1. Sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, rudąjį cukrų ir druską į vandenį ir viską užvirkite. Sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite bei dar apie minutę pakaitinkite ant mažesnės ugnies, kad tešla truputėlį išdžiūtų.

2. Į pravėsusią tešlą vieną po kito sudėkite du kiaušinius – išmaišykite tešlą įdėję vieną kiaušinį ir tą patį pakartokite su antru.

3. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir kepkite čiūras karštame aliejuje tokiu pat principu kaip ir spurgas: į aliejų įleiskite norimo ilgio čiūrą ir palaukite, kol gražiai paruduos.

4. Iškepusias čiūras apvoliokite cukraus, cinamono ir laimo žievelės mišinyje.

Spurgų mėgėjams – meksikietiškos čiūros
© Robertas Daskevičius

Receptas: restorano „Sofa de Pancho” kulinarinė komanda –
Vitalis Čižauskas, Andrius Maciulevičius, Martynas Maciulevičius, Greta Šiuparytė

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Paprastas meduolinis pyragas be medaus

Žinau, žinau, atsiras tokių, kurie pakomentuos: 'koks čia meduolinis pyragas be medaus'. Tai minkštas meduolinės tešlos pyragas. Nors jame nėra nė lašelio medaus, bet skonis, kvapas labai panašus į meduolį.

Vokiškos bulvių salotos (3)

Jos labai greitai pagaminamos, paprastos, bet neprastos. O ragauti teko keletą kartų atostogaujant Vokietijoje. Jas visada gamina diedukas ir niekam neleidžia kitam to daryti. Taigi susirašiau ingredientus ir pagaliau prisiruošiau pasigaminau pati.

Purios bulvinės bandelės (4)

Labai purios bandelės, ir ilgai išlieka minkštos.

Pavasariškas vištienos troškinys (2)

Vištienos troškinys su bulvėmis, pupomis, kukurūzais ir pomidorais bei baltu padažu.

"Armonika" iš kiaulienos

Seniai buvau nusižiūrėjusi šį receptą ir jis manęs tikrai nenuvylė. Naudojau paprastą fermentinį sūrį (mat šaldytuve kitokio neturėjau), nors dauguma šeimininkių deda mocarelos ir rūkyto sūrio. Tikiu, kad jie tik pagerina skonį, bet tikrai buvo skanu ir be jų.

Vištų kepenėlių salotos

Sočios ir maistingos salotos puikiai atstos pietus arba vakarienę. Išbandyti tikrai verta.

Citrininis keksas (1)

Keksas man buvo labai skanus pastovėjęs, kitą dieną. Jaučiasi malonaus skonio citrinos rūgštelė. Nenaudojau citrinos žievelės, bet su ja keksas būtų dar aromatingesnis.

Plikytos tešlos blynai (5)

Plikytos tešlos nestandartiniai blynai. Valgykite juos su mėgstamiausiais pagardais arba susluoksniuokite blynų tortą.

Spurgų mėgėjams – meksikietiškos čiūros

Čiūros („churros“) – be galo populiarus desertas Meksikoje, kuris patiks visiems, mėgstantiems tradicinius žagarėlius ar spurgas, tačiau norintiems nustebinti draugus kažkuo kitokiu ir dar nematytu.

Velykinis vaisių pyragas

Šį kartą norėjau išbandyti ką nors naują šv. Velykoms. Velykinio vaisių pyrago receptas labai sudomino, nes pyragas atrodė puikiai, o ir noras pagaliau išbandyti iškepti vaisių pyragą labai viliojo. Todėl ir pasirinkau būtent šį receptą.

Velykoms – orkaitėje kepta antis su obuoliais (5)

Antis kepa ilgiau nei viščiukas. Jeigu norite, kad mėsytė kristų nuo kauliukų – teks kantriai palaukti bent jau 2 valandas.

Velykų stalui - šventiniai grybukai (5)

Minkšti, skanūs, biskvitiniai grybukai.

Velykų stalui – netikras zuikis. 2 receptai

Virtuvės šefė pasakoja, kokių taisyklių reikia laikytis, kad iš maltos mėsos ar jau paruošto faršo gaminamas „Netikras zuikis“ būtų skanus.

Velykų pyragas – stalo karalius“. 3 pyragų receptai

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.

Vištienos ir kiaušinių mišrainė

Tikriausiai po Velykų daugelis turi likusių virtų kiaušinių, tad siūlau pasigaminti skanią ir sočią mišrainę su kiaušiniais ir rūkyta vištiena.