Spurgų mėgėjams – meksikietiškos čiūros

Čiūros („churros“) – be galo populiarus desertas Meksikoje, kuris patiks visiems, mėgstantiems tradicinius žagarėlius ar spurgas, tačiau norintiems nustebinti draugus kažkuo kitokiu ir dar nematytu.
© Robertas Daskevičius

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ingredientai

250 ml vandens
100 g sviesto
125 g miltų
2 didelių kiaušinių
30 g rudojo cukraus
Žiupsnio druskos
Aliejaus kepimui

Pagardui

250 g cukraus
2 arbatinių šaukštelių cinamono
Žiupsnio laimo žievelės

Spurgų mėgėjams – meksikietiškos čiūros
© Robertas Daskevičius

Gaminame

1. Sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, rudąjį cukrų ir druską į vandenį ir viską užvirkite. Sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite bei dar apie minutę pakaitinkite ant mažesnės ugnies, kad tešla truputėlį išdžiūtų.

2. Į pravėsusią tešlą vieną po kito sudėkite du kiaušinius – išmaišykite tešlą įdėję vieną kiaušinį ir tą patį pakartokite su antru.

3. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir kepkite čiūras karštame aliejuje tokiu pat principu kaip ir spurgas: į aliejų įleiskite norimo ilgio čiūrą ir palaukite, kol gražiai paruduos.

4. Iškepusias čiūras apvoliokite cukraus, cinamono ir laimo žievelės mišinyje.

Spurgų mėgėjams – meksikietiškos čiūros
© Robertas Daskevičius

Receptas: restorano „Sofa de Pancho” kulinarinė komanda –
Vitalis Čižauskas, Andrius Maciulevičius, Martynas Maciulevičius, Greta Šiuparytė

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Vyniotinis su obuoliais

Labai džiugus ir skanus kepinys. Atrodo gražiai, pagaminti paprasta ir skanu.

Saldi ir šildanti moliūgų sriuba

Šildanti, saldi, skani moliūgų sriuba.

Bulvių plokštainis, pagardintas sūriu (4)

Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote.

Minkštos mielinės spurgos

Tokias amerikietiškas spurgas jau labai seniai norėjau išbandyti. Išmėginau keletą receptų, o kepiau gal keturis ar penkis kartus, kol gavosi daugmaž, kaip norėjau.

Netradicinis ir labai skanus obuolių pyragas (13)

Šį kartą išbandžiau kitokį obuolių pyragą! Rekomenduoju - labai netradicinis ir skanus kepinys!

Sūrio užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Šiandien norėčiau pasidalinti iš ties labai skanios sūrio ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlės receptu. Receptas labai paprastas, laiko užima nedaug, tad jei sulauksite netikėtų svečių, užtepėlėi pagaminti sugaišite tik kelias minutes!

Pyragas „Angelo ašaros“

„Ašarėlė nuriedėjo, nieks tavęs taip nemylėjo, jeigu nori kitą pabučiuok, bet mylėti manęs nenustok.“ Tikiuosi gausiai verks tik jūsų pyragai, bet ne Jūs! Ir kodėl išvis aš čia kalbu apie ašaras?! Ogi todėl.

Ypatingasis spanguolių džemas

Jis puikiai dera su puskiečiais ir naminiais varškės sūriais, paukštienos kepsniais, su mielinėmis bandelėmis ir sluoksniuotos tešlos obuolių pyragu.

Kaip išvirti skanų ir tvirtą obuolių sūrį (6)

Kai sunokę antaniniai obuoliai iš sodo atnešami į namus, šeimininkės iš jų ruošia sūrį. Tiesa, tai trunka ilgai ir reikalauja kantrybės, tačiau dėl tokio skanėsto verta pasistengti.

Naminiai varškės sūreliai – vos per pusvalandį (3)

Mano 1,8 metų dukra labai mėgsta kaulyti sūrelių. Kadangi aš pati mėgstu juos su visokiais priedais, truputį graužė sąžinė, kad vaikas valgo sūrelius su įvairiais kvapikliais ir stiprikliais. Tad ilgai besiruošusi tiesiog padariau jai naminių sūrelių ir rezultatas nenuvylė nei jos, nei manęs.